Policistka volá o pomoc - problém s integrací nelze vyřešit na ulici

Policistka volá o pomoc - problém s integrací nelze vyřešit na ulici https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288359/bmid_policistka-vola-o-pomoc-migrace-nen-YFc-288359.jpg 4 26 8

Dennodenně se policistka Tania Kambouri účastní v jednom z německých městských sociálních ohnisek policejních výjezdů. Z první ruky popisuje své zkušenosti, prohlubující se neúctu, narůstající násilí a potíže při kontaktu především s mužskými migranty. „Chceme přece být vždy politicky korektní a hlavně se nenechat vyprovokovat... Mně je každopádně otevřené hledí milejší než pokrytectví.“... celý text

Literatura světová Literatura faktu Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Deutschland im Blaulicht: Notruf einer Polizistin , 2015


více info...

Přidat komentář

pejty
26.04.2022 odpad!

Pardon, ale toto se prostě nedalo číst. Ze začátku zajímavé, ale během několika stránek se ze zajímavého stalo utrpení. Autorka se neustále opakovala a mám pocit že některé věty, snad i přímo odstavce jsem během knihy našel několikrát, pokaždé jen s malou úpravou. Bohužel prakticky na každé stránce jsem se dočetl, že autorka nechce dávat všechny přistěhovalce do jednoho pytle a že nepíše rasisticky, ale pouze předává fakta, tak jak je vidí. Nestačilo to říci jednou v úvodu knihy? Pak by se ta kniha možná dala číst.

Kniha poukazuje na problém, který nechtějí lidé řešit a zavírají před ním oči, což na knize oceňuji. Bohužel ale co se čtivosti týče, tak za mě naprosté utrpení a ja se nutil do každé stránky. Za mě je tato kniha bohužel knižní odpad.

drakamena
23.01.2022 5 z 5

Podle negativních recenzí na tuto knihu bych řekla, že pravda bolí. A pravda nezkrášlená filtrem politické korektnosti navíc dokáže "sociální romantiky" rozzuřit doběla. Dobře. Měli by ji slyšet častěji.

Za mě skvělá kniha. Osobní zkušenosti, svědectví z první ruky, nepřikrášlený pohled na to, jak se věci mají. Navíc je tato kniha stará už víc než pět let. Neumím si představit, jak to vypadá v Německu na ulici dnes. Chudáci policisti.


Madelisi
26.12.2021 3 z 5

Současná německá společnost pohledem osoby, která musí denně řešit její disfunkce.

Helena0405
31.07.2021 4 z 5

Za jadro posolstva tejto knihy považujem úsek od str. 64, kde autorka opisuje mentalitu a fungovanie tradičnej arabskej rodiny a porovnáva ju s individualizmom západnej Európy. Kým v Európe hľadáme svoj zmysel života a naplnenie svojho potenciálu, v kultúre islamskej/arabskej je účel daný už vlastne pri narodení a treba ho napĺňať. Ako keby sa vás nikto nepýtal, či máte vlohy na kreslenie, či vás to osobne baví alebo aspoň zaujíma, ste posadený (v určitom veku a po sobáši) za predsednícky stôl Povereníctva pre umenie a budete robiť rohodnutia a zadeľovať úlohy.
Ak dočítate po stranu 77, budete sa usmievať nad naivitou Nemeckej vlády. Je to ale pochopiteľné. Nepoznajú správanie Rómov. My na Slovensku áno a preto pre nás opisované situácie nie sú ničím zvlášť prekvapivým.
Kedysi ma zaujímala odpoveď na otázku: Čo je horšie: neprispôsobiví Rómovia alebo imigranti? Vďaka spomenutému krátkemu úseku tejto tristnej výpovede už viem. Prezradím svoj názor: Ďakujme Bohu za Rómov! ... a nech nás ochraňuje od masovej imigrácie aj naďalej...

daza.dt
24.06.2019 5 z 5

Co k této knize napsat. Je dost depresivní čtení. Pozitivní budoucnost nás rozhodně nečeká. Klobouk dolů před touto policistkou, co si všechno musí nechat v práci líbit od spoluobčanů. Je to vážně síla. Rozhodně doporučuji za přečtení každému.

Garik
20.01.2018 3 z 5

Autorka sa zaoberá praktickými problémami integrácie imigrantov do nemeckej spoločnosti. Vychádza pritom z vlastných skúseností dcéry gréckych prisťahovalcov, nemeckej občianky a policajtky a tiež zo skúseností svojich kolegov. Kniha je hlavne apelom na nemeckých politikov, ale umožňuje aj čitateľovi nežijúcemu v Nemecku nahliadnuť do súčasnej nemeckej každodennej reality vzťahu najmä moslimských a rómskych imigrantov ku svojej hostiteľskej krajine. Činí tak z pohľadu obyčajného človeka, ktorý sa nezaoberá náboženskými, kultúrnymi a inými rozdielmi na nejakej akademickej úrovni, ale pristupuje k problémom hlavne z profesného (i keď v širšom zábere laického) a čisto pragmatického hľadiska.
Knihu hodnotím ako mierny nadpriemer – je napísaná kostrbatým štýlom a autorka kĺže po povrchu problému bez toho, aby dokázala preniknúť trochu hlbšie a svoje postoje zdôvodniť a obhájiť. Takto zostáva na pozícii človeka, ktorý síce pevne zastáva svoje názory, ale už sa nezaoberá tým, skade sa u neho vzali a prečo je správne si za nimi stáť. Na druhej strane je však jasné, že keby aj autorka bola schopná dať svojej knihe nejakú filozofickú hĺbku a rozhodla by sa tak urobiť, čakala by ju od názorovej opozície nenávistná kampaň nie iba voči jej knihe ale aj osobe.
Každopádne považujem za užitočné si knihu prečítať už len kvôli utvoreniu si lepšieho obrazu o tom, kam až to nemecká spoločnosť so svojou multi-kulti politikou dotiahla.

acul.p
15.09.2017 4 z 5

Velmi aktuální téma před kterým by se neměly zavírat oči...

Onoff
17.05.2017 4 z 5

Hodně smutná kniha. A nejsmutnější je na ní prvních cca dvacet stran, kdy se autorka musí kroutit v rytmu politické korektnosti a šamanského zaříkávání "nejsem rasistka, ani islamofobka," aby vůbec mohla napsat a publikovat ten zbytek a nebyla okamžitě ocejchována levicí a liberály jako reakční zpátečník nebo ještě něco horšího. I to je výsledek "teroru ctnosti" na současném Západě, který tak trefně popsal Thilo Sarrazin.
Ba ne, možná ještě smutnější je prostý fakt, že Tania Kambouri vlastně v knize neříká nic moc převratného. Občas jsou to až banálně samozřejmé věci, které - chtělo by se věřit - nemohou žádného přemýšlivého člověka se zdravým rozumem překvapit, natož pobouřit. A přesto kniha vyvolala v Německu menší skandál. Už proto stojí za přečtení.
Jen si tak říkám - kdyby autorka sama nebyla potomkem imigrantů (a navíc žena), mohla by si vůbec dovolit napsat to, co napsala? A pokud ano, odvážil by se jí to někdo vydat? Každopádně by v takovém případě měla neomarxistická chamraď mnohem méně práce s ostouzením autora.

Štítky knihy

Německo Romové, cikáni policie uprchlíci integrace přistěhovalci, imigranti kriminalita

Kniha Policistka volá o pomoc - problém s integrací nelze vyřešit na ulici je v

Právě čtených4x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce30x
Chystám se číst18x
Chci si koupit7x