Posvátná místa světa

Posvátná místa světa https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418561/posvatna-mista-svetaL8JyzR-Bp3-.png 3 19 3

Objevte krásná, pozoruhodná, po věky uctívaná místa, která jsou balzámem pro mysl a živou vodou pro duši - od nádherných soch na tichomořském Velikonočním ostrově po středověkou pouť do Santiaga de Compostela. Cestovatelka a novinářka Sarah Baxterová vám představí možné cíle cest, které slibují silné zážitky - ať už jde o místa, kde přírodní krásu prostupuje duchovnost, nebo lidmi zbudované svatyně. Příběhy úchvatných scenérií a svatých měst doprovázejí působivá a inspirativní vyprávění návštěvníků. Klid a vnitřní sílu jednotlivých posvátných míst světa přibližují krásné ilustrace.... celý text

Cestopisy a místopisy
Vydáno: , 65. pole
Originální název:

The Inspired Traveller's Guide: Spiritual Places


více info...

Přidat komentář

Márinka
31.03.2021 4 z 5

Průvodce Sarah Baxterové je výjimečný. Neobsahuje fotografie, ale ilustrace. Dozvíte se sice také základní geografické a historické údaje, ale více je to o osobních pocitech autorky. Mám dojem, že se Sylva Ficová musela vypořádávat s kupou „překladatelských oříšků“ :o)

Finita
12.03.2021 3 z 5

Musím souhlasit s amaenium. Kniha vypadá vizuálně opravdu velmi pěkně, ale obsah za moc nestojí. Nevím, zda to bylo špatným překladem, ale popisy míst nějak nedokázaly navodit tu správnou atmosféru. Navíc některá přirovnání byla opravdu hodně zvláštní, například: "nekonečné stoupání vám trhá plíce a končetiny". Ale budiž, ještě si dovedu představit, že bych mohla mít pocit trhajících se končetin při výstupu na horu. Ale přirovnání u jiného místa spíš celý popis shodilo: "takovou spoustu hvězd, jejichž hustota na inkoustově modré obloze vypadá jako nebeské akné či jako skvostná vyrážka, jste ještě neviděli". Já osobně si tedy při pohledu na hvězdy nepředstavuji ani akné, ani vyrážku, ale to už je asi věcí osobního vkusu, mně takovýto popis bohužel nesedl.


amaenium
26.12.2019 2 z 5

Kniha bohužel nenaplnila moje očekávání. Jedná o knihu, která je krásná, má nádherné ilustrace, ale na úkor obsahu. Bylo zajímavé číst o místech, která stojí za to navštívit, jež překypují spiritualitou, větší část jsem jich neznala a v tomto to bylo přínosné. Avšak styl, jakým jsou tato místa popisována je… nehezký. Pro mě nepřirozený. Přišlo mi, jako kdyby se autorka snažila tak moc zachytit své pocity, jaké z místa má, že nakonec čtete přeumělkovaně stylizovaný text, který na mě nezanechal jedinou emoci.

Štítky knihy

cestopisy průvodce posvátná místa

Autorovy další knížky

2019  64%Posvátná místa světa
2021  82%Skrytá místa světa - Ilustrovaný průvodce

Kniha Posvátná místa světa je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce20x
Chystám se číst19x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x