Predátoři

Predátoři https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96955/predatori-96955.jpg 4 8 2

Zobrazuje život Jerryho Coopera, chudého židovského kluka, který se v bezohledném a okázalém prostředí prodírá z nechvalně známého dna newyorkského tavicího kotle do světa mezinárodního byznysu. Nejprve prožívá období Deprese v NewYorku, poté léta druhé světové války v Evropě a nakonec obtíže, nadšení i zklamání na cestě mezi mocné. Jerry zprvu prochází příběhem spíše jako udivený pozorovatel, dostávající se do vleku událostí a zvyklostí společnosti a doby, v níž žije. Hledá své místo, hledá skutečnou lásku a snaží se držet jakési jednoduché morálky, ale mezi přáteli a jejich milenci, mezi svými milenkami a předurčován zákony organizovaného zločinu se přizpůsobuje a nakonec se obklopen predátory i sám víceméně stává šelmou.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Fuego , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Predators , 1994


více info...

Přidat komentář

ava.s
09.05.2021 4 z 5

Hodně zvláštní kniha, podobnou jsem nepotkala.
Prvně bych podotkla, že autor byl asi pěkný prasák, v knize je hodně sexu, opravdu hodně velice názorných popisů kopulace na mnoho způsobů. Pokud vám dělá problém číst o homosexuálním sexu, vynechala bych stranu 46-90 :), protože se tu odehrává hlavně sex mezi bílý mocnými muži, objeví se tu pedofilie a incest. Chápu, že některým čtenářům to může dělat problém a knihu odloží.

Kniha je v podstatě o honbě a boji o peníze a moc, převahu...
Příběh je to vzkutku zajímavý a líbala se mi i ta surová podoba. Asi bych měla nějakou výhradu, ale kniha se mi v podstatě líbila. Za mě dobrý, stojí za přečtení.

Lilith1
06.12.2014 4 z 5

Upřímně mě překvapilo obrovské množství sexuálních scén i pojmutí sexu a vztahů v příběhu. To jak hrdinové knihy bez mrknutí oka přijímají, že jejich partneři je prostě vymnění za někoho jiného a v nich to nenechává stopu žárlivosti nebo zášti. Člověk by čekal, že takové věci se dějí spíše obchodníkům s alkoholem či drogami, ale autor krásně poukáže na to že byznys je tvrdý a plný korupce i když se jedná o surovinu jako voda.


Autorovy další knížky

Harold Robbins
americká, 1916 - 1997
1992  59%Povídkář
1992  66%Dědici
1992  73%Betsy
1999  82%Osamělá
2003  71%Magnát