Představa o tobě

Představa o tobě https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514987/bmid_predstava-o-tobe-7iQ-514987.jpg 4 48 13

Touží po něm všechny ženy. Ale on chce jenom tebe. Když Solène Marchandová, 39letá majitelka galerie v Los Angeles, musí vzít dceru Isabelle na koncert jejího oblíbeného boybandu, moc se jí nechce. Ale od rozvodu s Isabelliným otcem se snaží s dcerou trávit víc času a sblížit se s ní. Ta poslední věc, kterou Solène čeká, je, že mezi ní a jedním ze členů světoznámé kapely August Moon přeskočí jiskra. Ale Hayes Campbell je chytrý, úspěšný, sebevědomý a sexy – a přitažlivost je vzájemná. To, že je mu jen 20 let, ale věci krapet komplikuje. Co začíná jako sled utajovaných schůzek, se rychle promění ve vášnivý a upřímný vztah, který zahrnuje cestování napříč kontinenty, koncertní turné, mezinárodní umělecké veletrhy, setkávání v Paříži a Miami. Solène v tomto období znovu nachází sebe, lásku i štěstí. Když se ale jejich románek stane virální senzací a oba, včetně Isabelle, se stanou terčem šílených fanoušků a dravých žurnalistů, Solène musí čelit tomu, jak její osobní život ovlivňuje životy těch, které má nejraději. Dá přednost sobě, lásce a tomu, co doopravdy chce, anebo tomu, čemu by měla? Vzrušující román nejen pro fanynky Harryho Stylese. Brzy také jako film v hlavních rolích s Anne Hathawayovou a Nicholasem Galitzinem.... celý text

Vydáno: , Jota
Originální název:

The Idea of You , 2017


více info...

Přidat komentář

lucie3944
06.04.2024 3 z 5

Vlastně se mi to líbilo. Některé věci tam nebyly vysvětleny, občas jsem přemýšlela, čí přímou řeč čtu. Škoda, že to bylo psáno jen z jednoho pohledu, druhý náhled by mohl být zajímavý. A konec byl na můj vkus poněkud useknutý. Ale kdybych neviděla upoutávku na film, jen tak bych se ke knize nedostala a to by mě mrzelo.

Petjaa
03.04.2024 2 z 5

Kniha mě vcelku zaujala, ale asi ve třetině mi přišlo, že se tam kromě jejich vztahu nic zásadního neděje, kdy ona za ním jezdila, tak jsem čtení vzdala a skočila na poslední kapitolu. Konec zajímavý, proč ne, a ani nemám pocit, že bych o něco přišla. Na film se podívám.


simaja
28.03.2024 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, taková romantika pro větší holky. Už se těším na film.

LucaM.
09.03.2024 5 z 5

To se povedlo! Fanfikce pro trochu dospělejší holky, co už mají něco odžito, ale stále nevyrostly ze sladkého snění. Ruku na srdce, kdo z vás nikdy platonicky nemiloval nějakého fešného herce nebo zpěváka? Hmmm? Já tedy ano.
Autorka krásně vystavěla příběh o vztahu muže a ženy, kde velkou roli hraje značný věkový rozdíl, který by byl v opačném případě téměř normální, ale tady je žena starší a to se neodpouští. Proč?
Navíc on je členem mega slavné chlapecké kapely a platonicky ho miluje její třináctiletá dcera a s ní miliony dalších děvčat.
Ona, Soléne, bojuje sama se sebou, svým okolím, fanynkami, aby si udržela zdravý rozum, lásku, jejíž sílu dosud nezažila a bojuje, aby udržela svou dceru v bezpečí.
On, Hayes, je okouzlující mladík, zmítaný slávou a šoubyznysem, je pod obrovským tlakem veřejnosti a bulváru.
Upřímně jsem cítila jejich bolest, když se jim celá společnost snažila zničit vzájemnou lásku. A bylo mi jich líto.
K zamyšlení je, jak dokáže být společnost krutá a nespravedlivá a cena za slávu, obdiv a život na výsluní někdy až příliš vysoká.
Příjemné čtení s prvky erotiky, podle mě tak akorát.
A už se moc těším na film.

princesse
07.11.2023 4 z 5

Moc dobře se to četlo. Je zajímavé, že tohle je tak zvláštní - když je velký věkový rozdíl ve vzorci starší žena x mladý muž. Obráceně je to naprosto běžné a vidíme to kolem sebe opravdu hodně často. Já si to popravdě představit nedokážu, ale to neznamená, že bych to neprožívala stejně jako hlavní hrdinka. To že se mi to nestalo neznamená, že bych se chovala jinak. Nereálné mi to přišlo spíše z důvodu toho, že se mi nezdálo pravděpodobně, že popová hvězda by do toho takhle spadla? I když hlavní hrdinka byla také velmi úspěšná a podle popisu i velmi krásná. Jako oddechovka se to dá, čtivost upřít nelze. Jako čtení na dovolenou nebo na dlouhý podzimní večer se hodí.

