Poslední detektiv: Vykoupení

Poslední detektiv: Vykoupení https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512931/bmid_posledni-detektiv-vykoupeni-az7-512931.jpg 4 40 9

Nová Amazonie V nedaleké budoucnosti. Dvacet let poté, co hvězdnou kariéru Joea Santose ukončí případ vražd, během kterého přijde nejen o ruku a nohu, ale i parťačku, je Joe přinucen vrátit se do Služby, protože jak se zdá, tak se vrátil i vrah. Podaří se mu tentokrát s pomocí nové robotické parťačky vraha chytit, nebo je opět odsouzen k nezdaru?... celý text

Detektivky, krimi Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Mighty Boys
Originální název:

El Último Detective , 2020


více info...

Přidat komentář

mpb1913
31.03.2024 4 z 5

Má to nápad, tempo, příjemnou kresbu, určitě tě to pobaví.

jarynek
05.09.2023 3 z 5

Díky rozsahu knihy jsou karty celkem rozdané - tady nelze očekávat detailně propracovaný příběh s nějkaými dějovými odbočkami. Postava staršího velmi schopného detektiva, který v minulosti byl účaten nepovedené akce, která ho dosud traumatizuje, také není z nejoriginálnějších. Ale díky robotický postavám ten příběh celkem funguje, a pokud odhlédnete od některých vypravěčských zkratek, tak si četbu užijete. Od Mighty Boys asi dosud nejslabší kousek, ale jako bonus k druhé knize určitě super a knihu bych si pořídil i v případě, kdyby dárkem nebyla.


Morbidus
24.06.2023 4 z 5

Svěží komiksová jednohubka. Možná by některá místa zasloužila více rozvést, ovšem na druhou stranu si takto příběh zachovává potřebné tempo a napětí. Samozřejmě, kdybych se nimral v detailech, pár nelogičností najdu - ale tohle nemá být hluboké. Je to ten typ detektivního příběhu, kde mě ani nenapadlo hledat vraha a spíš jsem si užíval temnou jízdu zkorumpovaným techno-světem.
Nevím proč, ale hodně se mi líbilo, jakým způsobem jsou zde kresleny postavy; dobře se mi v nich pak orientovalo. Plusem je také to, že se děj nesnaží být krutopřísně vážný, ale našel se tu prostor i na humor. Už jen tím, že si můžeme přečíst ulhané noviny vydávané roboty (ta sociální kritika moderního světa je prostě skvělá) nebo že je jednou z postav robo-králíček.
Sice se z této knihy neposadíte na zadek, ale určitě stojí za to si ji přečíst.

trudoš
01.05.2023 4 z 5

Jednoduchá sci-fi detektivka, které ubližuje pouze střídmý rozsah. Třebaže zápletka není rafinovaná, v mnoha ohledech by si zasloužila rozvedení, aby děj nepůsobil tak zkratkovitě. Přesto příběh funguje i v téhle podobě. Scenárista Claudio Alvarez neponechává nic fantazii a vše podstatné tím či oním způsobem čtenáři předloží. Jen na nic vlastně není pořádně čas, tempo působí uspěchaně a zvraty vykalkulovaně. Na druhou stranu právě ta neochota udělat z devadesáti minutového akčního béčka tříhodinový blockbuster mi byla nesmírně sympatická. Navíc ústřední motiv spolupráce zkrachovalého vysloužilce a přemoudřelého robota funguje naprosto precizně. Mám pro podobné tandemy slabost, takže mi přišla škoda, že autoři nedostali více prostoru pro plnohodnotnou konfrontaci protikladných hrdinů. Atmosféru pak korunuje zkorumpované prostředí Nové Amazonie, kde státní orgány překrucují skrze média skutečnost tak okatým způsobem, až si jeden říká, jestli to náhodnou nemá něco společného s realitou.

Krogan
18.04.2023 4 z 5

Bylo to pěkné, jen mi nešlo do hlavy, proč každý chce hlavní postavu zabít (nebo alespoň zatknout) a když otočím pár stran, tak mu všichni pomáhají, ale asi to bylo zkratkovitostí celého příběhu... Kresba se mi naopak líbila moc, příběh byl takový, jak to říct jinak, než krátký. Nic moc se tam nevešlo. Jako bonus k Tulákovi každopádně super.

GoodGames
07.04.2023 4 z 5

Poslední detektiv: Vykoupení je akčná sci-fi detektívka. Jedná sa o dynamický príbeh, v ktorom ide po stopách vraha netradičná buddy dvojica vyšetrovateľov. Zatrpknutý Joe Santos, ktorý prišiel pred dvadsiatimi rokmi kvôli hľadanému vrahovi o parťáčku a ženský robot, ktorý má Joeovi pri vyšetrovaní pomáhať. Dobre vymyslená jednohubka, pútavé čítanie a znovu kvalitné spracovanie od Mighty Boys.

lordchaos
03.04.2023 4 z 5

Fajn čtení, které hezky odsýpalo. Má to takové své malé universum. Ačkoli jeden obrázek v určité části knihy mi silně napověděl (nevím, zda to není úmysl autora), kdo je vlastně zahradníkem.

Norri
15.03.2023 4 z 5

Tak tohle bylo příjemné překvapení. Zábavná jednohubka jako luxusní dárek od Mighty Boys. Cyberpunková detektivka v lehce dystopické budoucnosti. Policejní příběh z Nové Amazonie plný robotů, umělých končetin, drog, zášti a pomsty. Moc dobře se to čte. Při vyvrcholení děje jsem sice trošku nadzdvihl obočí, ale neurazilo mě to. Ke krátkým příběhům takové rozuzlení asi patří. Hlavní postavy, organického i křemíkovou, jsem si rychle oblíbil a s radostí bych si toho přečetl víc. Navíc se na to pěkně kouká. Kresba je pěkná a živé barvy k tomu sedí. Komiks dvakrát doplňují novinové stránky, které přibližují politickou situaci Nové Amazonie, ve které těžbu dřeva nahradila těžba nového vzácného kovu - vitria, a hlavní slovo mají jeho producenti.

perko
14.03.2023 4 z 5

Krátké, úderné a přímočaré sci-fi dobrodružství bývalého detektiva. Vůbec to nebylo zlé, já se bavil. Prostě taková příjemná jednohubka na deštivé odpoledne. Poctivé 4 hvězdy.

Autorovy knížky

2023  77%Poslední detektiv: Vykoupení

Kniha Poslední detektiv: Vykoupení je v

Přečtených43x
Doporučených1x
Knihotéce38x
dalších seznamech1x