Poslední možnost

Poslední možnost https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536806/bmid_posledni-moznost-6624c2a22a979.jpg 4 19 5

Akta Oregon série

< 14. díl

Když CIA zjistí, že byla prozrazena identita tří amerických špionů v Brazílii, obrátí se na Juana Cabrilla a posádku Oregonu s žádostí o záchrannou misi. Avšak to, co se zdá být rutinní operací, se ukáže jako past, kterou vymyslel největší nepřítel Juana Cabrilla. Protivník, jenž je poháněný nenávistí, disponuje sofistikovanou zákeřnou zbraní. Jeho hlavním trumfem je však loď, která je přesnou kopií Oregonu – stejné zbraně, maskování i totožné technologie. Hra na kočku a myš začíná...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: ekniha , CPress
Originální název:

Final Option , 2019


více info...

Přidat komentář

Luigi1
27.09.2023 5 z 5

Opět výborně napsaná kniha která nenechá čtenáře napokoji

čef
21.01.2023 5 z 5

Kniha, kterou nemůžete odložit, pokud všem máte rádi dobrodružnou military literaturu a zejména Clive Cusslera a jeho série z bojů na mořích a oceánech. Máme zde tak znovu popis lodních zbraňových systémů a jejich použití, dočkáme se sofistikovaného protivníka a ohrožení úplně novou zbraní. Doufám jenom, že je vymyšlená, jakož i celý tento příběh.


kokrokr
16.09.2022 3 z 5

Nalákalo mě zdejší hodnocení. Bohužel ta základní pointa mi „sakra” zvedla mandle. Je to jedno velké klišé jak z béčkového filmu. Zrádný agent uteče z vězení a finguje svou smrt, najednou má miliony dolarů a sežene i zničené plány na postavení kopie lodi Oregon. Ze msty pak pronásleduje s touto lodí Cabrilla a pomáhají mu i další zločinci, na které si „Q” loď Oregon někdy došlápla. Ta pomsta šla pochopitelně provést jednoduše a levně, jenže potom by nebylo o čem psát. Tohle je spíše scénář pro novou bondovku, tam bych to skousnul, tam podobné hlouposti patří.

cedos
09.06.2022 5 z 5

Zase skvělé , napětí, myšlenka, spád a nesmrtelný hrdina. Snad se na trhu objeví další knihy od tohoto autora.

biki
28.05.2022 5 z 5

Jakoby se v osobě spoluautora Boyda Morrisona vrátil Cussler ve své nejlepší oslnivé formě. Po malinko slabším předchozím dílu série se zde opět jedná o špičkový dobrodružný thriller se vším, co k tomu patří. Strhující akce na moři, pod hladinou i na pevnině, dramatické napínavé situace, z nichž hrdinové zpravidla unikají v posledním zlomku vteřiny, špičkové technologie a také jeden vynález, o kterém fakt nevím, jak dalece je sci-fi. Mimořádně zákeřný mstivý padouch, ale také nepřátelé ze strany, z níž by to posádka Oregonu nečekala. Ale to by nebyl Juan Cabrillo a spol., aby si i s tímto problémem neporadili. A že je v příběhu mnoho situací vyhrocených až přepálených? No, a co? K tomuto žánru to prostě patří.