Pokoj pro hosty

Pokoj pro hosty https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530540/bmid_pokoj-pro-hosty-65aabed5bf274.png 3 14 8

Kelly obětovala svou kariéru a se snoubencem Mikem se přestěhovala z Chicaga do Filadelfie. Ale nový život v cizím městě se změnil v noční můru: Je bez přátel a bez práce a lockdown ji uvěznil v malém bytě s mužem, s nímž si přestává rozumět. Jediným světlým bodem je nově obnovené přátelství s kamarádkou z dětství Sabrinou - nyní úspěšnou a sebevědomou autorkou bestsellerů - a jejím přitažlivým manželem Nathanem. Kelly využije jejich nabídku a nastěhuje se do pokoje pro hosty v rozlehlé virginské vile nedaleko Washingtonu. Vzpomínky na Mikea blednou. Především poté, co se Kelly jedné divoké noci připojí k manželským hrátkám Sabriny a Nathana. Od té chvíle žijí ve vile jako poněkud nesourodá, ale vášnivá trojka. Dům i hostitelé však mají svá tajemství. Kelly zjišťuje, že únik z nudné reality by se mohl změnit v nebezpečné drama. Půjde jí o život? Co se skrývá za nablýskanou fasádou úspěšných manželů? Andrea Bartzová stvořila čtivý thriller plný dramatických a nečekaných zvratů. Nechává čtenáře do poslední chvíle v napětí a nutí je, aby sami uvažovali, kdo je kdo... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Spare Room , 2023


více info...

Přidat komentář

lucie.svobodova
06.04.2024 3 z 5

Kelly se obětovala pro svého snoubence. Vzdala se své kariéry, přátel a všeho co znala, když se s ním přestěhovala z Chicaga do Filadelfie. Tento “nový život se jí však před očima mění v noční můru - skrze lockdown je uvězněna v malém bytě s Mikem, se kterým si přestává rozumět.
Jediné co ji v této nelehké době dělá radost je obnovené přátelství se Sabrinou a jejím manželem.
Sabrina nabídne, že se může Kelly nastěhovat k nim do pokoje pro hosty. Jedné noci nastane zvrat a Kelly se přidá k vášnivým hrátkám její kamarádky a jejího manžela Nathana. Od té chvíle společně ve vile žijí jako vášnivá, avšak nesourodá trojice.
Dům i jeho majitelé však skrývají tajemství. A není to jen tak.
Odhalíme je a bude Kelly v pořádku?

Autorka napsala knihu, která je bezesporu čtivá, ale čekala jsem od ni něco jiného. Namísto thrilleru jsem dostala spíše erotický román se zápletkou.

Zápletka je sice promyšlená, chvíli jste na straně toho, pak zase na straně toho. Nalezneme i překvapivé momenty a některé situace se povedlo příjemně vygradovat a zamotat, ale ani tak to není “ono.
U knih mám ráda, když si při čtení dokážu vybudovat “vztah s postavami a to se zde bohužel nestalo. Kelly mi byla až nesympatická, působila na mě jako hloupá, naivní, nelogická pipka.

Vzhledem k tomu, že mám načteno opravdu dost thrillerů, tato knížka mi úplně nesedla, je překombinovaná a zasloužila by trošku “učesat, přijde mi, že některé žánry, které tam autorka zakomponovala nemá úplně zvládnuté, ale nechala bych ji i přes tyto výtky 3*/5.

Pokud hledáte něco mezi erotikou - romantikou a (psycho)thrillerem, určitě po knize můžete sáhnout .

