Pokoj pro hosty

Pokoj pro hosty https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457247/bmid_pokoj-pro-hosty-L0W-457247.jpg 3 155 51

Doma je tam, kde máš noční můry. Lisa, problémová mladá žena s pohnutou minulostí, nemůže uvěřit svému štěstí, když objeví k pronájmu krásný velký pokoj v obrovském domě. Bydlí v něm milý a přátelský pár, který dům vlastní. Všechno se zdá být v pohodě, dokud ve svém pokoji nenajde sebevražedný vzkaz. Když ale oba vlastníci trvají na tom, že pokoj nikdo před ní pronajatý neměl, Lisa začíná mít pochybnosti. Má potřebu odhalit tajemství o muži, který v pokoji žil před ní, ale když se začne dít jedna podivná událost za druhou, cítí se ohrožena. Někdo nestojí o to, aby Lisa zjistila pravdu. Lisu začnou čtyři stěny domu a jejich tajemství skličovat a čím dál víc se propadá do pekelné zrcadlové síně, kde si není jistá, co je a co není skutečné… Tenhle pokoj si už jednu oběť vzal. Má v plánu si vzít další?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Spare Room , 2019


více info...

Přidat komentář

teepe
19.04.2024 5 z 5

Knihu jsem měla již nějakou dobu doma, většinou si čtu recenze, před čtením, tak jsem neměla očekávání a počítala s tím, že se budu nudit a nutit do čtení. Ale to se vážně nekonalo. Čtivě napsáno, byla jsem napnutá, kam to povede. Bylo to psycho? Bylo, ale vtáhlo mě to do děje, že jsem ještě včera v noci musela dočíst. Jinak co se týká chování postav, zejména rodičů, kteří mají dceru, která má evidentně trauma, to je pro mě naprosto nelogické, ale i takoví lidé žijí mezi námi. Hodnotím 5*.

LuckaDea
02.03.2024 3 z 5

V první řadě musím uznat, že kniha byla čtivá a děj mi docela rychle ubíhal. Bohužel mně ale vývoj příběhu přišel celkem předvídatelný a poměrně brzy jsem začala tušit, jak to asi tak dopadne. Občas mi vadilo chování hlavní hrdinky a způsob řešení určitých situací nejen u ní, ale i u ostatních postav. Místy mně také přišel příběh trošku překombinovaný. Knihu jsem ale přečetla docela rychle a nenudila jsem se u ní. Hodnotím tedy jako průměr.


Nikyska383
23.01.2024 2 z 5

Nadějný - motivující začátek s nádechem téma a nutkáním přijít na to PROČ, CO a JAK.. se změní v trochu více nudné naprosté odstřelení někam do prázdna na život hrdinky. A vy se ptáte jen..PROČ? Ano původní PROČ se změnilo na PROČ proboha tudy.. Nedoufat, že se dovtípím začátku knihu odložím už ve 1/4. Ale dala sem tomu, ikdyž s nechutí. Kdy za polovinou se lehce začíná děj spojovat. Dle mého i nadále je spoustu zbytečných odbočení, které ubírají na tahu celé knihy. Ale konec to dotáhl. Sice dotáhl jako zdecimovaný vyčerpaný kůň co padl sotva protnul pásku, ale sláva mu. Dvakrát bych se do ní určitě nepustila.

Viviana-Mori
26.10.2023 3 z 5

Uznávám, že kniha není nějaká nadupaná bomba, ani nepřináší nic nového - hrdinka s pohnutou minulostí, velký temný dům a ještě divní obyvatelé, tajemství v každém koutě - klišé, leč stále funkční.
I přes to, že posedlost hlavní hrdinky v domě setrvat byla mnohdy až úsměvná, protože bylo jasné, že je to klasický tah pro děj (upřímně, já mít psychické problémy a noční můry, tak tam fakt nelezu a asi bych se pravdy snažila dopídit jinak), tak to nebylo zase až tak zlé.
V knize se nachází celkem dobrá zápletka, snadno se čte, ačkoliv si myslím, že knihu tohoto počtu stran, pokud by byla o několik chlupů lepší, bych měla přelouskanou ve své pracovní vytíženosti tak za dva, tři dny, u této mi to ale trvalo čtrnáct dnů a mnohokrát jsem měla chuť začít číst něco jiného, ale zajímalo mě, jak kniha dopadne a nepřišla mi špatná natolik, abych ji nedočetla.
Dávám tři hvězdy za tu tíživou a děsivou atmosféru a za to, že to byla příjemně strašidelná oddechovka a za to, že mě zvraty občas překvapily, leč něco jsem už tušila dopředu.
I když zde kniha nemá zrovna nejlepší hodnocení, četla jsem mnohem horší knihy podobného ražení, takže nakonec za mě fajn.

tereziehl
01.10.2023 3 z 5

Nedokážu si na ni udělat ucelený názor. Ze začátku chytlavá, námět mě zajímal, pak se ale dost táhla a zabrala mnohem více času, než mi jindy zabírá kniha podobného rozsahu. Přiznám se, že mně se konec líbil hodně a na to, že jsem vůči divnému prostředku očekávala nějaké jednoduché podivné zakončení, mě rozhřešení velmi překvapilo.

