Hlídka smrti

Hlídka smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107178/bmid_hlidka-smrti-hRj-107178.jpg 4 36 7

Ponorka U-69 série

< 2. díl >

V zoufalém pokusu přimět presidenta Roosevelta, aby se připojil k válečnému úsilí Británie, podnikl Churchill svůj nejodvážnější čin. Vydal se na jedné z nejmocnějších britských bitevních lodích The Prince of Wales ke břehům Kanady, aby se zde s americkým prezidentem tajně setkal. Musel tak překonat nebezpečné vody Atlantiku zamořené německými ponorkami a navíc, německá námořní výzvědná služba se o připravované schůzce dověděla a shromažďovala své ponorky k útoku…... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Operation Deathwatch , 1985


více info...

Přidat komentář

jan.para
26.10.2023 2 z 5

Je to takovej hezkej kýč.

Katka244
22.07.2022 4 z 5

Letní čtení a zajímavypohled z druhé strany. Většinou jsme znali jen Východ nebo Západ.


petr0697
30.07.2020 1 z 5

První kniha této série byla ještě jakž takž dobrá, i když autorův styl psaní ni mi od začátku moc neseděl. Ale v této druhé knize jsem už přeskakovatl odstavce, jak mně to nebavilo. Slabota, co se týče děje, uvěřitelnosti i černobílosti postav. S touto sérií i autorem končím. Navíc autor stále opakuje stejně fráze, na větu "A v tom se to stalo." jsem už začal být alergický ;o)

čef
08.08.2018 5 z 5

Na knihu zhlížím vlídně vědom si jejich technických slabin a přisprostlých komentářů - zas tak mi ani jedno nervy nerve. Spíše oceňuji snad ověřitelné informace o jednání mezi USA a GB před vstupem do 2. světové. Rovněž způsob boje U-botů je pro mne neodborníka uvěřitelný natolik, abych se necítil tahán za nos. Dobrodružné, válečné je pro mne jednoduše to pravé.

Boby17
02.08.2018 2 z 5

No tak to teda bylo slabé jak čaj. Začátek byl ještě dobrý (průjezd minovým polem), ale pak následovala velmi rozsáhlá a plně vybavená tajná základna na americkém kontinentu s ruskými zajatými ponorkáři. Tato základna pro celou smečku sic! měla dokonce vrata před každým z doků. A úplně všechno tam měly dopravit ponorky z Německa, včetně desítek ruských ponorkových specialistů. Kolik takových plaveb by se muselo uskutečnit, kolik cementu, ocelových armatur, speciálních montážních přístrojů a tak dále by museli Němci nepozorovaně přepravit? Jak se vejdou taková vrata nebo portálový jeřáb do ponorky? To je absolutní blbost! A pak se naší ponorce poštěstí mít jako na talířku Prince of Wales, dokonce na kotvách, takže splnění úkolu je na dosah. Místo toho stáhnou ocas mezi nohy a odplíží se do Německa, kde jim to všechno projde bez jakýchkoliv problémů. Dávám 2 hvězdy.

čekanka13
13.02.2014 5 z 5

Napínavé, skvěle napsané, od začátku až do konce. Krutost nesmyslné války a zbytečně zmařené mladé životy na obou stranách válečného konfliktu.

Donatello
02.01.2013 4 z 5

Nejde nefandit německým ponorkářům, proto lituji, že se jim nepovedlo potopit The Prince of Wales ani zlikvidovat Roosevelta při jednání :-(