Pitbullka
04.04.2024 3 z 5

Asi jsem od knížky čekala něco jiného, čekala jsem více thriller. Kdežto se mi dostalo spíš vztahového příběhu s erotickou a thriller to jen tak mírně šmrnclo. Čtivé to bylo, ale jinak mě příběh moc nenadchl.


zuzana2599
16.03.2024 4 z 5

Pokoj pro hosty má zde hodnocení v modrých číslech a tak se stalo, že tentokrát román předčil mé očekávání. Čtení mě chytlo hned od začátku, děj odsýpal, nenudil a já se docela bavila. Pokoj pro hosty je psychologicko-dramatický příběh s erotickými prvky, téměř nevšední čtení ! Kelly, Sabrina a Nathan, jejich soužití, krásná vilka v lesích, kočka Virgo, přítel Kelly Mike a tajemná Elizabeth. To jsou hlavní postavy románu, s nimiž autorka rozehrála dokonalou hru. Přečtěte si, bylo to super !

nela3812
23.02.2024 3 z 5

Byla jsem připravená opravdu na všechno, ale ve výsledku to nebylo až tak špatné. Příběh by však potřeboval učesat a mnohem lépe nasměřovat. Autorka si zbytečně pohrává s žánry, se kterými neumí pracovat. Začíná dramatem, po 100 stranách se snaží přeorientovat na erotiku a za dalších 100 stran začíná přicházet slibovaný thriller. Vzniká z toho jeden velký chaos, spoustu hluchých míst a nevyužitý potenciál zápletky.

Zápletka je na první pohled promyšlená a nutí vás pravidelně měnit pochyby vůči jednotlivým postavám. Chvíli jste na jedné a pak zase na druhé straně. Dokonce i závěr je vyeskalovaný a překvapivý. Pokud by autorka dokázala zůstat u psychologického thrilleru, dařilo by se knize výborně. Místy dokázala situace skvěle vyeskalovat a vše celkem pěkně zamotat. Lákal mě tu především několikrát skloňovaný milostný trojúhelník, který mohl kartami hezky zamíchat, kdyby byl jejo potenciál plně využit. Mínusem však je, že se snažila zabrouzdat do vod, ve kterých to prostě nezvládá. Do erotiky se neponoří dostatečně na to, aby se to za tento žánr dalo považovat, ale bohužel to dostatečně odstrčí thriller na druhou kolej.

Je tu zbytečně desítky stran navíc, díky kterým se příběh točí v kruzích a pro čtenáře vytváří právě ona hluchá místa. Nuda a prostoduché otáčení stran v domnění, že se to brzo (snad) zase rozjede. Právě tyhle okamžiky autorka využívá k tomu, aby nám přiblížila myšlenky hlavních hrdinů, ale až příliš často se vrací ke stejným bodům. Čím častěji to dělá, tím více bezduché se postavy zdají. To ej navíc doplněno a přílišné zmínky o covidu, které zpočátku působí jako zajímavý point příběhu. Záhy se to však mění v nepovedenou hru an emoce čtenářů a snahu připomenout jim nelehké okamžiky, které však an tento příběh vliv nemají. Stejně tak dobře by se vše mohlo odehrát bez občasného zmínění slov jako "rouška" nebo "zákaz styku".

Hodnocení: 2,5/5

domiii97
19.02.2024 1 z 5

Kniha od americké spisovatelky láká svou anotací na neobvyklý milostný trojúhelník a strach nahánějící tajemství, jak manželů, tak samotného nedobytného domu. To vše má být zesíleno o pocit bezmoci v době pandemie.

V příběhu jsou prvky napětí, které bohužel zaniknou v záplavě nicnedělání, poflakování se a neustále se opakujícího paranoidního smýšlení hlavní postavy.
Knize nelze odepřít čtivost, ale i rychle ubíhání stránek nedokáže čtenáře odprosit od nelogického chování postav.
Ty jsou velkým průšvihem knihy. Sabrina a Nathan se chovají tak, jak se očekává od lidí, co něco tají. Jejich smysl pro bezpečnost je trochu přes čáru, ale ještě by se to dalo přejít. Všechno špatně je, co se týče hlavní hrdinky Kelly. Ta je nejenom naivně hloupá, ale co dokáže vypustit z úst či nad čím uvažuje. Na třech stranách po sobě se čtenář dozví informaci, která je následně (na těch pár stránkách) zmíněna ještě 3x. U přirovnání a výroků Kelly čtenář zjistí, že neví, jestli se má smát, plakat či bouchat hlavou do zdi. Např. že hladila zárubně a zábradlí domu, jako by to byl starý revmatický pes.

