Políbit nebe

Políbit nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460549/bmid_polibit-nebe-ycv-460549.jpg 4 93 15

Calloway Sisters série

1. díl >

Lidé se touží dotknout nebe. Já ho chci políbit. – Connor Cobalt Rose Callowayová dosud věřila, že má vše pod kontrolou. Ve třiadvaceti letech je absolventkou Princetonu, šampionkou soutěže Academic Bowl, módní návrhářkou a dcerou bohatého majitele nadnárodní společnosti. Když ale bydlíte se sestrou, která je závislá na sexu, není to zrovna hračka. Rose kývne na kamarádovu nabídku a propůjčí svůj život reality show. Hollywoodský producent je její poslední šancí na záchranu krachující módní značky, avšak když je nucena vycházet s mužem, který chce mít všechno po svém, hranice se začnou stírat. Čtyřiadvacetiletý Connor Cobalt převálcuje každého slabocha. Je sebejistý, zatraceně chytrý a žije se svou stejně ambiciózní přítelkyní Rose Callowayovou. A teď musí vymyslet, jak Rose ochránit, aniž by zničil televizní pořad. Jinak producent reality show získá to, po čem Connor odjakživa toužil – Roseino panenství.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Kiss the Sky , 2014


více info...

Přidat komentář

lenka4032
01.04.2023 4 z 5

Aký máte názor keď preložia len niektoré diely zo série? Mňa to neskutočne hnevá a obzvlášť pri tejto. Keďže som čítala príbeh Lily a Lorena, viem a poznám postavy z týchto kníh. No ten kto tú možnosť nemal, môže byť zmätený. Osobne by som ju asi prestala čítať po cca 100 stranách, ak by som nečítala predchádzajúce knihy. Takže sa vôbec nečudujem, že sa viacerým čitateľom kniha nepáči alebo majú k nej veľa výhrad. Nie je to ani tak chýba knihy ako vydavateľstva. Nerozumiem ako mohli samotné autorky dať súhlas na preklad len týchto dvoch kníh. Rose je tu totiž značnú časť knihy vykreslená ako sebecká, chladná, arogantná mrcha. Aj keď viem, že taká nie je. Teda je, ale nie len taká. Conor je ťažko ho vystihnúť ale použijem jeho slová -- dokonalý. Vždy pripravený každého uspokojiť a dopriať mu to čo potrebuje. Sledovať priateľstvo tychto 6 ľudí vás preženie smiechom, hnevom, ľútosťou, zúfalstvom, vášňou, vtipom. Všetcia taký odlišný ale pritom pripravený postaviť sa za seba. Zatiaľ je stále pre mňa pár číslo jeden Lily a Loren. Raz darmo milujem týchto dvoch.
- bohatý dediči
- reality show
- panna hrdinka
- nútená blízkosť všetkých
- trauma

Ralemo
29.04.2022 4 z 5

Vlastně přemýšlím, jak tuto knihu hodnotit. Poprvé se mi stalo, že jsem knihu četla více než dva dny. Zajímavé téma reality show, zajímavé postavy. Ale ten příběh?
Neustálé pošťuchování a soupeření mezi Rose a Connorem bylo skvělé, to jsem se vážně bavila, jejich příběh byl zajímavý, dva cílevědomí mladí lidé, kteří si šli za tím, co v životě chtějí a dosáhli toho, nakonec mají nejen kariérní úspěchy, ale také veliký úspěch tom, že našli svoji spřízněnou duši. To mě bavilo asi nejvíce pozorovat.
Ostatní postavy byly sice zajímavé, ale příběh o ničem.


Lkova
16.03.2022 2 z 5

(SPOILER) Co to zase bylo?! Absolutně nechápu, proč se nezačalo s vydáváním série Addicted, proč tady začínáme čtvrtým dílem? V prologu se dozvíme, že Rose a Connor se moc nemusí, v první kapitole už spolu rok chodí????? Celou dobu víme, že Lily je závislá na sexu a měla nějaký velký skandál, ale co přesně se stalo?????
Nedokážu vyjádřit, jak moc mě to frustruje. Hlavně to, že o této šestici je dohromady 10 knih, dalších 13 knih je o dětech těchto třech párů. U nás se tedy vydá čtvrtý a pátý díl, podle této logiky se zase vynechá šestý a sedmý díl, protože patří do Addicted série a poté by měly přijít na řadu další 3 díly. To pouze za předpokladu, že to nakladatelství neutne v polovině, že. Takže je tady velká pravděpodobnost, že ten, kdo neumí anglicky, nikdy nezjistí, jak to začalo.

