Pomsta: Meghan, Harry a válka mezi Windsory

Pomsta: Meghan, Harry a válka mezi Windsory https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509381/bmid_pomsta-meghan-harry-a-valka-mezi-wi-9TH-509381.jpg 4 26 15

Výbušný rozkol v královské rodině fakticky a bez servítek Svatba Harryho a Meghan měla být pro Windsory začátkem nové éry. Během jednoho bouřlivého roku se však sen proměnil v noční můru. Přední britský investigativec zachycuje osudy Meghan Markle jako cestu k dobrému sňatku. Do detailu popisuje její dětství, hereckou kariéru, seznámení s Harrym, královskou svatbu, interview pro Oprah i stav studené války v královské rodině. Výsledkem je strhující mozaika lásky, zrady, tajemství a pomsty.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , CPress
Originální název:

Revenge: Meghan, Harry and the War between the Windsors , 2022


více info...

Přidat komentář

milena9798
08.04.2024 4 z 5

Velmi smutné čtení... tolik lží a nenávisti. No, i docela obyčejné rodiny mají svoji Meghan nebo Harryho.

jasminecka
06.09.2023 3 z 5

Kniha se mi cetla lepe nez Mortonova Alzbeta a Margaret, prestoze se obcas vyskytla chybka nebo zvlastni preklad.
Zkousela jsem dohledavat na odkazech informace, ktere jsem nasla v textu, ale casto se mi to nepodarilo. Nevim, jestli je to tim, ze by weby po zverejneni knihy obsah upravily, spatnym zdrojovanim nebo se obsah ztratil v prekladu. Nechce se mi verit, ze by autor fabuloval zdroje pomoci Chatu GPT... :D
Davam tri hvezdy, ale nejsou to upl e dpatne hvezdy. Diky cteni jsem si mimo jine uvedomila, jak narocne je dobrat se pravdy, kdyz neujaka udalost muze byt interpretovana dvema naprosto protichudnymi zpusoby.
Proc jsem ale rada, ze jsem po ni sahla - poodhalila mi, jak funguje ve Statech prumysl popularity. Vzajemne se vychvalujici celebrity, skandaly, dobrocinnost jako zpusob zviditelneni se, obchod s proslovy, funkcemi, propagaci, placene clanky s reklamou.
... jeden vyuziva druheho, aby se dostal do hledacku fotografu a na stranky novin... Vlastne ze se neda nikomu verit ani nos mezi ocima, natozpak "uprimne" vylevy o tom jak nekomu pomohlo [doplnte si - joga, jidelnicek ....].


tami1
15.08.2023 4 z 5

Bulvár, ale asi se dost drží pravdy.

Je těžké hodnotit někoho, koho neznám, ale vzhledem k tomu, co ti dva poslední roky předvádějí i já se kloním spíše ke královské rodině. Mám pocit, že Meghan hraje svou nejdůležitější roli v životě a její alibizmus Harrymu poskytl skvělý důvod k útěku od povinností.
Na to, že jsou dospělí, trpí jejich požadavky naprostým nedostatkem soudnosti a nejsou ochotni přijmout žádnou zodpovědnost za své chování. Rozhovor ani pořad na Netflixu jsem nebyla schopná dokoukat. Je iritující sledovat dva privilegované, rozmazlené boháče jak si stěžují na blbosti.
Ohánějí se oduševnělými kecy a nic neříkajícími frázemi. Po ostatních vyžadují respekt, ale sami se svými radami neřídí.

cleopatra11
22.07.2023

Velmi zajímavá kniha. Tato kniha předčila mé očekávání a myslím, že zde je napsána ta ryzí pravda.

Mirka320
14.07.2023 3 z 5

Autorův pohled na události Meghan a Harryho a jejich odluky od královské rodiny se mi zdá plný zaujaté kritiky. Nijak zvlášť nefandím tomuto páru a tak jsem si knihu přečetla s určitým nadhledem. Nevím zda název knihy Pomsta je nazván podle pomsty Sussexů Královně a její rodině, anebo Pomsta jako pomsta autora této dvojici.

VendulaB
16.06.2023

Velmi zajímavá a čtivá kniha popisující zákulisí života Meghan a Harryho, která potěší především ty ze čtenářů, kteří nepatří mezi fanoušky uvedené dvojice. Kniha je zcela určitě bulvární, nicméně je nadupaná informacemi a souvislostmi, takže každého, které toto téma zajímá, určitě potěší.

Veruru1981
14.05.2023 5 z 5

Tato kniha svou mravenci připravenosti predcila me ocekacani a utvrdila v tom, co jsem si o Meghan myslela. Mozna realita jeste horsi, nez jsem odhalila. Manipulatorka, narcistka, vytvarejici si vlastni pravdu, kterou kdykoliv upravuje ve svuj prospech. Chudak Harry, podpantoflak az na pudu, uplne vymyty mozek touto po penezich a slave lacnici hereckou. A jeste ta drzost srovnavat se s Dianou. Po precteni teto knihy uz nebudete dvojici H+M verit ani nos mezi ocima...

Greenriver
09.05.2023 5 z 5

Solidní kniha, pokud vám tedy nevadí pole bulváru. Bower ví, že toto je citlivé téma, a tak postupuje místy až velmi detailně, snaží se svá tvrzení dokládat. Meghan z toho opravdu nevychází dobře. Pokud už k sáhnout po něčem k současným kontroverzím kolem britské královské rodiny, pak toto je podařená kniha.

tittanie
08.05.2023

Mám velice ráda monarchie. Jiné mám radši, ale bohužel je anglická nejznámější a nejvíce se o ní píše. Viděla jsem "dokument" od Harryho a Meghan, četla jsem bulvár a udělala jsem si na Meghanu názor, který není lichotivý. Tahle kniha mě v něm utvrdila.
Knihu jsem začala číst po korunovaci krále Karla III. a musím říct, že mě vtáhla, i když byla krapet delší, a nese mě na vlně monarchie. Uvažuju, že bych si přečetla i Náhradníka, ještě uvidím.
Meghan je prostě černobílá vévodkyně z Netflixu asi je to lepší než stárnoucí neznámá herečka.

