Přepišme pravidla úspěchu

Přepišme pravidla úspěchu https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374010/mid_prepisme-pravidla-uspechu-lHI-374010.jpg 3 18 9

Ženy chtějí žít své životy naplno a Ivanka Trump ví, jak na to! Rády byste žily život, který vás bude naplňovat a který vám poskytne prostor pro vše, co je pro vás důležité, ať už je to práce, rodina nebo koníčky? Tak právě tato kniha je pro vás ta pravá. Najdete v ní návod, jak přizpůsobit svůj život vašim vlastním prioritám a hodnotám. Ivanka Trumpová využila svých dlouholetých snah spojit dohromady život manželky a matky s životem pracující ženy a podnikatelky, aby poradila všem ženám, jak mohou úspěšně propojit své osobní životy s těmi pracovními. V knize najdete rady a tipy nejen od ní, ale také od mnoha dalších úspěšných žen, které se ocitly ve stejné situaci a které vám rády pomohou najít svou vlastní cestu. Ivanka Trumpová vás povede od prvních krůčků, kdy odhalíte své sny, cíle a ambice a sestavíte si své životní poslání, až po velké finále, kde vám poradí, jak být úspěšnou vůdčí osobností na každé firemní pozici a jak si založit vlastní podnikání. Každá kapitola navazuje na tu předchozí, rozvíjí schopnosti, které jste se již naučily, a pomáhá na nich dál stavět tak, aby vás dovedla až na vrchol úspěchu. Pokud toužíte po životě, který vás bude naplňovat a bude v něm místo pro všechno důležité, pro rodinu, práci i záliby, tak právě tato kniha vám pomůže tohoto cíle dosáhnout.... celý text

Literatura světová Literatura naučná
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Women to work: Rewriting the Rules for Success , 2017


více info...

Přidat komentář

Lily101
29.05.2022 2 z 5

Jestli je autorka hrdá na to, jak daleko to dotáhla, tak já nemám daleko ke smíchu. Nesnáším konexe a brojím proti nim způsobem, že bych nikdy takovou práci nepřijala, ačkoliv bohužel nyní denně vidím, jak to ulehčuje život (jiný přístup,…).

Některé věci byly inspirativní, ale číst pořád dokola to samé (hl. profesní životopis autorky, což mi vzhledem k výše uvedenému min. z poloviny nepřipadá vůbec atraktivní) je ubíjející.

Kniha je psaná na americké poměry a rozhodně nedoporučuji číst mužům. Min. kvůli stylu podání, se kterým jsem také “bojovala”. Jsem vděčná, že jsem knihu dočetla (z prvu i postupem času stráveném čtením jsem myslela, že knihu budu muset odložit a rovnou dát do knihobudky-pomohlo mi asi jedině to, že knihy se snažím neodkládat nepřečtené a i “na sílu” je dočíst, byť už z tohoto principu nejspíš budu slevovat/mnohdy to za to nestojí a na světě je tolik knih a na jeden lidský život máme ne úplně hodně času/, ale až na “lepítka” u určitých pasáží (mnohdy myšlenky jiných), se ke knize vracet nebudu.

Beabooks
21.02.2022 3 z 5

Kniha je manifestem pracující ženy. Řeší témata, jak zvýšit svůj vliv v práci, produktivitu, jak vyjednávat povýšení, flexibilní úvazek nebo odstupné. Je to taková příručka pro Američanky pracující ve středním až vyšším managementu firmy a na české poměry se tak nedá na 100 % použít. Čte se poměrně dobře, ale….nemohla jsem se zbavit pocitu, že Ivanka Trump “vykradla” myšlenky i texty v okruhu tisíce kilometrů a z toho poskládala toto dílo.
Kromě vsuvek s jejími zkušenostmi a příběhy ze života v ní není nic moc autentického. Od začátku do konce je sbírkou myšlenek jiných autorů a autorek. A to v míře větší než je vhodné. Takže závěrem - pokud jste na téma emancipace žen ještě nic nečetli, tato knížka vás neurazí a určitě tam najdete spoustu zajímavých míst. Pokud jste se chtěli dozvědět něco extra, tak tudy cesta nevede.