Moje nejmilovanější kniha na světě, kterou jsem přečetla snad 10x, je Amour Amour (teď už The Failed Audition) od těchto autorek. Dokonce je to všechno tak hezky propojený, že postavy AA koukají na tuhle reality show. Miluju snad každou větu v Amour Amour, takže jsem měla velmi vysoká očekávání. Což znamená, že jsem teď hrozně zklamaná.

Každá postava tady byla divná, ale jestli se k sobě někdo hodí, tak je to Rose a Connor. Oba mi přijdou arogantní a neschopní přiznat svou chybu. Rose po všech štěká a Connor je hlas rozumu. Ale ne vždy. Adderall zobe jak lentilky a pak ho míchá s alkoholem i trávou, to bylo celkem vtipné, protože kdyby se dozvěděl, že něco takového dělá třeba Loren, tak mu dá rád přednášku.
Lily a Lo, to je snad pár, který mám ráda ještě míň, než ten první. Oba mi přijdou jako děcka, ale těžko hodnotit, když je to až čtvrtý díl. Ale pochopila jsem, že spolu byli snad už od mala, přesto trucují, když mají ten svůj skandál vyřešit svatbou!
Moc nechápu, proč tam byl i zas***ý Ryke a co je jeho problém, že musí být pořád tak vulgární. Daisy mi byla sympatická nejvíc, takže si ten další díl přečtu.

zuzak82
18.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Děj knihy zní docela zajímavě. Rose se rozhodne se sestrami účastnit natáčení reality show o jejich životě. Mají pro to dva hlavní motivy. První zlepšit image jejich rodiny a sestry Lily, protože veřejnost propírala "skandální" závislost její sestry Lily na sexu. A druhým motivem bylo zvýšení prodejnosti značkového oblečení od Rose. A tak se na 6 měsíců přesune šest lidí do jednoho domu s jednou koupelnou. Natáčení se účastní Rose, její přítel Connor, její sestra Lily a její přítel Loren (taky nejlepší přítel Connora), nejmladší šestnáctiletá sestra Daisy a bratr Lorena Ryke. Nečekaně se k nim přidá ještě hlavní padouch (producent show) Scott a začne tóčo.

Kniha je psaná ze dvou pohledu Rose a Connora. Docela mě pobavilo, že anotace je napsaná senzachtivě a nepřesně, stejně jako reality show zkreslovala skutečný děj v domě pro vyšší sledovanost.
Při čtení totiž zjistíte, že Connor je Rose velmi oddaný a vůbec mu nejde o její panenství. Touží po ní, respektuje ji, je oddaný jí i kamarádům. Má jen jedinou menší nevýhodu, myslí si, že láska je něco vymyšleného a neuchopitelného stejně jako pohádka pro děti, proto od něj neuslyšíte, že miluje. Dlouhodobý fungující vztah totiž podle něj může mít jedině, když spolu s partnerkou budou mít respektující, rovnocenný a realisticky pojatý vztah, kde samozřejmě nechybí vášeň a časem i sex. Hodně sexu. Takže čekáte, kdy mu to dojde....
Rose miluje Connora, ale pořád má ještě pochybnosti, zda mu dát své panenství. A tak čekáte, kdy to tentokrát dojde jí. No a pak se holka už vůbec neupejpá.
Scott je hlavní padouch, kterého nikdo v domě nemá rád, tudíž se nějaký milostný trojúhelník nekoná (což je jen dobře).
Dále se řeší závislosti, se kterými bojuje Lily (na sexu) a Loren (na alkoholu). No a nakonec se ještě seznámíme s mladou Daisy, která studuje střední a do toho pracuje jako modelka, čím plní sny spíše svojí matce než sobě. Daisy má zvláštní vztah s Rykem, ale zároveň má oficiálního přítele, který se produkci reality show hodí víc než ji.

