Pozdní doznání

Pozdní doznání https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207533/pozdni-doznani-207533.jpg 4 11 5

Detektivka autora scénáře filmu Poslední svědek, jenž se i u nás těšil mimořádné pozornosti. Uvádí znovu na scénu sympatického obhájce dr. Foxe a nechá jej řešit případ vraždy, v němž odhalí pachatele v dokonale zakukleném válečném zločinci a vrátí čest vyšetřovacím i soudním aparátem mechanicky a nelítostně drcenému lékaři.... celý text

Přidat komentář

soupik2012
01.06.2023 4 z 5

Příběh ze soudní síně, který se odehrává v Německu na počátku roku 1960. Sledujeme nerovný souboj mezi státním aparátem, který se v té době opíral o zastaralé právo, ve kterém měl obhájce naprosto minimální prostor, aby mohl chránil důstojnost a lidská práva svých klientů. Kniha je velice dobře napsána. Poklidné tempo vyprávění, ve kterém nejsou žádná hluchá místa. Příběh je logický, srozumitelně vysvětlený a má velice pěkný závěr. Příjemná změna a odpočinek od těch dnešních nelogických thrillerů. Audiokniha je velice dobře načtená a načetl ji pan Jiří Zavřel.

Čmeláček
25.11.2022 5 z 5

Knihu mi doporučila paní knihovnice a byla vynikající. Tady je opomíjená, podle mého neprávem, ale asi to bude tím, že byla vydaná jenom dvakrát a k tomu strašně dávno. Fakt škoda. Já dávám pět stars a doporučuji.


ludek.n
12.03.2020 4 z 5

Vážné téma Pozdního doznání pojal Maximilian Vernberg s plnou odpovědností a důsledností společensko-kritického pohledu na zkostnatělé poválečné německé soudnictví a zákonodárství, aniž by přitom opomíjel stavět strhující dramatický příběh ze soudní síně v duchu tradic „Dvanácti rozhněvaných mužů“. Jeden proti všem nebo přesněji jeden odhodlaný právník dr. H. Fox bojující proti právnímu systému z dob císaře Viléma Prvního. Vernberg rozvíjí dějovou linku jednoduše a přímočaře. Nesnaží se nás utopit v podrobnostech, nehloubá nad jednotlivými charaktery, jeho právní kličky jsou jasné a srozumitelné. Vyprávění má atmosféru a na první pohled neviděné, přesto plně procítěné napětí osudovosti. Velký finálový zvrat je inteligentní a důmyslný, žádné přetahování lana přes ostrou hranu. Těch téměř šedesát let od prvního vydání Vernbergově románu ani v nejmenším neublížilo.

85098211
07.07.2018 5 z 5

Za mne výborná kniha, napínavá od první až do poslední stránky. Celou dobu jsem se obávala, aby náhodou nedošlo k nenapravitelnému justičnímu omylu, ale naštěstí se tak nestalo. I když autor čtenáře v nejistotě udržuje opravdu hodně dlouho ;-). A já knihu jednoznačně a s čistým svědomím doporučuji :-).

jarin58
22.08.2017 5 z 5

Nemohu dát méně jak nejvyšší ohodnocení.Nervák od začátku až do konce.

Štítky knihy

vraždy zfilmováno soudní procesy krimi

Autorovy knížky

1970  82%Pozdní doznání

Kniha Pozdní doznání je v

Přečtených13x
Doporučených3x
Knihotéce29x
Chystám se číst2x