Polaris

Polaris https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448521/bmid_polaris-Oml-448521.jpg 3 17 3

Lorna Daneová je Polaris, x-menská vládkyně magnetismu. Přidejte se ke smaragdově oděné hrdince v čele zbrusu nového týmu X-Facforu! Polaris se ujímá velení. Jeden z předních x-menských autorů Peter David se vrací k sérii, jejíž tón určoval po více než deset let. V komiksu Pod značkou X má mutantka s magnetickými schopnostmi za Úkol dát dohromady nový tým... jaký jste ještě nikdy předtím neviděli! A ještě předtím vám ukážeme její komiksový debut! Jedna z mutantských královen přichází ve velkém stylu. Obsahuje příběhy: Ďábel zplodil dceru Pod značkou X Obsahuje sešity sérií All New X-Factor #1-6 a X-Men (Vol. 1) #49-52... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Polaris


více info...

Přidat komentář

Luigi1
22.07.2023 3 z 5

Začátek dobrý ale poslední sešity mně nějak nesedly

trudoš
04.09.2020 4 z 5

První část, skládající se z komiksů z roku 1968, pro mě byla docela peklem, stejně jako před časem v albu X-Men: Soumrak mutantů. Už tehdy mi to přišlo scenáristicky dost chaotické a jediné, co na první pohled zaujalo, byla specifická ruka výtvarníka Jima Steranka.
Ovšem vlastní řada All New X-Factor byla jinačí potěšení. Peter David prostě týmovky umí a člověk se baví čistě samotným čtením, třebaže hrdinové jen stojí a komentují situaci. Je to vtipné i napínavé, přičemž se ale nedá říct, že by autor přišel s nějakými novými postupy nebo nápady. Pouze mu fungují staré dobré mezilidské vztahy a to navíc pracuje pouze s hrdiny druhé kategorie. Tady mě vážně mrzí, že nedočkáme dalších dílů – a ne přitom kvůli tomu, abych se dozvěděl, jak to bude s týmem dál, tam jsou karty rozdané poměrně klasicky, ale pro perfektní dialogy a s nadhledem pojaté zápletky. Jenom je fakt, že příběh není moc o Polaris. Nebýt vzadu vsunutá stručná historie, člověk by ani netušil, že je kniha věnovaná právě jí.


hroubek
05.08.2020 3 z 5

Fajn komiks. Starý příběhy mě nesedly a trvalo mě, než jsem je přečetl. S novějšími příběhy je to o dost lepší, jen jsem měl celou dobu pocit, že hlavním hrdinou tohoto příběhu je Gambit a ne Polaris. Škoda, že poslední dva sešity nejsou, tak dobré jako ty na začátku. Polaris je slušný komiks, ale nic extra od toho nečekejte.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel X-Men tým

Autoři knihy

Peter David
americká, 1956
Arnold Drake
americká, 1924 - 2007