Četlo se to dobře. Někdy jsem měla pocit, že čtu umělé vytvořené drama (jako když koukáte na reality show). Ale erotické scény byly fajn, Connor byl zlatíčko a jsem zvědavá na druhý díl s příběhem Daisy a Ryka. Takže hodnotím 70 %.

Knihy98
12.12.2021 4 z 5

Tato knížka patří do sérií Addicted/Callowey sisters a pokud byste chtěli číst ve správném pořadí, tak tato kniha je až 4. Respektive nejdřív čtete první 3 díly z Addicted series pak skočíte na Políbit nebe a Čekat na slunce a pak se vracíte k zpět do Addicted series a dočtete 4. a 5. díl. Pak jdete opět na serii Callowey sisters a čtete Fuel by fire, Long way down a zakončite Some kind of perfect.

Bohužel Addicted série není přeložena do češtiny takže lze číst pouze pokud jste zdatnější v angličtině. Sice není nutné číst Addicted sérii pro pochopení této, ale knížky ale je to o hodně lepší. Máte z toho pak o hodně lepší zážitek, protože vlastně vidíte Connora a Rose než se dali dohromady atd. Pokud vás nezaujala tato knížka i přesto doporučuji si přečíst Rykeovu knížku je to z mého pohledu nejlepší knížka z obou dvou serii a Ryke a Daisy si určite zamilujete

fa.sci.ko
06.11.2021 5 z 5

Chtěla jsem napsat sáhodlouhou recenzi a velebit do nebe tuhle knihu, ale zkrátím to na tři slova.

Richard Connor Cobalt.

Oficiálně jsem ním posedlá, je novou láskou mýho života a jediná výtka, kterou k němu mám je - proč sakra tenhle chlap není reálnej!?

„Polib se mnou nebe, a nikdy se nevracej na zem.“

Po přečtení zbylých komentářů bych ráda dodala, že byla od nakladatelství očividná chyba vydat sérii od čtvrté knihy, protože čtenáři přišli o příběh Lily a Lorena, kde je navíc vysvětlený i počátek vztahu Rose a Connora.
Možná by to chtělo vydávat série od začátku místo od půlky.

prcek19
04.10.2021 3 z 5

Nebýt poslední třetiny knihy, tak ji hodnotím o hvězdičku méně..začátek se strašně táhl, vůbec mě to nebavilo, Rose mi přišla jako hrozná puritánka na to, že jí je 24 let a nemá problém mluvit o sexu..jen k tomu trochu přičichla, hned se z ní stala skoro nymfomanka..celou knihu mě provázelo přeskakování vět nebo i odstavců..rozhodně sem četla lepší knihy, ale věřím, že si přečtu i další knihy ze série..Connora sem si oblíbila hned od začátku a právě v té poslední třetině knihy u mě stoupl ještě o něco víc..konec už byla krásná romantika, která k tomu patří, i když si hlavní hrdinové zachovali svoji povahu

knihomolkaL
27.09.2021 4 z 5

(SPOILER) Romantické, oddechové čtení, s kapkou více ne přímo tradičního sexu. Čtivě napsané, ačkoli to mělo tolik stran, čtení mi tak utíkalo, že jsem to skoro ani nevnímala. Oblíbila jsem si všechny hrdiny - každý z nich měl problém, se kterým se musel poprat a dohromady si všichni pomáhali a stáli za sebou, i když se neustále škorpili.
Trošku jsem měla problém s hlavní zápletkou tj. s prodáním a zveřejněním videa, jelikož - dle mého - natáčení přeci museli podepsat všichni, určitě to nemohla za všechny udělat Rose a je mi sakra divné, že by si nikdo nevšiml, že je můžou nahrávat v ložnici a v koupelně.
Moc se těším na další díl v pořadí - Daisy a Rykea, kteří se mi líbili nejvíc.

