Pošetilost a přetvářka

Pošetilost a přetvářka https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43398/mid_posetilost-a-pretvarka-Bet-43398.jpg 3 18 3

Román rozvíjí další osudy hrdinů románu J. Austenové Pýcha a předsudek od okamžiku sňatku majitele panství Pemberley s Elizabeth Bennetovou. Čtenář se v knize setká se všeni postavami románové předlohy, jejichž charaktery se nemění a způsobují stejné nebo obdobné problémy. Kniha je věnována především sestře pana Darcyho, která se stává vyhledávanou nevěstou pro své bohatství a sličný zevnějšek, lovcům věna však nepodlehne a ocení ušlechtilého nápadníka. Elizabeth ani zde neztrácí svůj vtip a z lásky k ní se Darcy pozvolna zbavuje své dřívější povýšenosti.... celý text

Literatura světová Romány Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Presumption , 1993


více info...

Přidat komentář

SalomeH
10.09.2014 odpad!

Touhle knížkou jsem byla strašně zklamaná. Postavy byly naprosto překroucené, dámy ze společnosti se chovaly jako cuchty, pánové zase byli "galantnost sama"... (Vickham baví společnost tím, že pozoruje v zrcadle, jak se mu lesknou boty---)
Děj tu byl v podstatě stejný jako v P&P: opět nějaký chlap oslní celou společnost a chce nevěstu jen pro peníze, opět má Bennetovic rodina nějaký skandál (tetičku jim chtěli popravit za krádež krajky), opět tam byl nepopulární mladý muž, ze kterého se vyklubal obětavý rytíř, který si ke konci vezme hlavní hrdinku. Jediné, co se nezopakovalo, byla lehkost a vtip, s jakými Jane Austen napsala původní dílo.
Sice se to čte rychle, ale za přečtení mi to vlastně ani nestálo.

Lenu04
03.09.2014 4 z 5

Obal knihy je takový nevýrazný a strohý, kdybych nevěděla, že je to pokračování knihy Pýcha a předsudek, tak by mě to nenapadlo číst:) Autorka do příběhu zakomponovala scény z jiných románů od Jane Austen. Přišlo mi, že postava Elizabeth a její setry Jane se ztrácí, hlavní hrdinkou je Darcyho sestra, která prožívá dilema ohledně lásky a mužů (to je napínavé, i když konec lze tušit, když člověk zná díla Jane Austen). Ani špatné ale ani moc skvělé pokračování, více se mi líbila kniha od Astonové Dcery pana Darcyho- to se mi četlo lépe, tohle bylo méně čtivé.


Georgianna
11.04.2011

Tato knížka se mi líbila

Autorovy další knížky

Julia Barrett
americká
1999  69%Pošetilost a přetvářka
2001  57%Třetí sestra