Aby se knize neprotiřečilo, v posledních 100 stranách se udějí zajímavé věci, které vyvolají vlnu otázek a dojde i na moment, který čtenáře překvapí.
Co se ale nepovedlo, byl konec. Zbytečný a vlastně do celého konceptu příběhu vůbec nezapadl.

Pokoj pro hosty je divnou napodobeninou thrilleru. Pokud čtenáře neodradí výše zmíněné důvody a nebude od příběhu moc očekávat, jistě se kniha bude líbit a své čtenáře si najde.

Děkuji @knihybeta za poslání recenzního výtisku.

Ctenar1202
13.02.2024 4 z 5

Příběh v knize byl čtivý od samého začátku. Cítíte napětí a myslíte si, že víte jak se celý příběh bude vyvíjet a jakým směrem se autorka vydala. Napětí střídá milostná linka, která pro mě byla v thrilleru neobvyklá, ale zcela na místě. Ač se chvílemi objevila hluchá místa, jako kdyby autorka potřebovala nabrat dech, tak poté začala brnkat na čtenářovy nervy a příběh vygradoval takovým zvratem, že mi vyrazil dech. Moje teorie byla naprosto zničena. Ač má kniha přes 400 stran a místy je slabší, tak ve výsledku je to velice povedený thriller, který mě bavil. A uměla bych si ho představit jako film.

klaraj093
10.02.2024 5 z 5

Ze začátku čtení jsem v podstatě vůbec nevěděla do čeho jsem šla, anotaci jsem neměla přečtenou celou. A teda, rozhodně jsem nečekala že se setkám hned se třemi žánry v jedné knize. I když tu máme přes 400 stránek, což mnoho lidí odradí, tak kniha běží krásně svižně a každou chvilku se něco děje a udržuje vás v napětí, takže to ani nepostřehnete. Tohle mám moc ráda, někomu to ale může přijít občas zdlouhavé, i já jsem si říkala, ale vše tak nějak zapadalo a ve finále bylo třeba.
Setkáváme se tu s trojící hlavních postav, které jsou opleteny tajemstvími, erotikou a nebezpečím, což jak se ukáže je velmi vražedná kombinace. Nudná realita je fuč. Kniha je velmi dobře napsána, je čtivá a na své si přijdou milovníci tajemna a zvratů. A ten konec? To opravdu budete zírat.

Megynka
03.02.2024 1 z 5

Kelly je zasnoubená s Mikem a plánují svatbu, když se stane něco, co to pokazí a dohodnou se, že si od sebe na chvíli odpočinou. Kelly tak přijme pozvání od Sabriny, aby k ní a k jejímu muži přijela na pár týdnů na dovolenou. Co na tom, že se viděly naposledy před 15 lety na základní škole? Ze Sabriny je teď známá spisovatelka, a tak Kelly nasedne do vlaku a jede vstříc novým zážitkům...
.
Co mi vadilo hned od první stránky byly zmínky o pandemii. Neustálé omílání toho, že všichni nosí všude roušky mi lezla na nervy. Druhá věc byl překlad. Už v anotaci vidíte, že je napsáno Chicago a hned za tím Filadelfie. Proč. Jména ani názvy měst, států... by se rozhodně neměla překládat. A když už to dělám, pak buď všechny, nebo žádné. O zminkách na české písničky ani nemluvím ...
.
Prvních pár stránek se neslo v duchu napětí, kdy čekáte, co z knihy vyleze a o čem příběh vlastně bude. Kolikrát jsem si ale mnula oči, abych zjištění nakonec zahnala, nebudu raději ani psát... Přišlo mi to strašně hloupé, nelogické a nesmyslné, postavy umělé jak ze Stepfordských paniček a dialogy prázdné. Chyběly city, duše, vlastně celkově nějaký příběh. Celou knihu vlastně čteme o tom, jak se z Kelly stala třetí do páru... A i přes konec, který nečekáte, se to už prostě nezachrání...

Autorovy další knížky

Andrea Bartz
americká
2024  59%Pokoj pro hosty
2022  84%Nikdy sme tu neboli

Kniha Pokoj pro hosty je v

Právě čtených2x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce45x
Chystám se číst27x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x