Prapůvodní chaos

Prapůvodní chaos https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527693/bmid_prapuvodni-chaos-656f4b0d50b88.jpg 5 11 6

První sbírka básní jedné toulavé duše. Zápisník plný příběhů o osudových setkáních a prastarých silách. Vydejte se na cestu mezi nebem a zemí pod křídly samotné Naděje. Neboť člověk nemůže být poražený, dokud se sám nevzdá.

Přidat komentář

Babu150
19.04.2024 5 z 5

První sbírka básní jedné toulavé duše mě doslova dostala. Po přečtení prvních veršů jsem se dostala k táboráku uprostřed lesa. Setkání s nadějí, smrtí či osudem? Skvělé propojení těchto mocných věci proměněné v zajímavé básně.

Každého určitě zaujme minimálně jedna báseň. Mé srdce si získal celý sborník. Pokud vyjde i druhý chaos, ráda si ho přečtu.

Líbí se mi zpracování jednotlivých básniček. Nic není otřelé či stejné. V každém řádku je vidět autorovo srdce, příběhy či vztah k přírodě.

JanaŠamšová
06.03.2024 5 z 5

"...nakonec po mně zbudou jen tyhle řádky.
A když je budeš číst, budu na chvíli vedle tebe zpátky."

První sbírka básní jedné toulavé duše. Zápisník plný příběhů o osudových setkáních a prastarých silách. Vydejte se na cestu mezi nebem a zemí pod křídly samotné Naděje.

Do rukou se mi dostala sbírka básní od samotného autora a já měla tu čest nechat se nést do míst, jež jsou blízká mému srdci (Lužické hory a přehrada Naděje).
Autor opěvuje přírodu, lásku, naději, hrdiny a utvrdil mě v tom, že pokud se na svět díváš srdcem, opravdu Tvoji ruku povede.
Tyto básně jsou mi blízké, protože sama jich mám v šuplíku několik. Jsou napsané velmi citlivě a skutečně pohladily mou romantickou duši. Jen málokdo má ten dar vidět svět očima básníka a ještě méně lidí umí tak citlivě svá slova skládat ve verše.
Děkuji za každé slovo.
Nejkrásnější pro mě byla báseň Hotel


Gronny
06.02.2024 5 z 5

Toto byla čtvrtá sbírka básní, kterou jsem kdy četl a jako jediná se mi skutečně líbila. Prapůvodní chaos je nevšední kniha, kdy každá báseň nese svůj příběh a poselství a celá sbírka je v krásném duchu životní filozofie, kterou autor sám zastává.

Milka73
14.01.2024 5 z 5

Prapůvodní chaos je sbírka, básnická sbírka tvůrce, kterého můžete znát z Instagramu, ale nyní si sbírku můžete pořídit i v papírové podobě. Ukrývá v sobě texty, které spojuje nejen velká osobitost, ale i to, že působí velmi osobně. Při čtení těchto básní jsem z nich cítila, jako by autor opravdu dával všanc své nitro, otvíral dosud bráněné a zamlčované stíny vlastní mysli; zároveň se v těchto textech ale také objevuje i obecnost až komplexnost, myslím to v tom ohledu, že se v řadě z nich najde také mnoho, mnoho čtenářů, ne-li každý. Jako by autor nepsal jen o sobě, ale o nás všech, ale ne obecně, nýbrž o jednotlivcích. Básně v této sbírce vypráví příběh, příběh, který se odhaluje už při prvním čtení, ale rozhodně se neukáže celý, s každým dalším opakovaným čtením dá něco nového, něco jiného, ukáže další svou možnou tvář. Některé básně jsou o naději, možná ji najdete i tam, kde zamýšlena nebyla, jiné jsou o strachu a bolesti, v dalších najdete přímé odkazy na aktuální dění posledních let. To všechno tam je, i mnohem víc, tak jako velká láska a hlavně úcta k přírodě, což dnes potřebujeme slyšet také. V básních se také vyskytují opakující se motivy, které přináší dojem zacyklenosti a snadno se v tom dá najít koloběh roku, koloběh života.
Sbírka se čte hodně dobře. Nemusíte se bát žádných jazykových složitostí, vlastně jsou to jednoduché věty chytře naskládané za sebe s jen občas vystaveným slovosledem tak, aby zachovala rýmy. Není to ani taková ta "standardní" poesie s mnohými zákruty, na kterou jsme často zvyklí ze škol (a kterou mnoho lidí nemá úplně rádo), ale ani to není moderní poesie mající leckdy tendenci popírat jazyková pravidla, je to něco mezi, takové lidské, a proto si myslím, že má Prapůvodní chaos velký potenciál zaujmout i čtenáře, kteří jinak poesii příliš neholdují.
Děkuji moc za tento nádherný čtenářský zážitek.

Mon.CouCou
03.01.2024 5 z 5

Říká se, že z textu poznáš mezi řádky nitro autora. Jestli je možné skutečně do duše, pak otevřete poezii a nahlédněte, tak jako já dnes, do hlubokých myšlenek Martina Kuneše a jeho sbírky poezie PRAPŮVODNÍ CHAOS.

Martin své myšlenky představuje i na instagramovém profilu, ke kterému mě přivedla kolegyňka ze Solisu. Trošku jsem se básní bála, protože jsem hodně pozitivní člověk a na depresivní čtení potřebuju být připravena. Ovšem jaké pro mě bylo překvapení, když jsem na opačné straně našla osobnost mně tolik blízkou!

128 stran písní, doplněných o ilustrace, nás vedou k zamyšlení o životě, přátelství, lásce i vnitřních emocí. Když mám pocit, že o jednom tématu už bylo řečeno dost, přinese nový náhled poezie z jiného úhlu. Tuto vnitřní filozofii cítím jako poslání z knihy. Někdy je třeba se zamyslet-zajít do lesa a vnímat samotné bytí. Pak nacházíme i odpovědi na naše otázky "proč"...

Martin nás přes svoji sbírku vede k zamyšlení, avšak jeho hlas je velmi pozitivní, křehký a nenásilnou formou otevírá mysl i srdce. Moc ráda bych tohoto autora poznala osobně. Myslím, že někde u táboráku, s vůní jehličí, kouře a praskajícího ohně bychom určitě našli spoustu odpovědí na další nezodpovězené otázky. Knihu rozhodně doporučuji, budete se k ní rádi vracet. Neskutečný, jak poezie může být tak pestrá...

Carpe diem!

Děkuju, za nahlédnutí do Tvého Chaosu <3

PoetickaM
08.12.2023 5 z 5

Martina jsem poznala na Instagramu a do jeho básniček se zamilovala. Jsou plné života, autentického prožívání,bolesti. Básně jako příběhy, které vám dovolí nahlédnout do jeho duše. Sdílí s vámi to nejhlubší,co vás zasáhne a donutí se zastavit a přemýšlet o svém životě.
Konec
Až jednou budeš stát na svém konci.
Až jednou přijde Smrt a vyzve tě k tanci,
bude záležet jen na tobě,
zdá budeš tančit tango nebo valčík,
a co budeš mít napsáno na hrobě -
jestli po tobě zbylo čisto nebo svinčík.
...
,,Jel jsem životem na plný plyn,
zažil jsem mnohé,poznal jsem světlo i stín.
Však nikdy jsem nebyl jen cestující."
Celá sbírka je na plný plyn... děkuji

Autorovy knížky

2023  91%Prapůvodní chaos

Kniha Prapůvodní chaos je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Doporučených1x
Chystám se číst2x