Přes čáru

Přes čáru https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237401/bmid_pres-caru-FEK-237401.jpg 4 14 2

Už když se jeho rodina odstěhovala z venkova do hlavního města Uruguaye Montevidea, nemohli malého Luise Suáreze odtrhnout od míče. Lstivost a úskočnost, kterou chlapce naučila ulice, upoutala zástupce největšího fotbalového klubu v zemi Nacionalu, a později také holandské skauty, kteří mu zařídili angažmá v Evropě. Z Ajaxu do Liverpoolu přivedla Luise osobnost, která také nosila ikonické číslo 7 - Kenny Dalglish. Od té doby Luis terorizoval obránce v Premier League a vedl obrozený Liverpool sezonou, jakou klub za posledních 24 let nezažil. Existuje však ještě jedna stránka Luise Suáreze: přirozeně zuřivý temperament, který na hřištipohání jeho soutěživost. Takto se dostal do sporu s Patricem Evrou z klubu největšího konkurenta Manchesteru United či s obráncem Chelsea Branislavem Ivanovičem, kterého na hřišti kousnul. Během zápasu mistrovství světa v Brazílii při jedné strkanici kousnul do ramene obránce Itálie Giorgiho Chielliniho. Dostal trest na čtyři měsíce, vysloužil si opovržení médií a byl z mistrovství vyloučen. Během letního přestupového období se stal jedním z nejdražších fotbalistů všech dob, když z Liverpoolu zamířil do Barcelony. V knize Překročit hranici hovoří Luis Suárez upřímně o své bohaté kariéře, o cestě chudého malého kluka do nejvěhlasnějších klubů světa a o svém nekompromisním přístupu ke hře, který někdy vede k nepřípustným zkratům.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Crossing the Line


více info...

Přidat komentář

CliffBooth
02.05.2020 4 z 5

Kniha je na čtení výborná . Jako sportovec vynikající , jako clovek v životě asi pohodar , ale na hřišti dokáže byt proste někdy idiot.

snílkařka
10.02.2017 5 z 5

Kniha se četla sama! Já Luise Suáreze nikdy moc nemusela ale potom co jsem si přečetla knihu od Stevena Gerrarda ,který je můj oblíbenec mezi fotbalisty hlavně co se týká přístupu k fotbalu.No zkrátka se dá říct že mě Steven Gerrad donutil koupit knížku o Luisi Suárezovi. A výsledek tato kniha nemá chybu a myslím že i na Luise jsem změnila názor!!


Štítky knihy

životopisy, biografie fotbalisté

Autorovy knížky

Luis Suárez
uruguayská, 1987
2015  79%Přes čáru

Kniha Přes čáru je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x