Poslední z faraonovy družiny

Poslední z faraonovy družiny https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66146/posledni-z-faraonovy-druziny-66146.jpg 5 30 7

Podmanivý dobrodružný příběh nás vtáhne do doby před třemi tisíci lety. Hlavním hrdinou je mladý Řek Bríseus, který se se svými druhy vrátil z dlouhé plavby za ostatky mytického předka, geniálního architekta Daidala. Má v plánu usadit se v rodné Trifýlii a založit rodinu s krásnou Egypťankou Amiai. Krutě zlomyslný osud jeho plány naprosto převrátí. Domů se dostává v okamžiku bojů o následnictví na trůně, záhadně zmizí jeho velká láska a on sám je ohrožen na životě...... celý text

Přidat komentář

Sváťa3
06.04.2018 4 z 5

Příjemné čtení, takový Egypťan Sinuhet od českého autora.

angelice
25.01.2016 5 z 5

Knihu jsem četla , když mi bylo 11 let a už tehdy se jí podařilo upoutat mé roztěkané myšlenky. Kniha mi přirostla k srdci i díky tomu, že se děj začal odvíjet i v Egyptě, který v té době byl mou srdečni záležitostí. Velkým překvapením bylo přeskočení do jiného žánru, což mi u jiných spisovatelů vadí, zde to však vítám, neb děj dostane nový náboj, v té chvíly už pro dynamiku příběhu celkem potřebný.


tenax
29.11.2015 5 z 5

Naděje na zajímavé čtení rozhodně nebyla zklamána. Jde o nádhernou směs eposu, historie a mystiky. Epos rozmachem téměř homérský, historie zastoupená prostředím starověkého Řecka a Egypta i známými jmény Achnaton, Tutanchamon a Nefertari (Nefertiti) a mystika ve starém Egyptě nutně všudypřítomná, zejména když jde o přímé vyprávění starověkého hrdiny. A samotný příběh? Chytne a nepustí.

otula
26.08.2015 5 z 5

Skvělá kniha, kterou jsem vzhledem k okolnostem sice četl strašně dlouho po kouscích s časovými přestávkami, ale i přes tyto přestávky jsem nevypadnul z děje a s chutí jsem ji dočetl do konce.

braunerova
06.07.2015 2 z 5

To si fakt někdo myslí, že v roce 1290 př.n.l. kněží ovládali magické síly, uměli oživit mrtvé a po Egyptě běhaly kouzelné kočky? Vydavatel téhle knihy asi ano, protože jinak by nepsal, že příběh "nadchne milovníky historických románů". A přirovnání báje o Bríseovi k veskrze realistickému románu Farao od B.Pruse to už je teda úplně nad moje chápání.

bezdiva
21.01.2012 odpad!

Kniha "Poslední z faraonovy družiny" autora L.V.Wellnera mě úplně pohltila, rovněž tak mojí dceru s celou její rodinou. Tak nádherně psaný dobrodružný příběh, s tím jsem se ještě nesetkala.

S pozdravem bezdiva

GepardLady
07.01.2012 5 z 5

Málokterá kniha mě takhle pohltí. Slova anotace nelžou: "Podmanivý dobrodružný příběh nás vtáhne..." Opravdu jde o velmi podmanivý příběh, který čtenáře přenese do úplně jiného světa, odkud se mu nechce zpět do reality. Navíc od začátku do konce se neustále něco děje, takže není čas se nudit nebo bloudit myšlenkami jinde. Alespoň u mě tomu tak bylo. Moc mě těší, že z pera českého autora vyšla takováto "světová" kniha - a opravdu bych jí přála, aby se světovou stala. Já mohu udělat jen to, že ji nominuji na knihu roku 2011 na Databázi knih :-)

Autorovy další knížky

2011  90%Poslední z faraonovy družiny
2011  91%Ptolemaiovci - Z makedonských hor na trůn faraonů
1997  84%Právo azylu
2018  83%Labutí píseň faraonů
2017  %Mince posledních faraonů