Poselství ze srdce světa

Poselství ze srdce světa https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124007/mid_poselstvi-ze-srdce-sveta-aXL-124007.png 4 11 6

Potomci poslední nedotčené indiánské civilizace promlouvají. Kogiové jsou indiánský národ žijící v Sieře Nevadě de Santa Marta, v horách severní Kolumbie v Jižní Americe. Jsou jedinou civilizací, která přežila španělské dobývání, ubránila se vnějšímu světu a jež si v téměř naprostém odloučení udržela svou neporušenou identitu. Dnes přežívají, udržují své tradice, propracovaný duchovní systém, své zasvěcovací a věštecké rituály a upínají se k ním a žijí v naprosté symbióze s přírodou. Veří, že jejich povinností je pečovat o hory, ktoré nazývají srdce světa. Považují se za strážce života na zemi. Vnímají svět jako jedinečnou celistvou živou bytost, o niž se musejí starat a kterou milují. V současné době si všímají změn, které by mohly způsobit konec světa. Svět je v agonii. Vědí, že my ho pomalu zabíjíme. Proto k nám promlouvají - naposledy.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Rybka Publishers
Originální název:

The Heart of the World , 1990


více info...

Přidat komentář

vlkcz
10.10.2020 4 z 5

Takové 2v1.
Z větší části jako taková kniha o filmu, cestopis a svědectví o Kolumbii přelomu 80. a 90. let. Pro mě zajímavé, ale bohužel dost nezáživné.
Ale tam, kde se autor konečně dostává k poselství Velkých bratrů, tam musí člověka mrazit. Tím spíš, že to všechno dávno víme, možná i víc než těch 30 let. A i styl, kterým nás Kogiové varují je uhrančivý. Proto je škoda, že se mu nedostalo většího prostoru.

kilometr
14.10.2019 1 z 5

Indiáni Kogi varují:Tato kniha je silně nezáživná a její poselství už dneska nikoho nepřekvapí.A za všechno může Kolumbus.20%.


Ajrad1981
21.06.2019 2 z 5

Tak jo, mám to za sebou. Četla jsem to dlouho, a ani nepočítám, kolikrát jsem měla chuť s tím seknout, ale děsně mě zajímalo to varování. A tak jsem dočetla a to jako je co? Vždyť to není žádná novinka!! Kvůli tomu se tady s tím trápím?!
Když mě přešlo první rozhořčení, uvědomila jsem si, kdy se to odehrávalo. No jo, dobře, tenkrát to známé nebylo, u nás ve východním bloku rozhodně ne. Ale to nic nemění na faktu, že mě ta kniha nezaujala.
Abych nebyla nespravedlivá, informace o životě Kogiů, jejich zvycích a historii, byly zajímavé, to se číst dalo. Ale ať se na mě autor nezlobí, povídání o tom, jak se k natáčení vůbec došlo, jaký to byl problém zorganizovat, koho všeho u toho potkal, mi nelezlo do paty, nudilo. Bohužel tvoří většinu knihy.

bércoun
29.10.2016 5 z 5

Kmen Kogi nám přináší důležité poselství, když nezměníme my, Malí bratři, přístup k péči o matku Zemi, náš svět zanikne. Už teď máme dobře nakročeno tím, že se kácí stromy ve velkém, vykrádáme poklady země, ať už je to uhlí nebo drahé kovy, ropa. Nešetříme ničím a ničeho si nevážáme, pouze bereme, nic nedáváme zpět. Kéž by poselství Malý bratr vyslyšel. Mě se ale zdá, že je pozdě, životní styl většiny lidí spěje k zániku života. Kniha nám ukazuje historii kmene Kogi a vysvětluje filozofii Indiánů, kterou si nesou už od počátku. Někdy je jejich výklad světa složitý, naprosto odližný od toho našeho, ale velmi inspirativní.

kofina
04.01.2014 3 z 5

Inspirující a poučné, přesto jsem měla pocit, že se tam určité věci opakují a jsou popisovány několikrát. Natočený dokument je ovšem zajímavý, doporučuji zhlédnout!

Fanfanka
27.01.2013 4 z 5

Domorody indiani vidia umierajucu prírodu a prosia ludstvo , aby zmenili svoje postoje k prírode a začali ju chrániť.
Ak by zomrela príroda zomrieme aj my ľudia.

Štítky knihy

ekologie Indiáni domorodci

Autorovy další knížky

Alan Ereira
britská, 1965
2004  71%Poselství ze srdce světa
2008  74%Barbaři: Neotřelý pohled na dějiny Římské říše