Polibek Medusy

Polibek Medusy https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166082/mid_polibek-medusy-kEg-166082.jpg 3 16 5

Detektivky série

< 4. díl >

Povídková detektivní kniha, kde hlavní hrdinkou je žena. Knihu sestavila Stella Duffy a Lauren Henderson. Dalšími autorkami povídek jsou Martina Cole, Karin Slaughter, Val McDermid, Jessica Adams, Jen Banbury a řada dalších.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Domino
Originální název:

Tart Noir , 2002


více info...

Přidat komentář

čef
22.06.2019 5 z 5

Zajímavé a napínavé povídky vesměs o tom jak to ženy natírají mužům na všech frontách zejména na té sexuální (autorky jsou ovšem ženy). Snad až na dvě se mi všechny líbily, byly inovativně vystavěné se zajímavou pointou. Napětí je také dostatečně přítomno a tak se s touto knihou jistě dá strávit nějaká ta příjemná hodinka.

encyklopedie
13.05.2017

...v první řadě tohle nenapsala, ani nesestavila Martina Cole

...v téhle knize nenajdeme žádnou "slušnou" sladkou holčičku, která v přítmí čeká až jí krček prokousne připitomělý upírek... v téhle "černé" antologii jsou ženy, které se zvládnou ochránit samy a ještě k tomu mnohdy získají srdce pěkného chlapa (nebo ženské).
Povídky ve sbírce zahrnují snad všechny žánry klasické detektivky.
Mnohé z povídek se dotýkají témat – sexu, násilí, komiky.
Jsou zde příběhy, které mají spád a nabízejí nové náhledy na zažitá témata.

Vždycky se najde kdosi, komu "tahle někdy silná káva" nevoní,....těm doporučuji nebrat tuto knihu do ruk, vzít vařechu a zamíchat si nějaký sladkobolný kojenecký guláš

Kniha není 100%, ale rozhodně se k některým povídkám vrátím!
Hodnocení 80%


DickBach
20.04.2016 odpad!

Náhoda tomu chtěla, aby se mi do rukou dostala tahle sbírka, záměrně bych si ji rozhodně nevybrala, protože mám raději pěkně tlusté příběhy. Omlouvám se, ale nic horšího jsem jakživa neviděla. Povídky velice slabé, vulgární, až velmi nechutné. Představa soulože s delfínem mi vyvolala žaludeční nevolnost.

anna7042
06.04.2016 4 z 5

K tomuhle souboru povídek mě zlákalo, že jde o povídky různých autorek. Rozhodně to nebyla Martina Cole, od níž jsem si kdysi koupila Hanebnou krásku a přestože dávám šanci každé knize, tuhle jsem vzdala téměř na začátku pro její vulgární pero. Ale některé povídky se hodně dobře četly, např, Krasavec, jiné byly slabší a některou jsem musela přeskočit. Ale v celku se dobře četly a ušla s nimi chvilka.

keduler
29.07.2013 4 z 5

Asi jako každá povídková kniha. Jsou zde povídky slabší, průměrné, i naprosto báječné. Možná, že jsem byl trochu překvapen sexuální vulgaritou některých povídek. Tím spíše nebo možná právě proto, že kniha je složena s povídek, které napsaly pouze a jenom autorky – ženy…