Poslední dny Jacka Sparkse

Poslední dny Jacka Sparkse https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389337/bmid_posledni-dny-jacka-sparkse-85W-389337.jpg 4 66 25

Jack Sparks během psaní své knihy zemřel. Zaznamenal tak své poslední dny. V roce 2014 Jack, kontroverzní popkulturní novinář, zemřel za záhadných okolností. Pro své fanoušky byl Jack neohrožený rebel, pro kritiky nebezpečný hacker. Ať tak či onak, jeho smrt byla neočekávanou událostí, které zasáhla široké okolí. Nebylo žádným tajemstvím, že se Jack při sbírání materiálu pro svou novou knihu začal zabývat okultismem. Jeho příspěvek na Twitteru a parodující video na YouTube, ve kterých se vysmál rituálu vymítání ďábla na italském venkově, vyvolal zuřivou bouři nevole a nenávisti. Za pár dní se na jeho YouTube kanálu na objevilo nové video, 36 vteřin hrůzných záběrů. Jack však opakovaně tvrdil, že ho nenatočil… Nikdo nevěděl, co se dělo v následujících dnech. Kniha, sestavená z nalezených souborů po jeho smrti, odhaluje mrazivé podrobnosti o posledních hodinách Jacka Sparkse.... celý text

Literatura světová Horory Humor
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Last Days Of Jack Sparks , 2016


více info...

Přidat komentář

DarthElle
04.07.2022 5 z 5

Už dlouho jsem nečetla knihu za takovýho arogantního kreténka. Ale musím říct, že mi při některých scénách přejela husina po zádech a šla jsem spát s touhou svítit si "lanterničkou". Konec byl vážně nečekaný. Rozhodně povedená kniha, do které se začtu zase někdy ráda.

Annkag
04.04.2022 2 z 5

Mně tahle knížka až tak nenadchla ale přečetla jsem ji.
Byla tak trocha víc zvláštní než má co jsem zvyklá.


Domulenka
29.11.2021 4 z 5

Někdy mám problém se ke knize vyjádřit a proto raději nekomentuji, jelikož každý má svůj názor a co se líbí mě, nemusí se líbit jiným a u této knihy si člověk říká noo..co si o tom myslet... Jeto jako když se díváte na dokument, a s aktérem jste ve spojení...kniha vás opravdu vtahuje, pomyslíte si ..no páni..pak se začnete trochu ztrácet, některé pasáže byly opravdu tahané za vlasy a pak je... AHA...sem ráda ,že na závěr všechno do sebe zapadá a vy tak víte ..jak to bylo....Za mě asi ,bych se ke knize znova vrátila za čas jen abych si to trochu víc srovnala...

Patrik02
18.10.2021 4 z 5

Jack Sparks je jednou z těch postav, které si zamilujete přesně proto, že jde o arogantního a sebestředného blba.
Oceňuji nápad, styl psaní a také originální postavy. Příběh klopýtne jen zřídka, není plochý a svým způsobem přináší mezi ostatní duchařské příběhy zase něco trochu jiného.

caldap
29.05.2021 3 z 5

Jack Sparks arogantní spisovatel, jeho charakter jedna velká katastrofa. Děj knihy docela ušel, ale znovu bych se k němu nevracela.

SilverEx
17.04.2021 5 z 5

Ke knize jsem přistupoval s malou nedůvěrou, že půjde o rádoby amatérské provedení, jako tomu bylo u Blair Witch. Kniha se mi nakonec, i přes občasný zmatek, líbila a nakonec se i ukázalo, že autor má děj promyšlený. Je to kniha,která by se dala číst i podruhé a některé věci by dávaly větší smysl.