Ivule_M
23.09.2021 3 z 5

Napsané dobře, stránky rychle ubývaly. Ale přišlo mi, že kniha nemá pořádný příběh,který čtenář čeká. Další knihy ze série si přečtu, ale k této se vracet nebudu.

spencer
12.09.2021 2 z 5

Ach jo, na čtení jsem se vážně těšila, ale bohužel jsem skončila dost zklamaná.
Kniha byla opravdu dlouhá. Kdyby byl její rozsah pouze nějakých 250-300 stran, udělaly by autorky lépe. Když se nad tím pořádně zamyslím, nic pořádného se tam nedělo. Původní koncept reality show mě zaujal, avšak mi výsledek připadal spíš jako něco vzniklého na Wattpadu. Postavám chyběla hloubka a Rose mi moc sympatická nebyla. Nejspíš pokračování série vynechám...

Ditules
20.07.2021 2 z 5

Já se nemůžu začíst... Zkoušela jsem to už 3x a prostě po sto stránkách odkládám. 500 stránek na romanci je taky dost.

Ketfl
02.07.2021 3 z 5

Přiznám se, že jsem docela přemýšlela, jak knihu ohodnotit, protože to bylo opravdu velice zvláštní. Oceňuji zajímavé a netradiční zpracování. Ale tady asi nastává ten kámen úrazu. Děj je totiž více méně o tom, že sledujeme život hlavních postav a vývoj jejich vztahů v průběhu reality show. Upřímně skoro 500 stran je na tohle téma za mě až moc. Do půlky knihy mi přišlo, že se řeší pořád to samé dokola. Postavy mi absolutně nesedly, za mě strašně zvláštní a neuchopitelné charaktery zralé na psychiatrickou léčebnu. Opravdu jsem přemýšlela, že knihu odložím. Nakonec jsem ale vytrvala a čím víc jsem se blížila ke konci, tím se mi to víc začalo líbit. Bonusová scéna na konci a úplně poslední stránky mi dokonce i vykouzlily úsměv na tváři. Druhému dílu nejspíš šanci dám, protože Ryke byl asi jediná postava, která mě v průběhu knihy zase tolik neštvala, ale přiznám se, že jsem tedy v životě už četla lepší knihy. Autorky rozhodně píší čtivě, ale ty postavy, to bylo teda fakt něco. No, znovu tuto knihu číst nebudu.

Evka3814
17.06.2021 5 z 5

Osvěžující,sladké,poutavé.....příjemná změna, příběhu, který se odehrává formou reality show . Jak bylo řečeno také překvapující že dvě hlavní postavy jsou spolu už od začátku. Bylo to velmi čtivé a vtipné. Super oddych

Kukicka
15.06.2021 3 z 5

Toto byla zvlastni kniha. Ted koukam, ze ma kniha skoro 500 stran a pritom hlavni hrdinove, kteri byli take zvlastni, takovym svojskym zpusobem, jsou spolu od zacatku, nenastane mezi nimi zadny konflikt, neteste se ani na milostny trojuhelnik, ktery je v anotaci malinko propagovan. Cely dej se toci jen okolo postupu jejich vztahu, problemu a strasti jejich sourozencu a partneru. Jediny kdo mi tam malinko prirostl k srdci byl Ryke a proto si zrejme druhy dil prectu. Jelikoz jsem to ale precetla behem dvou dnu, tak ctive to bylo, ale kdyz se clovek na tim celym pribehem zamysli, tak je to proste nelogicke, splacane pate pres devate

Nissi
11.06.2021 5 z 5

Jsem velice mile překvapená. Mám pocit, že jsem ještě nečetla knížku, kde hlavní hrdinové už jsou pár od začátku a navíc se během děje kvůli nějakému nedopatření nerozešli. Líbí se mi povahy hlavních hrdinů, Rose není křehká květinka, ale trošku moc výbušná . Connor je prostě cukroušek. Zajímavý prostředí reality show. I vedlejší postavy jsou zajímavé a možná by byla super knížka o Rykem a Daisy?? Uvidíme

Autoři knihy

Krista Ritchie
americká, 1991
Becca Ritchie
americká, 1991