Před jídlem si důkladně uřízněte ruce

Před jídlem si důkladně uřízněte ruce https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499912/bmid_pred-jidlem-si-dukladne-uriznete-ru-OQ3-499912.png 4 8 3

Co má společného mimozemšťan Čeněk, Don Baklažán, tajemná organizace JHUOP a Strana zeleninového odboje? Všichni figurují v dění posledního roku planety Země… Před jídlem si důkladně uřízněte ruce je groteskní povídková dystopie plná hutných pseudofilozofujících pasáží, ironie a především černého humoru. Příběh odstartuje na první pohled nenápadná smrt důchodce Arnošta v pražské tramvaji. To, co pak následuje, má však kosmické rozměry.... celý text

Přidat komentář

Šetčet
21.01.2023 odpad!

Nepochopil jsem nic. Asi bláhově si myslím, že by každé dílo mělo mít svůj účel: Rozesmát, rozesmutnět, donutit k zamyšlení, ba dokonce i v případě kýče aspoň vydělat mrzký peníz. S díly, jejichž primárním účelem je být odporný, to je těžké.

Adode
18.12.2022 5 z 5

Knihu povídek Marka Blažíčka Před jídlem si důkladně uřízněte ruce můžeme číst jako soubor humorně-šílených fikčních textů, také však jako společensko-kritické varování před nenažraností, a vůbec, před neúctou k jídlu. Je to dobrodružné čtení plné fantazie doprovázené živelnou jazykovou hravostí. Neklidné vyznění povídek i samotného souboru má nakonec účinek podobný analýze, po které je jaksi nutno provést vlastní závěry.

Texty Marka Blažíčka umí vyvolat silné i rozporuplné emoce. Při čtení se čtenář nezřídka ocitá na hraně trapnosti a studu. Tyto momenty zároveň doprovází nadhled a chuť se smát.


iceVS
11.11.2022 5 z 5

Kniha mě zaujala už svým názvem.
No a nespletla jsem se, totální úlet ad absurdum.
Moc jsem se bavila, sedlo mi to.

JHUOP :-DDD

Autorovy další knížky

Marek Blažíček
česká, 1995
2022  73%Před jídlem si důkladně uřízněte ruce
2018  75%U piva se nemluví
2020  67%Vanilkový koktejl mladého Werthera
2014  0%Azbestová noc

Kniha Před jídlem si důkladně uřízněte ruce je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce9x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x