4444913
14.04.2023 4 z 5

Bower na své poměry docela věcný nicméně ne zcela důvěryhodný je pořád.Některé historky jsou nejen neověřené ale dokonce neověřitelné.K tomu že je to psáno z hlediska paláce-to může napsat jen někdo kdo nezná vztah Charlese a Toma Bowera.Že z toho palác vychází líp je dané tím že na jejich straně kopance ani extrabuřty nejsou zatímco Harry a Meghan se chovali tak že by je člověk přetrhl jak hada.Vrátím se k té neověřitelnosti.Harry a Meghan se vyjádřili že se "někdo z rodiny měl zachovat nepěkně"(upřímně,zapletli se do toho už oni dva když se to podle nich stalo úplně jinak a úplně jindy),Lady Colin Campbell ve své knize práskla že to byla Anna ,Christopher Andersen že Charles ,Tom Bower že Camilla.Na to konto ještě Harry po dvou letech běsnění řekl že rasistický nebyl nikdo z nich.No a teď si to rozmotejte.Zcela nemožné.Mé shrnutí-Harry a Meghan dostali co proto ale jejich jednání si to zasloužilo,palác podle mě nehájí ale tam se prostě chovali jako vždy profesionálně a prostě fungovali dál jako vždy.Mám dvě Bowerovy knihy,tato je určitě ta lepší.Hlavně si cením že si autor dal práci prohrabat a prověřit různé události i když s jeho pohledem vždy nesouhlasím.Př.-jedno Harryho "příliš upřímné "interview z doby dávno před Meghan kdy řekl že se nikdo na post krále moc netřese ale všichni to prostě berou jako povinnost a dělají to nejlepší -má za chybu,já nevím úplně proč.Upřímnost mi nevadí ale ze lží bych vyletěla z kůže..

maryzka
06.04.2023 3 z 5

Tak jak vidno každý komentář má svým způsobem pravdu. Po čtení tato kniha na mě dělala dojem, že to co jsem četla knihy o Meghan, které vyšli no spíš jedna kniha tak na mě dělala dojem, že seriozní i bulvární plátky o ní moc nepřeháněli. ( panovačná, manipulativní, špatná hérečka, která neumí hrát, ale umí se dobře prodat. I když je to královská rodina, která reprezentuje zemi, tak by alespoň mohli být loajální vůči rodině.

Madelisi
01.04.2023 4 z 5

Velmi pečlivě sepsaná kniha, ale nemůžu se ubránit dojmu, že je jednostranně zaměřená. A to proti Meghan a Harrymu. Finding Freedom je podporovalo, vazby autorů na Sussexy jsou veřejně známé. Předchozí silně diskutovaná Válka bratrů se snažila o vyvážený pohled. Když kritika Harryho a Meghan, tak i kritika Williama a Kate. Zde u Pomsty je jediný cíl. Ukázat zlou Meghan a podpantofláka Harryho. Naprosto chybí pohled na druhou stranu. Příkladem může být adorování Cambridgů za to, že letěli komerční linkou. Ve Válce bratrů je zmíněno, že to letadlo muselo zcela neekologicky doletět prázdné do Londýna.

Meghan má svoje chyby. Toho, jak mění svůj životopis, si musel všimnout každý čtenář článků o královské rodině. Zbavování se přátel také o něčem svědčí. Autor má vše podloženo mnoha zdroji. Textu ale chybí onen vyvážený pohled.

Nicméně jsem si z knihy odnesla jednu skutečnost. Thomas Markle není tak divný člověk, jak nám média předkládala.

SiskaE
14.03.2023 5 z 5

Skutečně důkladná novinářská (a trochu bulvární) práce, perfektně popsané vztahy a události. Harryho ufňukanou knížku, z níž jsem četl výňatky v angličtině, po přečtení tohoto titulu vůbec nepotřebujete.

alishek
04.03.2023 5 z 5

Zajímavé čtení, které mě fakt bavilo, je vidět, že kniha je psaná více v prospěch paláce, ale to jí na atraktivitě neubírá. Jedno se Meghan však musí nechat, dala si cíl a i přes nezdary, šla si za ním.

Terez9119
27.02.2023 5 z 5

Parádní kniha, Tom si dal skutečně mravenčí práci, celý příběh je popsán velmi podrobně, bez zlé vůle nebo patetismu, jak je veřejnost u tohoto páru zvyklá. Ne že by člověk chtěl o páru "řeknu vám všechno, teda to, co si vymyslím" vědět ještě cokoli dalšího, ale pokud jste člověk, který dění kolem královské rodiny sleduje, tak je dobré si přečíst něco objektivnějšího než to, co vyjde přímo od nich. Jelikož kniha v originále vyšla ještě před Netflix dokumentem a "memoáry", tedy než byl jimi byl mediální prostor zcela přesycen, s chutí jsem si knihu přečetla.

Štítky knihy

královská rodina

Autorovy knížky

Tom Bower
britská, 1946
2023  86%Pomsta: Meghan, Harry a válka mezi Windsory

Kniha Pomsta: Meghan, Harry a válka mezi Windsory je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce47x
Chystám se číst36x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x