Pozemšťan!

Pozemšťan! https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161688/bmid_pozemstan-iJ5-161688.jpg 4 28 11

Nástup na novou školu je pořádné trauma pro každého, ale když devítiletý Bud v první školní den omylem nastoupí do špatného autobusu, který se svou sbírkou podivných žáčků míří do vzdálené galaxie, má najednou úplně jiné starosti, než jestli si ve škole najde kamarády. A což teprve když zjistí, že jsou tady pozemšťané považováni za ta nejobávanější a nejnenáviděnější stvoření ze všech...... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Earthling! , 2012


více info...

Přidat komentář

Yarwen
18.12.2022 3 z 5

Malý Bud se omylem dostane mezi ufony a pokouší se dostat přes všechny překážky zpátky na Zem. Kresba mi moc nesedla, Bud zde vypadá jako dospělý trpajzlík, nicméně dá se na to zvyknout. O dost lepší je pak samotný příběh a věřím, že pro děti může být kniha napínavá a velmi zábavná. Ideální věc, jak je přilákat ke knížce.

Abukšákul
26.09.2022 5 z 5

Asi super čtení. Syn nosí poznámky ze školy, že polehává na lavici a nedává pozor. Domluva s učitelem, že bude chodit dřív spát. Šel tedy spát dřív, ale v noci jsem ho načapala se světýlkem a knihou.
Ideální i pro nečtenáře, hodně obrázků, textu pramálo, rychlovka do čtenářského deníku =)


Gabi13
05.04.2020 5 z 5

Já: bylo to pro mě někdy až moc složité, protože to byly scifi názvy, ale zápletka i příběh to byl zajímavý a pro děti skvělý komiks.
Můj syn: nadšený, stále mě nutil k dalšímu pokračování a čtení, byl úplně napnutý s každým dalším otočením stránky (v době koronaviru skvěle prožitý čas)

Broučice
27.11.2018 5 z 5

tento komix je spíš pro kluky ale i mně jako holce se líbil.

YodaSoda
22.01.2018 5 z 5

Ze zvědavosti jsem zkusil ale rád se zase vrátím ke knížkám bez obrázku. Ale jestli někdy budu mít děti tak toto jim dám k přečtení.

LeDock
26.12.2017 3 z 5

Príjemné "harrypotterovské" dobrodružstvo vo vesmíre. Asociácia vôbec nie nepodložená - spolužiaci z rôznych svetov, nezvyčajná škola, hroziace nebezpečenstvo v pozadí a dôjde dokonca aj na metlobal. Ako decko by som z toho bol iste nadšenejší, môjmu dospelému ja tam však veľmi výrazne vadila temer úplná absencia humoru, ktorá by k inak sympatickej kresbe bola veľmi pasovala. Nejaké tie pomrknutia sa síce sem tam vyskytnú (Terminátor, Vader a pod.), no je toho príliš málo a nie je to práve bránicutrhajúce, ba ani bránicurozvibrujúce. Fearingovi sa tak občas darí vykúzliť na čitateľovej tvári pobavený úsmev, ale smiech ani len v náznaku. A pritom nejaký ten "groeningovský" či pixarovský humor by to u mňa hneď vyšvihol o level vyššie. Preto to u mňa aj zostáva na priemerných, no ešte vždy sympatických 3*. Ak máte dieťa okolo 10 rokov (alebo ste vy sami približne v tomto veku mentálne zamrzli) s kľudným svedomím do toho svoje peniaze investujte, ľutovať by ste nemali ani vy ani dieťa.

popeluška
09.09.2017 4 z 5

Komiks se mi líbil a dětem se bude líbit ještě víc :-) Zpracování knihy je moc pěkné...takže hurá do čtení :-)

trudoš
02.11.2016 3 z 5

Příjemně střelený komiks pro mládež s dobrým nápadem, jen bohužel ne zcela využitým. Jak zápletka vtipně začne, odvíjí se zbytek příběhu v nudně předvídatelných variacích na téma „nový žák na škole a co teď s tím“. Mark Fearing se raději nepouští do žádných větších akcí, takže tu sice máme hromadu mimozemšťanů a matičku Zemi v ohrožení, ale že by z toho byl bůhvíjak velký bengál, to se říct nedá. Díky tomu začne brzy selhávat i dobře míněný humor, protože sklouzává k zaběhnutým klišé. Až to trochu zamrzí, protože potenciálu bylo na rozdávání.
Sympatická kresba a poměrně rychlý spád však zaručují, že než člověk začne skutečně usínat, už se blíží k cílové rovince a zjistí, že to vlastně nebylo zas tak špatné. Jen to mohlo být lepší. V důsledku milé čtení, o tom žádná, mou chybou pouze bylo, že jsem čekal mnohem víc.

Covenant
11.08.2016 4 z 5

Dcera už to přečetla dvakrát, což znamená, že se jí to opravdu líbí. Taky jsem to zkusil a úplně nadšený z toho nejsem, ale špatné to rozhodně není. Za sebe bych dal průměr. Nenudilo to a rychle se to četlo, avšak děj mě moc nebral. Cílová skupina jsou, ale děti, takže zvyšuji...

Temný snílek
29.08.2015 4 z 5

Komix pro děti od 9 let, které si příběh o stejně starém Budovi jistě užijí a najdou si v něm mnoho paralel s jejich každodenním životem a školou.
Bud se totiž musí vypořádat s novou školou, neznámým prostředím i cizími spolužáky, a to vše musí zvládnout, pokud chce zapadnout. Ve škole jsou hodní i zlí lidé (tedy vlastně mimozemšťané), kteří stojí proti němu a je zde i náznak šikany. Bud však má nové kamarády, kteří ho podpoří a v nouzi vypomohou. Chlapec tak není na všechno sám a dílo se mu daří.

Kniha mě bavila, i když jsem měla trochu strach z komixu, jenž jsem nikdy nerecenzovala a vlastně tomuto žánru nikdy nepřišla tak úplně na chuť.
„Pozemšťan!“ byl však vtipný a četl se skvěle, jen lituji, že mi už není devět let, protože bych si čtení jistě užila ještě více. Malá dítka mohou popustit uzdu fantazii a společně s Budem prožívat jeho dobrodružství.

Kapis
25.06.2013 4 z 5

Příjemná, pěkně kreslená oddechovka, která odpovídá na všechny otázky, které sama vytvořila, vše končí ultrahepyendem, jaký by mě ani nenapadl, nakonec nikdo není zlý, vše jak má ve správné (moderní) pohádce být, akorát se knize nepovedlo mě vtáhnout do děje. Nestalo se, že bych dychtivě otáčel stránky slintajíc jak to pokračuje, kapku to bylo takové unylé, "beztížené" bylo věnováno až příliš místa, trochu kopie té harrypotatrovské cypoviny na košťatech, ale když jsem se zamyslel a odečetl si 25 let, tak jsem se viděl jak to hltám pod peřinou s baterkou. Formát v pevné vazbě akorát do ruky, barvy, lettering je na špičkové úrovni, máme tu i záložku, cena příjemná, perfektní celovazbová kresba, takže rozhodně silný nadprůměr, máte-li kolem 10 let a dokážete si zažívat dobrodružství i zavřený sám doma o prázdninách po nějaké nemoci, přičtěte hvězdu a já se docela těším, až si to dám s děckama, třeba si to pak užiju znova poněkud více.

Štítky knihy

komiksy pro děti

Autorovy knížky

Mark Fearing
americká, 1968
2013  81%Pozemšťan!