Selket
22.01.2021 4 z 5

Hej a to jsem vůbec nečekala! Tuhle knihu jsem dostala zdarma k nákupu a moc jsem se na ní netěšila, ale styl mě hned chytnul. První půlka rozhodně hodně dobrá. Takový SuperSizeMe chlápek s ještě sebedestruktivnějšími sklony, skoro jakoby ho stvořil někdo z Mitchelových hrdinů. Za půlkou jsem si v jeden moment musela říct - Jako vážně? - a proto nedávám plný počet hvězd, i když to závěr nakonec spravil.

elena2054
26.06.2020 3 z 5

Děkuji uživateli vojtahoodie, že mi ušetřil čas s psaním komentáře.
S tím jeho se ztotožňuji.
Škoda, dvě třetiny knihy jsem věřila v superdílo. Ovšem bohužel.

Polinka92
14.06.2020 5 z 5

Dílo, které je hodně dobře napsané.
Jen nevím, jak to chápat!

vojtahoodie
08.06.2020 2 z 5

(SPOILER) (Dopředu upozorňuju, že obsahuje spoilery) V životě jsem nebyl z nějaký knihy takhle rozpačitý a neměl tak rozporuplné pocity. No postupně, prvně to dobré: Oceňují skvěle propracovanou osobnost, dokonalý psychologický profil hlavní postavy Jacka Sparkse a jakýsi fiktivní popkulturní duch, který kolem něj autor vytvořil (ne přímo geniální, ale stále velice dobrý). Oceňuji i formu knihy, zpracování v podobě knihy, sestavené z dokumentů jeho bratrem je vysoce originální, autor navíc mistrně vytvořil jakousi geniální propletenou síť, děj se posunuje dopředu při zdánlivých detailech a okrajových vyjádřeních, a na konci do sebe všechno tak nějak zapadne. A teď to horší. Chápu, že autor chtěl realističnosti docílit tak, že se snažil psát stylem Jacka Sparkse, ale tohle zkrátka ne. Popis hororových scén, některé pasáže a motivy se zdají spíš, jako by se do knihy zatoulaly ze slohové práce nějakého desetiletého školáka a nikoliv spisovatele. Zhmotněné Jackovo ego v podobě nějakého obličeje, "Máji" - jako vážně? Horové scény prostě nejsou hororové, občas máte máte pocit neurčitého záblesku neuchopitelného strachu a tajemna, ten si ale spíše vydedukovala moje mysl. Rádoby hororové motivy jsou spíš bizardní a připomínají mi moje pokusy o strašidelné příběhy někdy ze třetí třídy. Konec je trochu zamotaný, až jsem se v tom místy malinko ztrácel, ale jak už jsem výše zmínil, nakonec všechno zapadne. Zezačátku mi kniha připadla dobrá, kolem půlky jsem upadl do jakési letargie, kdy jsem to spíš tak nějak z přesvědčení dočetl a z té jsem se už nevzchopil. Děj je zkrátka takový nijaký, celou dobu jsem marně čekal, kdy se naplní moje velká očekávání, které jsem měl i z přečtení anotace, jenž podle mě neodpovídá realitě knížky a nakonec byl na knize asi nejlepším literárním zážitkem, což mi připadne smutné. Nápad byl asi dobrý, ale velice špatně uchopený. Bohužel převažuje zklamání a jakási směs zvláštních pocitů z nijakého děje a jakési dějové bizardnosti. Opět smutné, že to je na knize asi to nejděsivější. No, další kniha od Jasona Arnoppa bude asi bez mé účasti.

Cryptkeeper
12.05.2020 1 z 5

Tohle mi nějak nesedlo. Nezáživné,zvláštně napsané. Kniha se sice rychle četla,ale jediné,co mi dala,bylo zklamání a nuda.

Nedelim_se
19.02.2020

Kniha pro nenáročné, takové odpočinkové čtení po hektickém pracovním týdnu. Ano, čte se to poměrně snadno, rychle, nemusíte u toho ani trochu přemýšlet. Časem si zvyknete na autorovo vnucování toho, kolik kapel v životě oblažil tím, že o nich napsal článek a na konci zjistíte, že jste něco četli, ale vlastně nevíte proč