Kampal
13.11.2021 2 z 5

Knihu jsem nedočetl. Koupil jsem ji ve výprodeji, asi byl důvod proč se neprodávala. Škoda.

knihomol1985
24.10.2021 3 z 5

Kniha mi bohužel v našich podmínkách v ČR nic moc nedala - přečteno - některé části u nás ani ,,nejdou,, aplikovat. Pro mě zklamání, čekal jsem něco jiného ...

LadyCotton
23.03.2021 4 z 5

Mě se kniha poměrně líbila - možná proto, že jsem od ní nic nečekala a díky tomu mne mile překvapila.
Je pravda, že některé kapitoly jsem u nás v ČR hůře aplikovatelné, ale bylo jich pár. Líbilo se mi jak IT zařazovala do každé kapitoly svoje vlastní zážitky, zkušenosti a postřehy.
Knihu bych doporučila přečíst manažerkám, maminkám na MD, které se chtějí vrátit do pracovního procesu, ženám, které uvažují o dráze podnikatelky ale i ostatním, které tápou nad tím jak vybalancovat profesní a rodinný život.
Kniha je o tom, aby ženy pracovaly - na každém aspektu svého života. Aby přistupovaly k životu jako k jedinečné příležitosti a vytvořily si vlastní pravidla úspěchu.
Asi nejvíce jí vystihuje citát Estée Lauder: "Nedostala jsem se tam tak, že bych si to přála nebo v to doufala nebo o tom snila... VYPRACOVALA JSEM SE".
A o tom to je... Nečekejte přesný a jednoduchý návod - dostanete rady, tipy, inspiraci a hlavně povzbuzení.

Camri
29.11.2018 3 z 5

Je to holka šikovná, ale ta knížka je jako jeden velký článek z lifestylového časopisu.

Ena
24.11.2018 3 z 5

Nemůžu si pomoc,ale kniha se třeba s knihou Sheryl Sandberg-Opřete se do toho nedá vůbec srovnávat.Ať vemu obsah knihy nebo styl psaní.

mariva
14.09.2018 3 z 5

I když kniha vychází z amerických poměrů a není proto pro nás tou pravou inspirací, je určitě zajímavé přečíst si životní příběh dcery dnešního amerického presidenta. Je určitě obdivuhodné, že i dcera miliardáře byla vychována k takovému přístupu k práci, na rozdíl od mnohé naší "zlaté mládeže". Zajímavý je i poznatek, že americké ženy mají pouze 6 týdnů mateřské dovolené (a to ještě za předpokladu, že pracují u dobrého zaměstnavatele). Myslím, že by přečtení knihy mohlo některé mladé ženy inspirovat.

LilianaFalcon
14.08.2018 2 z 5

Bohužel jsem čekala něco jiného. Vzhledem k tomu, že s manželem podnikáme, tak pro mě bylo dost zbytečné číst pasáže věnované korporátním firmám, šplhání po žebříčku... a těch tam bylo strašně moc. Představovala jsem si něco víc zaměřeného na hledání cílů, motivace, vyrovnání žebříčku hodnot. Nebo jak si poradit se svým okolím, které má pocit, že se dítěti dostatečně nevěnujete, když děláte i něco jiného než je 100% péče o něj.
Obávám se, že v ČR tato knížka nemá potenciál zaujmout moc pracujících žen.

Autorovy další knížky

Ivanka Trump
americká, 1981
2018  66%Přepišme pravidla úspěchu
2016  73%Trumpova karta

Kniha Přepišme pravidla úspěchu je v

Právě čtených2x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce17x
Chystám se číst11x