Potom

Potom https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154851/potom-154851.jpg 4 6 2

Připravte se na šokující román překračující všechny meze. Příliš seriózní, než aby byl jen snůškou potrhlostí, sepsaný příliš rozezleným perem, než aby mohl být brán jako výplod autorské bezradnosti. V podstatě dobrodružný román začíná příjezdem spojenců do koncentračního tábora a popisem prvních dnů osvobození, které rychle dostávají obvyklou podobu lidského konání ve stavu nouze. Vytváří se černý trh s nedostatkovým zbožím a snaha po jeho ovládnutí k sobě přivede tři bývalé vězně. Šmelina jim nestačí, rozhodnou se získat zlato, které je v amerických rukách. Jejich úsilí ale nevede k plánovanému cíli. Trojice Židů, právě osvobozených z koncentračního tábora, se v rozvráceném Německu pokusí ukrást zlato ze zubů obětí holocaustu, které je v rukou Spojenců. (http://baila.net)... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

After , 1996


více info...

Přidat komentář

SSTknihy
16.10.2023 4 z 5

Příběh z poválečného období, odehrávající se těsně po osvobození koncentračního tábora. Chaotická doba, kdy všechno bylo možné, včetně velkých plánů a snů. Příběh tří přeživších židů, přesvědčených, že mají nárok na nový spokojený život, i za cenu překročení hranice zákona. V současné záplavě knih s válečnou a židovskou tematikou je tenhle román něco trochu jiného a stojí za přečtení.

bukiet
18.03.2013 5 z 5

S černým humorem o tom, že nic není jen bílé a jen černé. Pokud máte rádi romány s poválečnou tématikou, eventuálně s tématikou židovskou, tohle je dobrá volba.


Autorovy knížky

1999  83%Potom