Anténa1991
06.02.2020 2 z 5

Vždyť tohle nebylo ani vtipný, ani strašidelný. No dobrá, uznávám, že popis yt videa byl popsán velmi dobře, člověk z toho neměl úplně dobrej pocit...
Ale zbytek? Sorry, ale ne.
Takovej Interstellar trochu, a
!Asi SPOILER! vraždy jak z béčkovýho hororu. Možná knihu nedokážu patřičně ocenit, ale dál bych ji nikomu určitě nedoporučila. Nerozumím vysokému hodnocení knihy.

shootingstar
10.11.2019 5 z 5

Vynikající práce. Málokdy viděná kombinace skutečně vtipného humoru a skutečně mrazivé hrůzy vás spolehlivě pobaví. Prolínáním s realitou připomíná Noční film M. Pesslové, potěší i skutečně fungující webová stránka fiktivního hrdiny. A navíc: tak jako mnoho současných britských autorů i Arnopp se zde vlastně jen vypisuje z vlastní (domnělé?) sobeckosti a zbabělosti. Kéž by čeští autoři měli alespoň zlomek této sebereflexe.

Googies
11.10.2019 5 z 5

No jako pro mě úplně úžasná kniha. Jak je tam popsáno video z youtube...měla jsem to pořád před očima!!!

Cherryel
02.08.2019 4 z 5

Přečteno jedním dechem a z blbím pocitem jsem o tom musela ještě přemýšlet,že by se to opravdu stalo? Takový těžko uvěřitelný.To byl teda opravdu horor! Hlavní postava sice moc sympatická nebyla,ale tam šlo spíše o ten příběh,do čeho se díku tomu, jak byl povrchní a neopatrnej,dostal a špatně skončil.Opravdu jsem se po přečtení bála.

barack
31.07.2019 2 z 5

Popravdě jsem to moc nepochopil - a to jsem některé pasáže četl vícekrát. No, tak snad zase někdy příště...

Keiko.L.
08.06.2019

Tenhle příběh mě překvapil, za prvé nebyl vůbec takový jaký jsem čekala, a za druhé jsem ho dočetla a jeho výsledek byl pro mě vlastně moc hezký. Určitě doporučuji knihu neodkládat a dát jí šanci, protože i zahleděnost má své pointy.

yetti09
16.05.2019 3 z 5

No nevím. Tady mi hodně neseděl styl psaní. Čekala jsem od knihy něco úplně jiného. Autor by se měl raději držet interview s rockovými hvězdami a nepouštět se do duchařiny. Opravdu jsem si naivně myslela, že si kupuji super horor.
Knihu bych musela přečíst aspoň 3x abych vše pochopila. Autor má tendenci neustále přeskakovat, takže jsem se často ztrácela.
Za mě nic moc.

trudoš
19.04.2019 4 z 5

Jak už název knihy napovídá, nejde o žádné veselé čtení s nečekaným koncem. Autor od prvních vět jasně předznamenává, jak to s naším hrdinou dopadne a my můžeme pouze sledovat postupně se vyhrocující události. Čtenáři se tak do rukou dostávají deníkové zápisky, jež osvětlují charakter muže, který nemá co ztratit. Chlápka, co si žije na vysoké noze a pohrdá vším, co neodpovídá jeho „pravdě“. A že toho je hodně. Tedy alespoň pokud můžeme věřit tomu, co o sobě píše.
Jason Arnopp uchopil duchařské téma pěkně postaru a proměnil je v psychologické drama, kde se skutečnosti mění podle toho, jak moc je mysl hlavního protagonisty vyděšená. Přitom nejde o žádnou boudu na diváka, ale promyšlený příběh, kde i ty nejmenší detaily mají smysl. A i když je tu v rámci rozsahu několik sekvencí, které nemají jiného účelu, než děj natáhnout nebo naopak uspíšit, celkově musím vyjádřit spokojenost. Takový stylový horor, po jehož dočtení navíc začnete všechny ty spiritistické šarlatány vnímat úplně jinak.

Štítky knihy

spiritismus horory duchové a přízraky ironie YouTube fiktivní životopisy

Autorovy knížky

Jason Arnopp
britská, 1966
2018  75%Poslední dny Jacka Sparkse