Pramen dokonalé útěchy

Pramen dokonalé útěchy https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412608/mid_pramen-dokonale-utechy-axK-412608.png 5 4 1

Soubor Pramen dokonalé útěchy: O kázání, zpovídání a eucharistické úctě zahrnuje tři příspěvky k prohloubení duchovního života. Text nabízí k oněm tématům také prakticky cílené otázky k vyhodnocení. Například: můžeme upřednostňovat úlohu společenství před vnitřním zakoušením Božích tajemství? V dějinách křesťanské spirituality existuje jedinečná zkušenost bohaté svátostné praxe. To, co nyní prožíváme jako výstřelky při liturgické praxi, se v dějinách – i ve větších výkyvech či karikaturách – již mnohokrát opakovalo. Poučené úsilí o duchovní život hojí všechny extrémy. Úvodní předmluvu napsal biskup žilinský Mons. Tomáš Galis.... celý text

Přidat komentář

Totus
04.06.2022 5 z 5

Kniha proniká jednak na hloubku dvou svátostí a pak se zamýšlí nad kázáním přítomném ve mši svaté. Jedná se v podstatě o dílo, které chce čtenáře přivést k osobní reflexi nad prožíváním těchto tří skutečností.

Ke každému tématu autor nejprve nabízí cenná zamyšlení (např. "eucharistie je nejpůsobivějším znamením Pánova milování naší existence" nebo "pohled na svátosti primárně neodhaluje naši technickou nevybavenost, ale to, jak Pán vítězně prochází našimi životy a také působí v ostatních lidech"). Celou knihou se prolíná tématika důležitosti srdce (např. Ježíšovo Srdce "pulzuje ve svátostech"). Každé téma obsahuje především řadu otázek, které mají vést čtenáře ke zpytování svědomí.