Poslední flám

Poslední flám https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490601/bmid_posledni-flam-XKV-490601.jpg 4 11 6

Samotářský miliardář Robbie Malcolm, oslavovaný filantrop a matematický génius, vyslechne nelítostnou diagnózu. Začne proto realizovat svůj poslední plán – pozve tři dávné kamarády na ostrov, kam kdysi společně jezdili, aby jim díky svému bohatství pomohl ke štěstí. Ukazuje se však, že Robbie není jediný, kdo skrývá tajemství… Hledání důvodů, kvůli kterým ještě stojí za to žít, může začít.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

All Together Now , 2021


více info...

Přidat komentář

čef
13.04.2023 4 z 5

Příběh se rozbíhá těžce a dlouho. Je to takové seznamování s postavami kamarádů ze střední školy v USA, tedy s privilegovanými obyvateli světa. Pak se objeví trochu zajímavá zápletka, která nakonec nevyzní nějak přehnaně medově, spíše se hraje na dojetí z bídy života. Není to prvoplánové, ale veledílo také ne.

Annyshga
03.09.2022 3 z 5

Poslední flám je taková dobře čtivá "jednohubka" . Děj je vyprávěn z pohledu všech 4 kamarádů, což nám umožňuje nahlédnout do životů každého z nich. Moc se mi líbilo pojetí nerozlučného kamarádství i přes všechny osobnostní rozdíly a dlouhou dobou odloučení se. Na první pohled by se zdálo, že tuto partičku nic nespojuje: Robbie - umírající miliardář, Wade - neuznávaný spisovatel, Blair - matka, která neví co chce a Cat - láskou zklamaná lesbička...ale opak je pravdou. Každý z nich má svá tajemství, která v průběhu děje vyplavou na povrch. Z celé party jsem si nejvíc oblíbila Wadea, což byl vážně skvělý chlap . Naopak Robbie mi dost lezl na nervy svoji neustálou potřebou organizovat životy druhých .


EvikU.
01.09.2022 4 z 5

Poslední flám se ke mně dostal v rámci štafety. Normálně bych si ji asi nevybrala, odradila by mne obálka.

Hlavní hrdinové, čtyři kamarádi ze střední školy. Robbie, který umírá a zve kamarády do luxusního domu na pláži, protože je miliardář a může si to dovolit. Chce se s nimi rozloučit... Pak Cat, Blair a Wade. Každý má své problémy a neúspěchy, je jim 35 let každý žije jinde a naposledy se viděli před 6 lety.

V knize je ukázaný, jak silné dokáže být přátelství. Robbie je sice stalkoval, aby jim dal informace, které nemají, aby si uvědomili některé věci ve svém životě, sice to kapku přehnal, ale i oni pak museli uznat, že jim chtěl pomoci.

Pro to velké přátelství, které mě dojímalo musím dát 4*. Knihu jsem si užila.

Knihomolka97
11.07.2022 3 z 5

Bohužel jsem dostala něco trošku jiného, než jsem čekala. Měla jsem problém se začíst a pak udržet pozornost, protože děj byl poměrně nudný, nic moc se nedělo. Čekala jsem víc akce, víc drama, víc tajemství a zvratů. Bylo to spíš takové poklidné, slabý odvar. (Na to, že to měl být poslední flám :D ).
Ale zase tu máme pěknou ukázku toho, že peníze nejsou všechno. Zdraví si za peníze nekoupíš.
Postavy mi nebyly extra sympatické, nejvíc mi přirostl k srdci asi Wade - nejen kvůli své vášni pro Beatles.
Knihu od horšího hodnocení zachránila cca poslední třetina, což byla docela zajímavá jízda. A konec byl moc pěkný.
Slabší 3⭐/5⭐

Danago
17.04.2022 4 z 5

Poklidný příběh na několik večerů. Knížka se četla příjemně, ale neočekávejte nic moc akčního. Bavilo mě sledovat přátelství čtyř kamarádů, kteří nemohli být už víc odlišní než je zde autor vylíčil. V průběhu knihy se postupně vracíme k počátkům tohoto přátelství a dozvíme se jak se osudy hlavních hrdinů postupem času rozdělily a vzdálily. Nyní je nemoc opět sblíží. Moc pěkný příběh.

mysterygirl
11.03.2022 4 z 5

Nebylo to špatný, bavilo me to, precteno ta jeden den, ale asi jsem si predstavovala ten příběh malinko jinak.