Poprava

Poprava https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362857/bmid_poprava-68l-362857.jpg 2 14 6

Zabíjí archaickými prostředky. Posílá zašifrované zprávy. Jde za svým přesvědčením. A má cíl… Jednoho rána při východu slunce nad Cormons se rozezvoní zvony na poplach a město se stane svědkem ukamenování na dálkové ovládání. Pachatele nikdo neviděl, zůstane jen oběť zasypaná kamením, přivázaná k mariánskému sloupu uprostřed náměstí. Vítaná potrava pro média, která dle krutosti provedení rychle soudí, že vraždu mají na svědomí islámští džihádisté. Zvlášť když postupně umírají další vážení katolíci a indicie se množí. Navíc se blíží návštěva papeže! To komisaři Vossimu vyšetřování jen ztěžuje. Brzy se ocitá ve spletité síti zájmů a vměšování nejvyšších. Co má záhadný vrah v úmyslu? A kdo zatáhne za nitky při konečném zúčtování?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

Hinrichtung , 2015


více info...

Přidat komentář

LutherKing
01.08.2020 1 z 5

Veliké trápení. Kolísavé čtení bez většího zaujetí, dynamika děje žádná. Školní známkování 3-4.

tulip131
07.07.2019 1 z 5

Kniha mi teda vůbec nesedla, prokládaná spoustou vysvětlujících odstavců, které stejně pro samotný dej nebyly vůbec podstatné, spíš to působilo, že auto potřebuje naplnit stránky, zbytečným tlachání, text prokládaný italskými slovy, opět to knihu neobohatilo. Kniha byla těžkopádná, mísení politiky, církve a vyšetřování vražd, všechno zdlouhavé.


petrpospa
16.06.2019 3 z 5

Další z knih náhodně sebraných ve veřejné knihovně. Překvapivě dobrý začátek a hodně zajímavé prostředí. Výrazy, které dokážu zařadit (Friuli, Soča, Terst, Rakousko-Uhersko..) a nepřipadám si tak úplně ztracený. Sympatický detektiv s normálním myšlením, spořádaní občané, běžný život s kriminální zápletkou. Až sem dobrý. Ale pak už jen to, co zrovna nemusím. Nevadí mi víra ani náboženství,ale církev mě nebere. Když se k ní přidá islám, muslimové, džihádisti a vše končí víceméně nijak, připadá mi posledních padesát stran nekonečných.

vincek1
08.07.2018 3 z 5

Po přečtení si tak trochu připadám jako po rychlokursu výkladu některých kapitol bible. Postava detektiva je nastíněna dost velkoryse, ale práce? Nevím, ale nic moc. Jediné co se dá knize podle mého připsat k dobru je aktuální téma. Konec a "předkonec" takový nijaký.

martula
27.04.2018 3 z 5

Zas tak špatné, jak by se podle hodnocení mohlo zdát, to nebylo :) Určitě bylo zajímavé téma, bavila mě Vatikánská linka, netradiční bylo i prostředí severní Itálie, stejně tak pro mě zvláštní detektiv. Občas ale autor nelogicky odbočil, zatoulal se v myšlenkách. A trochu mě zklamal konec, i když to mohlo být tím, že jsem u toho ke konci opakovaně usínala.

Hadroska
30.03.2018 odpad!

Knihu jsem ani nedočetla, hrozně jsem se ztrácela v ději, který neměl spád a hrozně se táhl.

Autorovy knížky

Werner Stanzl
rakouská, 1941
2017  47%Poprava

Kniha Poprava je v

Přečtených18x
Doporučených1x
Knihotéce76x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x