Pouta krve

Pouta krve https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206981/bmid_pouta-krve-206981.jpg 3 19 4

Soubor hororových fantasy povídek, které nikoho nenechají klidným. Spojuje je temná atmosféra plná mystiky a záhad. Věříte v paralelní dimenze? Dokážete si představit, že se jednoho dne podíváte do zrcadla, a tam nebude vaše tvář, ale démon lákající vás k sobě? Polská autorka fantasy, Maja Lidia Kossakowska jde se svou fantazií ještě mnohem dále. V jejích prózách se otevírají brány podsvětí a do našeho světa vchází bytosti povahy opravdu pekelné. Pohrává si s myšlenkou společnosti založené na nekonečném mamonu a nakupování, posmrtného života skýtajícího lidem nové možnosti bytí i s představou Boha spravedlivého a zároveň krutého. Maja Lidia Kossakowska se řadí mezi oblíbené polské autory fantasy. V roce 1997 debutovala v časopise Fenix se svojí povídkou Moucha, k níž posléze přibyly povídky další a o deset let později vyšly souborně pod názvem Pouta krve (Więzy krwi).... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

Więzy krwi , 2007


více info...

Přidat komentář

Pafka643
04.09.2019 3 z 5

Pouta krve je pro mě jasným důkazem autorčiny tvrdé práce v průběhu let.
Ta nám v knize představuje 9 různých povídek, které mají společnou jednu jedinou věc. Všechny obsahují prvky fantasy.

Příběhy jsou seřazeny podle data vydání. Jako první se nám představí MOUCHA, což je dokonce autorčina prvotina. Ta mě příliš nenadchla a nedařilo se mi vcítit do jednání postav. Pak následovaly: SCHIZMA, HEKATOMBA a DIORAMA.
Všechny výše zmiňované patří k tomu nejslabšímu, co v knize najdete. S každou další povídkou je však znát, že se řemeslná práce spisovatelky zlepšuje.
Příběh ZRCADLO mi už přišel vcelku dobře vystavěný a poutavý. Následoval docela zajímavý SMUTEK. Pak obstojná POUTA KRVE, která jsou jakousi pochvalnou ódou na Lovecrafta. KLID V KALNÉ VODĚ se mi líbil moc. A ŠARLATOVÁ VLNA na závěr nebyla vůbec špatná.

V závěru lze říct, že bych knihu doporučil všem, kteří nevěří, že pokud psát neumí od narození, nikdy se nezlepší. Kossakowska jasně ukazuje, že nezahálela. Neznám sice její další knihy, ale nejspíš se na ni někdy v budoucnu ještě kouknu.

Eyghon
18.02.2018 1 z 5

Mizerná sbírka negativních, vesměs špatně (nebo do ztracena) končících povídek. Nemluvě o mizerné práci tiskárny (nebo nakladatele), kdy v mém výtisku chybí uprostřed 16 stran, a jiných 16 je tam dvakrát. Kniha v takovém stavu by vůbec neměla přijít do prodeje. Ale i kdyby byla kniha svázána správně, nic se nemění na tom, že tuto depresivní sbírku nemohu v žádném případě doporučit. 1* za fantasy momenty.


Tiriath
20.05.2016 2 z 5

Čekala jsem od toho víc, pod pojmem "hororové fantasy" si asi představuji něco jiného...ale jako odpočinková četba dobré.

cori
03.01.2015 3 z 5

Sbírka devíti povídek z různých originálních světů. Nejlepší je Zrcadlo o světě za zrcadlem, Klid v Kalné Vodě o netradičním katovi a Šarlatová vlna z bojů mezi Američany a Japonci v Tichomoří. Viz mé komentáře u jednotlivých povídek.

Část díla

všech 9 částí díla

Autorovy další knížky

Maja Lidia Kossakowska
polská, 1972 - 2022
2008  81%Rozsévač větru
2012  73%Řád Kraje Světa - svazek 1.
2012  75%Řád Kraje Světa - svazek 2.
2014  83%Grilbar Galaxie
2014  67%Pouta krve