Pop věda: neuvěřitelné historky ze světa vědy

Pop věda: neuvěřitelné historky ze světa vědy https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450495/bmid_pop-veda-neuveritelne-historky-ze-s-LbV-450495.jpg 4 6 3

Proč vždycky ta nejkrásnější rajčata v obchodě jsou úplně bez chuti? Co mají společného holubi s naváděnými raketami a chytrými zbraněmi? Z čeho jsou vlastně vytvořeny geny? A jaká neuvěřitelná příhoda stojí za objevem sacharinu? Jaký převratný objev učinili úplnou náhodou kanadští vědci při expedici na Velikonoční ostrov? Co když vám někdo bude tvrdit, že voda má vzpomínky a že rostliny můžete úspěšně podrobit výslechu na detektoru lži? Gabriel León je chilský biochemik, doktor molekulární biologie a popularizátor vědy, který se rozhodl poodkrýt tajemství těchto a mnoha dalších příběhů z historie i současnosti vědy a přiblížit nám tak skrytou a mnohdy až absurdně komickou tvář této jinak vážné dámy v bílém plášti.... celý text

Literatura naučná Věda
Vydáno: , CPress
Originální název:

La ciencia pop


více info...

Přidat komentář

los
17.09.2021 3 z 5

super odpočinková četba pro fanoušky popularizace vědy, čtení spíše pro mladé (škoda velmi nekvalitní redakce, grafických i pravopisných chyb)

Iki1
11.10.2020 4 z 5

Velmi pěkně zpracované drby z vědeckého prostředí. Kapitolky jsou krátké, psané lehce, většina pobaví, takže kniha se velmi dobře čte.


soroboru
22.08.2020 4 z 5

Velmi zajímavé příběhy, nejvíc mě zaujaly kapitoly o vědeckých podvodech a lékařských objevech. U genetiky jsem se trochu ztrácela.

Štítky knihy

populárně-naučné publikace

Autorovy knížky

2020  70%Pop věda: neuvěřitelné historky ze světa vědy

Kniha Pop věda: neuvěřitelné historky ze světa vědy je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x