Přání

Přání https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510818/bmid_prani-jQR-510818.jpeg 5 7 2

Maminka Tony a kluk Titi žili docela šťastně, i když od nich odešel tatínek. Ale potom se museli odstěhovat a pak zase, a ještě jednou. A do toho Tony onemocněla divnou nemocí... A nic nepomáhalo. Na světě to totiž občas není úplně jednoduché. To, že má člověk střechu nad hlavou a teplou peřinu, není samozřejmost. Někdy se něco pokazí nebo zadrhne a vy za to vůbec nemůžete. Jsou dny, kdy si ani maminky nevědí rady. A co teprve děti. Ještě že Tony a Titi mají jeden druhého. A že se ničeho nezaleknou, i když se zdá, že to horší už být nemůže. Když se totiž člověk nebojí a neztrácí naději, splní se možná i tajná přání. Možná se nesplní přesně tak, jak jste čekali, ale to vůbec nevadí, pokud se svět začne pro jednou měnit k lepšímu.... celý text

Přidat komentář

adela2316
28.01.2024 4 z 5

Takový příběh ze života, i když trochu nadsazeny, ale je dobré, že děti nevidí jen šťastné spokojené zaopatřené rodiny s veselými příběhy. Trochu jsem se teda při čtení děsila, jakým směrem se bude příběh ubírat. Vyzdvihuji krásné ilustrace.

Nezletilci
30.05.2023

Tak to knížku hodnotí Matylda (8 let), celou její recenzi najdete ve skupině Nezletilí kritici na Facebooku: "Knížka Přání se mi moc líbila. Je smutná i hezká zároveň. Je to najednou pohádka i příběh ze života. Příběh mi připadal doopravdický, takový, který se může někomu stát, a to přes to, že se v něm stane zázrak. Knížka ukazuje, že když si někdo něco opravdu hodně přeje, tak se mu to splní. Podle mě ale ne vždycky."