Pošetilost

Pošetilost https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265559/bmid_posetilost-265559.jpg 1 1 2

Stará dáma nevěří, že se po úraze ještě postaví na nohy. Čeká ji rehabilitace a prázdné večery v domě pro seniory. Své dny nehodlá marnit v osamění a navazuje virtuální vztah s  emeritním veterinářem. Oba příslušníci válečné generace si svěřují prožité příběhy a zjišťují, že se sobě navzájem v mnohém podobají. Vzpomínky děj vracejí na faru malého města, na statek soukromě hospodařícího zemědělce i do  krajské stanice Československého rozhlasu, kde Zlatka zažila nejen čas vlastního dospívání, ale i týden nepřetržitého vysílá v srpnových dnech roku 1968. Paní si s doktorem tak dlouho dopisuje, až oba zatouží po osobním setkání. Kniha doprovázená ilustracemi Nelly Nágrové není literaturou faktu, ale vychází pouze z reálií doby.... celý text

Přidat komentář

Kopka84
16.12.2017 odpad!

Mnohokrát jsem se ve výběru čtiva na podzimní večery spletl. Bohužel v případě této knihy tomu nebylo jinak. Lákavá obálka neznámé autorky mě zlakala natolik, že jsem se pustil do čtení. Po prvních stránkách zmateneho děje jsem myslel, že se jedná o pokus o vtip. Velice zmateně interpretovany dej postrádá sebemenší pointu. Zmatenost celého děje jen poukazuje na autorinu nevyzralost. Moc nevím, co tím chtěla autorka vyjádřit. Za mě naprostý brak. Už prosím nepište, děkuji.

daniela31
09.10.2015

Autorka vyrostla v rodině faráře církve Československé husitské, po maturitě pracovala v Čs. rozhlasu v Hradci Králové. V roce 1969 ukončila studia na UK v Praze. S ostatními spolupracovníky byla za podíl na srpnovém vysílání 1968 z krajského rádia o dva roky později propuštěna. Prošla zaměstnáním ve Sběrných surovinách a v propagaci různých podniků. K novinářské profesi se vrátila až po mnoha letech v Praze v redakci Zemědělských novin.


Autorovy knížky

2015  0%Pošetilost