Porod doma

Porod doma https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88814/porod-doma-88814.jpg 4 7 3

Co nám matky o porodu neřekly Tato knížka není návodem na porod doma, není ani sváděním k alternativě. Je jen ukázkou cesty, jak zvládnout porod bez lékařských zásahů. Rozhovory s ženami odpovídají na otázky týkající se prožívání porodu, zvládnutí porodních bolestí, i dalších přirozených obav těhotné ženy. Cílem knihy je ukázat, jak je možné zvládnout porod přirozeně, doma, bez zbytečných lékařských zásahů a z nich plynoucích komplikací. Pro mnoho žen se stává pobyt v porodnici celoživotním traumatem, a proto se rozhodují pro přijatelnější příchod dítěte na svět - rodí doma. I u nás existují porodní asistentky, které jsou ochotny maminky připravit a pomoci jim s domácím porodem. Legendou v České republice se stalo působení ruské porodní asistentky Ani Goršiny, která navazuje na staré tradice ruského babictví, vede porody s určitým duchovním přístupem, zachovává rodinné rituály. S její pomocí porodila také autorka knihy. Svoje zkušenosti s těhotenstvím a porodem doma, ale také pocity z tohoto období popisuje ve své knize prosazující výhody domácích porodů. Kromě vlastních zkušeností zde zachycuje i dojmy svého partnera z porodu a zkušenosti několika dalších maminek, které se rozhodly aktivně a samy porodit své dítě doma.... celý text

Přidat komentář

MinaHawke
24.08.2021 3 z 5

Já osobně bych doma rodit nechtěla, hlavně kvůli tomu, že by mohly nastat nějaké komplikace. Jasně, komplikace můžou nastat i při porodu v nemocnici, ale tam budou lékaři, kteří pomohou. Mám za sebou porod, který tedy nebyl úplně podle mých představ, ale hlavní věc je, že mám zdravé dítě! Nejsem zastánkyně domácích porodů, ale když se pro něj žena rozhodne, tak je to zcela její věc.

Anna 13
06.04.2019 5 z 5

„Domácí porody nejsou lékařským problémem."

Opět absolutně neskutečná kniha, se kterou plně souzním.
V době, kdy se domácí porody démonizují, kdy se z domorodiček dělají nezodpovědné, neschopné a odsouzeníhodné matky, je tato kniha jako osvícení.
Všem, kteří porodům nerozumí, všem, co jsou neinformovaní a přesto o tom "chytře" diskutují, bych doporučila tuto knihu. Není jen pro matky. Je i pro jejich partnery a vůbec pro širokou veřejnost.
Uvědomme si, že jen o tisíc kilometrů dál, jsou domácí porody zcela běžnou praxí, respektovanou volbou. Děti se tam rodí zdravé, klidné, šťastné.

Tato kniha obsahuje příběhy žen, co se rozhodli porodit své děti v bezpečí domova i autorčinu cestu těhotenstvím po krásný porod.

S Aňou Goršinou nesouhlasím ve všem. Ale přesto ji obdivuji... Je to neskutečná žena - instinktivní, intuitivní, svá, moudrá, empatická,...

„Pokud se člověk narodí ve strachu, ve strachu pak žije, ale není schopen poznat, proč.“


Lenka
27.10.2012 4 z 5

Po přečtení této knížky jsem byla v šoku. Já jako porodní asistentka pracující na porodním sále bych v životě rodit doma nechtěla a v žádném případě, bych to nedoporučovala nikomu z mých známých. Sama vím, že někdy z minuty na minutu se objeví komplikace a pak záleží na každé minutě. Ženy, které svoje zážitky zveřejňují v této knize měly štěstí. Ale proč bychom se měly vracet k tomu, jak rodili naše babičky. Ano prostředí doma je jistě pro maminky přijatelnější, ale rozhodně ne bezpečné. V dřívějších dobách byla podstatně vyšší jak mateřská také i perinatální úmrtnost. Tak proč se vracet v době zpět. Navíc v knize zesměšnujě a velmi degraduje a až uráží lékaře a porodní asistentky, jako tvory bezcitné, které jen na maminky řvou a nemjí o ně zájem...tak to je urážlivé a nechutné.

Štítky knihy

porod porod doma

Autorovy další knížky

Jana Doležalová
česká, 1971
2006  89%Hovory s porodní bábou
2004  83%Porod doma
2006  100%Kus mého života s Jiřím Brabcem
2016  100%Rozvoj grafomotoriky v projektech