Pavlína2019
06.09.2023 3 z 5

Ale jo, kniha se mi četla dobře, je napínavá, byla jsem velice zvědavá, co zatím vším je a rozuzlení také není špatné - není to úplná bomba, ale v zásadě jsem spokojená.

luciefeix
03.07.2023 2 z 5

čekala jsem na rozuzlení ale čtivé to moc není

Janík511
23.06.2023 4 z 5

Nechápu nízké hodnocení, mě se kniha líbila a čekala jsem na rozuzlení.

cleopatra11
24.04.2023 3 z 5

Guláš..guláš v osobách, v příběhu, v návaznosti. Ale dočetla jsem , s velkým sebezapřením.

Leena
11.04.2023 2 z 5

Takové chaotické a zmatené, nic moc.

mirunda
22.03.2023 4 z 5

Konečně jsem měla spoustu času jen pro sebe a sáhla jsem po této knize. Občas byl děj dost zmatený, ale příběh byl zajímavý a krásně ubíhal.

evin84
22.03.2023 4 z 5

Není to kniha ze které si člověk sedne na zadek ale začátek a konec byl zajímavý. Za mě 4 hvězdy.

Rave
17.02.2023 odpad!

Po chytlavém úvodu přišel neskutečný blábol. Odloženo, nedočteno.

hzd
30.01.2023 3 z 5

Knížku jsem četla dost dlouho, i když je tak tenká. Moc mě nebavila.

TheDoll
13.01.2023 4 z 5

Po knížce jsem sáhla v knihkupectví náhodou, autorku ani knihu jsem neznala. Zaujala mě anotace a taky jedna strana, kterou jsem si na místě přečetla. Z té jsem měla pocit, že půjde o paranormálno.
No, nešlo. Ale to mi vůbec nevadilo. Knížka mě chytla, měla jsem ji asi za týden ježdění vlakem přečtenou. Nebylo to nic náročného, spíš taková oddechovka. Rozuzlení jsem si představovala trochu jinak, tohle bylo takové...

K hlavní postavě - nechtěla bych ji za kamarádku. Ani známou. Asi ani za kolegyni. Ale nějak mi do toho všeho seděla.

Musím podotknout takové zvláštní propojení, kdy jsem se na příběh (nebo on na mě) dokázala napojit tak, až jsem příběh viděla živě a přirozeně. To se mi stává často, ale tohle byl specifický zážitek.

Pokud by po mně někdo chtěl tip na něco dynamického a dramatického, tak bych mu tuhle knihu asi nedoporučila. Ovšem pokud by někdo chtěl něco trochu zamotaného ke kafi nebo do vlaku...

Ketrin.TR
05.01.2023 3 z 5

Od téhle knížky jsem měla trochu větší očekávání, ale i tak to nebylo špatné. Velké plus je, že vůbec nemáte tušení, kam se příběh bude vlastně posouvat a co autorka zamýšlí, takže vás to nutí číst dál a dál. Jen mi trošku vadilo, jak se z hlavní postavy vyloupla trochu psycho holka a celý příběh se pak začal hůř číst, protože mě její chování a vystupování rozčilovalo. Nicméně finální rozluštění bylo fakt super, ale čtenář ho bohužel tak nějak od půlky knížky částečně očekával.

januska82
05.01.2023 4 z 5

Nie je to na plný počet hviezdičiek, ale mne sa príbeh páčil. I keď celkom by som to medzi thrillery nezaradila. Na to tam bolo dosť málo "napínačky". Okrem popísaných stien z minulosti, kde sa čosi dialo, tam vlastne nebolo nič, čo by sa dalo pripísať ku krimi žánru. Taká kľudná oddychovka.

emilieselden
24.10.2022 3 z 5

Mě se to příliš nelíbilo. Všechno bylo takové šílené, divné, nejasné a zamlžené. Hlavní hrdinka mě děsně vytáčela. To jak se chovala vůbec nebylo normální. Příběh to nebyl špatný ale určitě by se to dalo napsat líp. Napadá mě k tomu ještě jedno slovo - psychopatické.

Parwana
22.10.2022 3 z 5

Méně zdařilý klon známějšího víkendového thrilleru Za zavřenými dveřmi. Zmatené mladé děvče hledá podnájem a narazí na nesourodý pár, který jí ve své vile pronajme pokoj, pokud bude dodržovat jejich velmi nestandardní pravidla soužití. Po několika kapitolách nevíme, zda je zmatenější hlavní protagonistka nebo autor, když se začnou nabalovat další věci, které čtenář zjistí jen náhodou a jsou mu velmi náhodně servírovány - že má hlavní hrdinka nějaký problém, že má vlastní dům, kde ale nebydlí, protože hledala jeden konkrétní barák, že její divný domácí vlastně divný a zlý není atd. Překvapivé rozuzlení přijde na konci a dá všemu smyl. Scénu s kočkou si mohla autorka odpustit.

whiolet
01.10.2022 2 z 5

Zklamání.
Kniha byla, tak moc překombinovaná, že jsem si ke konci už musela ťukat na čelo.
Tohle jako myslela autorka vážně?!
Jediné plus na knížce bylo málo stránek, za mě je to jinak úplně zbytečné čtení.