Pokračovatel rodu

Pokračovatel rodu https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278291/bmid_pokracovatel-rodu-9H1-278291.jpg 4 11 3

Narodil jsem se 13. dubna 1944 v Poznani, starobylém polském městě. Ale když jsem se narodil, při bombovém útoku, který znamenal, že konec války je blízko, byla Poznaň německým městem, ze kterého Hitler posílal vojska do Sovětského svazu, a nyní se odtud vracel obrovský průvod zmrzačených a raněných. Má rodina se účastnila tohoto dramatu. Tato kniha je o ní. A o důsledcích války. O mazaném dědečkovi, který se stal jedním z nejbohatších mužů v Lotyšsku, ale dva dny před vypuknutím války se svou ruskou ženou a čtyřmi dětmi musel uprchnout do Nizozemska a zanechal tam všechen svůj majetek. Také je tu naivní otec, který bojoval na východní frontě, v uniformě Waffen SS, z idealismu proti Sovětům a pak šel v Nizozemsku k soudu. A matka, která po rozvodu uprchla do Německa. A o mně, vnukovi, synovi, dědicovi. Alexander Münninghoff je novinář a expert na Rusko. Pokračovatel rodu je autobiografická kniha založená na faktech a rodinných příbězích.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

De stamhouder , 2014


více info...

Přidat komentář

Svatka63
13.10.2022 3 z 5

První kapitola "Panský pokoj" byla velmi nepřehledná, spousta postav, nastíněných příběhů, ztrácela jsem se v tom :-( Druhý díl "Věra" už se četl o poznání lépe a třetí díl "Anděl strážný" byl pro čtení nejpříjemnější. Čekala jsem více zajímavou knihu, jak psal někdo přede mnou "nenadchne - neurazí"

spursfan
14.10.2021 3 z 5

Je to rodinná kronika napěchovaná informacemi, spoustou postav a zajímavostí. Autor má zvláštní styl, takové popisné vyprávění, které často bývá jako úvod, ale tady nikdy nekončí. Příběh každopádně zajímavý, jen děje je zoufale málo. Je tam podrobně a dobře vykreslený jeho otec i jiné postavy. Na druhou stranu se mi do toho často nedařilo ponořit.
Za mě neurazí ani nenadchne.


martina.riz
10.06.2019 5 z 5

Autor v knize popsal své dětství , nezodpovědného otce a celý dramatický osud rodiny. Četla jsem jedním dechem.

Autorovy knížky

Alexander Münninghoff
nizozemská, 1944
2016  75%Pokračovatel rodu