JanaDor
02.10.2023 4 z 5

Rozjezd knihy v čtivosti byl pomalejší, ale jak se to vyvíjelo, četlo se to velmi dobře. Překvapivě dobře byly propracované myšlenky Soléne. Dalo se do ní dobře vcítit. I když místy byla taky jemně povrchní, aspoň co se týče značkových věcí. To tam často nějaké lítaly a mě to nic neříká, takže to mě neoslnilo. Je zde výstižně vylíčen život slavné hudební skupiny.
Prostě dobrý román pro ženy.

Jittush
04.09.2023 2 z 5

No, mám z knihy smíšené pocity - to je asi dobře. Když se člověk do hlavní hrdinky Solen vžije, její jednání chápu. Kniha je takovou sondou do života slavných, mladých lidí a do toho zamilovanost dospělé ženy. Samozřejmě jsem si ji přečetla kvůli chystanému filmovému zpracování. Asi jsem už cílová skupina na typ těchto knih. Kniha je milá, naivní, nereálná - každý si v ní najde něco jiného. Oceňuji narážku na One direction a zálibu Harryho Stylese ve starších ženách.
Můj osobní názor je ale takový, že kniha mi ke konci už lezla na nervy. Ano chápu, že byla zamilovaná, chápu, že ty city mění rozumnou ženu v "blbku" co se vyžívá v š**ání s mladým zpěvákem, když její dcera (ještě k tomu jeho fanynka) tím trpí. Jako matka tohle třeba nepochopím, zvlášť když to oběma komplikovalo život. Všichni ji to přáli, i když i ostatním to zasahovalo do života. Konec mě asi nepřekvapil, hořkosladké. Jednou stačilo, dávám jen 2* protože jsou knihy, které mě zaujaly víc než tato.

jadwiga
31.08.2023 3 z 5

Na téměř 400stranách se rozvíjí příběh lásky a odhodlání, zápasu srdce a rozumu. Je to kniha o boji s předsudky, o vášni, o sexu, ale taky o rodině či dilematech. Je také zajímavou sondou do světa slavných lidí, kdy absence soukromí je vlastně jejich každodenním údělem. Na jednu stranu mají slávu a peníze, ale na straně druhé pro ně může být běžný život něco velmi vzdáleného, až možná i nedosažitelného. Ke knize mě nalákalo také plánované filmové zpracování s herečkou Anne Hathawayovou a hercem Nicholasem Galitzunem.

Kniha se mi zpočátku četla velmi těžce díky předlouhému úvodu, který trval cca polovinu knihy. Docela jsem se trápila a bála se, že knihu snad ani nezvládnu dočíst. Pak ale nastala naštěstí změna a kniha se bouřlivě rozjela. Na konci příběhu jsem měla dokonce slzu na krajíčku.

paja0903
11.08.2023 2 z 5

Kniha byla tak naivný, že nechápu jak jsem to mohla předčíst za jeden den? No naivný možná i reální..Když jsi vzpomunu na svojí platonickou lásku, který má nějakých 30 let a jeho manželka skoro přes 50 let a má nejméně 5 dětí z toho jedný je nějakých 18 let. Zase takový drama to není. To je Hollywood. Takže...kdo ví jak to má on když...je to nejspíš složité pro mě

Kniha nemá co nabídnou..opravdu mi to připadalo nudné - ona matka co raději dává přednost tomu aby jí Hayes šu***** kde mohl a ona mohla být jen s ním místo toho aby se věnovala dceři? Nějak mi ušla ta poita. Asi chápu, že s ním získávala pocit, že je někdo čím chtěla být. Mít lepší sex než zmanželem, VIP party, dlouhé večírky. Jako kdyby pro ní najednou život, který má neexistoval. Někdy mi připadala hlavní hrdinka neskutečně hloupá a sobecká a měla jsem jí plné zuby. Nebavila mě..ona ne. Hlavně její domýšlivé diskuse o umění - byla dokonalá, slavná a úspěšná...svým způsobem byla jako Hayes bez fanynek. Nechápu co není viděl a ani netuším proč si jí vybral? - Protože jsi vypadala, že jsi chtěla být vybrána? - jako vážně Hayes? Nějak mi ušla ta poita z toho...

