Polský zápisník

Polský zápisník https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174412/bmid_polsky-zapisnik-65db64105f83e.png 5 8 2

Autor, zpravodaj Českého rozhlasu v Polsku, nabízí čtenáři barevnou mozaiku složenou z mnoha turisticky atraktivních míst, známých osobností polské (ale i světové) historie i ze setkání se zajímavými lidmi. Nechybějí všeobecně známé symboly Polska jako Jan Pavel II., Mikuláš Koperník či krakovský hrad Wawel, ale vedle nich mají své místo reportáže o zapomenutém kraji polských Tatarů, o tulení farmě na pobřeží Baltu, o křižáckém hradu Malbork či o zbytcích nikdy nedobytého Hitlerova Vlčího doupěte. Při čtení knihy zjistíme, jak málo známe naše severní sousedy a jak hodně toho přitom s nimi máme společného.... celý text

Přidat komentář

HanKasp
09.01.2017 5 z 5

Poutavá kniha plná tipů na výlety a dovolenou psaná formou kratičkých témat o místech v Polsku, Polácích a dalších zajímavostí. Poměrně útlá, a tak se dá vzít s sebou na cesty. Obsahuje nesčetně reálií, ale také pověr a pověstí. Doporučuji při jejím čtení minimálně klouzat prstem po mapě.

Harry_
05.09.2013 4 z 5

Oblíbený formát lidských příběhů zde naštěstí nepřebíjí praktičnost útlé knihy, která je ve stylu sepsaných rozhlasových reportáží. Rychle se tak seznámíte se zajímavými místy Polska, jeho historií, osobnostmi a zvláštnostmi. Velká část je věnována (pochopitelně) Krakovu a Varšavě, ale autor nezapomněl ani na téměř zapomenutá místa velké země našich spíše neznámých sousedů. Před cestou do Polska doporučuji.


Autorovy knížky

Pavel Novák
česká, 1971
2005  90%Polský zápisník

Kniha Polský zápisník je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x