Popel lásky - Slova k esenci neduality

Popel lásky - Slova k esenci neduality https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486197/bmid_popel-lasky-slova-k-esenci-nedualit-zBL-486197.jpg 5 2 1

Popel lásky nabízí esenciální náhledy, stručné výroky Ruperta Spiry sebrané z mnoha jeho sezení s žáky v Evropě a USA. Každá stránka je tak branou k neduálnímu chápání, i potenciálním přímým prožitkem Skutečnosti, jaká je, prožitkem podstaty sebe sama – Vědomí.

Duchovní literatura Náboženství Citáty a přísloví
Vydáno: , Šťastní lidé
Originální název:

The Ashes of Love , 2021


více info...

Přidat komentář

Beebee
26.12.2021 5 z 5

Kniha esenciálních myšlenek Ruperta Spira, neduálního filozofa, žáka Francise Lucilly, mystika Přímé cesty (kam patří učení Ramany Mahárišiho, ale i našeho Eduarda Tomáše a Fráni Drtikola). Pro mně je Spira nově nalezený klenot na tváři současné Země, protože umí nenásilně, přesvědčivě a slovy, které jsou srozumitelné, argumenty, které platí, dovést mysl do jejího zdroje. Co stránka, to paprsek Vedomí. K tomu, aby jste byli drobet v obraze doporučuji nejprve české překlady přednášek Ruperta Spiry na youtube - Roman Kocián a Yossa. Obrací svými argumenty posluchače vždy k jejich vlastní zkušenosti a "zpětněběžným způsobem" (dle Tomáše) je usměrňuje do zenového ne-myšlení a přes něj do pramene Já. Dále je fajn cosi přečíst od Eduarda Tomáše na téma Přímé stezky a advaity, neduality, atmavičáry - sebedotazování. Je pro nás dobře srozumitelný a připraví mysl na spojení běžné pro Spira. V nedvojnosti vynikal i Robert Adams, ale zanechal po sobě málo zaznamenaných myšlenek. Ze Spira cituji:
"Když necháme to, co odejít může, zůstane to, po čem toužíme nejvíce. "
"Příčinou neštěstí je vkládání své identity a bezpečí do toho, co se objevuje, pohybuje, proměňuje a mizí."
"Naše esenciální přirozenost - čisté Vědomí - nemá jméno, ale říká si všemi jmény, nemá formu, ale je substancí všech forem."

Autorovy další knížky

Rupert Spira
anglická, 1960
2019  100%Přirozenost vědomí - Eseje o jednotě mysli a hmoty
2020  87%Průhlednost věcí - Rozjímání nad povahou zkušenosti
2021  100%Popel lásky - Slova k esenci neduality