Ostrov divokých koní

Ostrov divokých koní https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488479/bmid_ostrov-divokych-koni-Ud2-488479.jpg 4 10 4

Polární záře série

1. díl >

Nádherné koňské dobrodružství v zemi elfů, víl a trollů s nádechem romantiky! Proč má jet zrovna na Island – do země sněhu, ledu a zimy?! Patnáctiletá Elin není z plánované cesty nijak nadšená. Netěší se ani na projížďku na koních, kterou její máma naplánovala. Koně jsou pro ni totiž uzavřená záležitost. Když však na ostrov přiletí, okamžitě s ním pocítí zvláštní spojení. Tento magický pocit ještě zesílí po setkání s tajemným mladíkem jménem Kári a poté, co pozná smutnou klisnu Ljósadís. Co na ni na Islandu ještě čeká? Fascinující dobrodružství lidí a koní z viditelného i neviditelného světa elfů, víl a démonů. Island patnáctiletou Elin nevýslovně okouzlil. Ostrov divokých koní však skrývá ponuré tajemství. Blíží se něco hrozivého a ve velkém nebezpečí se ocitají koně i místní obyvatelé. Elin a její neviditelný přítel Kári mají najednou v rukou osud celého ostrova. Komu však mohou věřit? Freyja, Káriho přítelkyni z dětství, Elin nedůvěřuje a považuje ji za vetřelce z jiné říše. Dokáže ji Elin přesvědčit o své loajalitě k ostrovu tím, že přijme zásadní rozhodnutí, která ovlivní celý její život?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Im Land der wilden Pferde , 2018


více info...

Přidat komentář

M.C.SMITH
01.04.2023 4 z 5

Knížečka tenoučká, velká písmenka, příběh se četl jako po másle. Stránky ubíhaly pod očima a člověk než se vzpamatoval, už byl na poslední stránce.
Kdyby se mi kniha dostala do rukou o dvě desetiletí dříve, byla bych z ní nadšená ještě mnohem více než teď. Příběh se hodí pro mladé slečny - přiznejme si, že téměř každá dívka okolo dvanácti třinácti let je zamilovaná do koní.
Já k nim chovám velkou úctu, už jen když si vzpomenu, jak tato úžasná zvířata nosila své pány do bitev a pak tahala pluh. Koně si zaslouží velkou úctu a tato kniha mne v tom utvrdila.
Četla se velmi lehce a její přečtení bylo pro mne otázkou několika málo hodin.
Byla to kouzelná záležitost.

Lovehorses365
20.01.2023 5 z 5

Krásná knížka.


Luigi1
23.10.2022 4 z 5

Tak to bylo poteníčko.

Hipi
02.06.2022 4 z 5

Zajímavá magická pohádka. Jen škoda, že hlavní hrdinka byla většinu děje tak znuděná a protivná. Naštěstí ale měla ráda koně a chovala se k nim hezky. Koně, elfové a spousta zajímavostí o Islandu... Mě to bavilo. :)