Poklad v hlubinách

Poklad v hlubinách https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75008/bmid_poklad-v-hlubinach-ofx-75008.jpg 4 6 4

Pokladem v hlubinách v dobrodružném fantastickém románě je skříňka se zlatým prachem a plány jeho naleziště na Madagaskaru, která se nalézá na palubě ztroskotaného parníku na dně Tichého oceánu. Poklad na podnět milionáře hledá v podmořské gondole odvážný vynálezce.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Le trésor dans l´abîme


více info...

Přidat komentář

Atanone
16.07.2020 5 z 5

To bylo krásné sentimentální pohlazení po duši a návrat do mládí. Tahle kniha mě kupodivu minula, přesto že se u nás sešity Karavany vršily. Škoda, že jsem si ji nemohla přečíst v době, kdy jsem hltala Vernea, i teď mám nutkání vyhrabat Dvacet tisíc mil pod mořem a odjet na nejbezpečnější dovolenou, jakou bych si teď mohla dovolit.

laura
14.04.2018 5 z 5

Příběh mého dětství a dospívání, o kterém zrovna uvažuju, že si ho přečtu znovu (po kolikáté už netuším). A ano, také můj poklad v šuplíku je salátový, ale nedala bych ho za celou jeskyni zlata :) Inženýra Koridese člověk musel milovat a dobrodružství, které jsem s ním prožívala, bylo prostě neopakovatelné...


mulderka
31.01.2016 5 z 5

Jak já jsem tuhle knížku milovala - už jenom ty strašlivé chobotnice na obálce mé otrhané salátové Karavany, které přezdívám "poklad v mém šuplíku" :-) Inženýr Korides je velký sympaťák a všechna ostatní "naivní klišé" prostě patří k dobrodružné literatuře v té době vydávané. Vůbec mi to nevadí, všechno je nutné posuzovat v souvislostech. Myslím, že si teď dojdu do šuplíku... :-)

tenax
11.08.2013 1 z 5

Nesmírně naivní román, něco mezi Vernem, Lauriem a Salgarim. Sice se to dá číst, ale spíš s pobavením, jako velice nenáročnou oddechovou četbu. Sám jsem to zvládl jen v rámci oživení dávné dětské četby.

Kniha Poklad v hlubinách je v

Přečtených8x
Knihotéce15x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x