Ne oni nebyli do sebe zamilovaný. Tohle nebylo to co bych postavám záviděla.

Sex, sex a sex v každé hloupé kapitole o nic nešlo...nudné dialogy...neustále se to opakovalo a - asi spisovatelka nemá velkou zásoby slov. V každé kapitole stejný příběh...chudák její dcera jak jsem psala. S mámkou bych nepromluvila.


Opravdu nechápu ten smysl povyku. Asi jen to, že to vážně je jen okopírované z bulváru kde se řeší, že Harry Style má rád starší ženy. Tím pádem nechápu proč to nezůstalo někde na nějakém koutě, kam lidi píši své příběhy něco jako wattpad - tam se to chodí více.

Chápu superstár Hayese. Je složité mít pomněr s fanynky ty mají velké představy o něm. Líbilo se mi, že si pamatoval každé slovo co ona řekla. Moc roztomilé. Ale taky měl své mouchy.
A možná kdyby to bylo napsané z pohledu jeho. Možná by semi to líbilo více než z pohledu sobecké ženy, která na každé stránce řeší sebe a svojí sobeckost a jestli je hezčí než jeho fanynky

A jsem ráda, že to skončilo tak jak to skončilo.

Njangu
03.08.2023 5 z 5

Začátek teda nebyl nic moc. V jednu chvíli jsem si myslela, že knížku odložím. Ovšem málokdy se objeví něco pro čtenáře, kdy není cílová skupina 20+ Tak jsem si říkala, že to prostě dočtu.
Rozjelo se to a byla to horská dráha pocitů. Úžasně a zajímavě zpracovaný námět a text. Výborně popsané pocity ženy, matky a milenky..... Ta rozervanost jakou životní cestu si zvolit.
Doporučuji, je to hodně povedená kniha o životě a pohádce.

Luca84
31.07.2023 5 z 5

Tohle se povedlo! Žádná nuda, autorka jde rovnou k věci. Dialogy vtipné, chytré. Romantika, erotika, život, láska, zodpovědnost, rozum a cit (chcete-li :)) . Chytrý erotický román. Love story pro ženy po třicítce. Jsem cílovka a z knihy jsem nadšená. Doporučuji všem svým kamarádkám.

Anna195
02.08.2022 4 z 5

Solène a Hayes pochádzajú z úplne rozdielnych svetov, keďže on je dvadsaťročný spevák z chlapčenskej skupiny a ona tridsaťdeväťročná majiteľka umeleckej galérie a matka dospievajúcej dcéry. Myslím si, že po pár kapitolách bude mnohým čitateľom jasné, akou chlapčenskou skupinou sa autorka inšpirovala.

Mne osobne sa veľmi páčilo, ako nám autorka ukázala celý vývoj vzťahu medzi nimi, bez nejakých prikrášlení. Sú tu ukázané všetky ich problémy, ktoré musia riešiť....od bulváru, po fanúšičky, ktoré Solène a jej dcére doslova strpčujú život, ale aj problémy v ich vzťahu. Tieto všetky problémy, ktoré musia riešiť boli veľmi reálne podané. Inak táto kniha mi ukázala, že niektoré fanúšičky doslova žijú vo svojich predstavách so svojimi idolmi, čo je pre mňa stále nepochopiteľné.

Získala si ma postava Solène. Toto bola inteligentná žena a v určitých nepríjemných situáciách, ktoré s Hayesom zažila, mi prišla rozvážna. Solène nedávala všetko najavo a napriek rôznym vypätým situáciám zachovala rozvahu. V tomto som ju priam obdivovala. A pravé v takýchto situáciách bolo vidno ich vekový rozdiel s Hayesom.

Počas celého príbehu som medzi nimi cítila iskrenie, príťažlivosť či chtíč, ale chýbalo mi tam čosi viac, aby som obom z nich uverila tie dôležité slová, ktoré si povedali. Toto jediné mi v príbehu chýbalo. Ale koniec bol pre mňa presne taký, ako som čakala, keďže toto nebola žiadna sladká romantika, ale skôr realita, ktorá sa kľudne mohla odohrať. Aj keď viem, že nie všetci budú s koncom súhlasiť.

lenka8922
23.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Kdybych věděla, že to bude mít špatný konec, nikdy bych tuto knihu nečetla.

Autorovy knížky

Robinne Lee
americká, 1974
2023  71%Představa o tobě

Kniha Představa o tobě je v

Právě čtených3x
Přečtených56x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce114x
Chystám se číst55x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x