Pojďme se ztratit

Pojďme se ztratit https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122357/bmid_pojdme-se-ztratit-RuG-122357.jpg 4 10 10

Dobrodružné putování po všech koutech světa Craig Nelson se na svých cestách snaží vidět vše na vlastní oči, snaží se navázat kontakty a otevřít se kulturním zvláštnostem, které nabízí místo pobytu. Jeho cesty do světa jsou útěkem před globální homogenizací a sloganem firmy Gap "Fall into the Gap". Kniha humorným způsobem a s velkou dávkou ironie i sebeironie líčí zážitky a historky ze skupinového zájezdu do Číny v roce 1990, z výpravy do Peru, Egypta, Indie, po ostrovech Malajského souostroví, ze safari po celé Příkopové propadlině v Africe i z plavby Jižním Pacifikem.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Let's Get Lost , 1999


více info...

Přidat komentář

Čokoláda
25.10.2022 5 z 5

Výborně napsaný podrobný cestopis. Čtenáře seznámí se zajímavými turistickými cíli a co je hodně důležité : dozvíte se mnoho informací o historii navštívených zemí.

sasena
04.06.2022 5 z 5

Vtipně napsaný cestopis, kdy mám dojem, že si autor na nic nehraje, nemoralizuje a nechává čtenáři prostor vytvořit si vlastní názor na místa, která navštívil. Popisuje věci tak, že si je živě představuji a místy se směju nahlas. Zatmění slunce je popsáno tak, ze mam chuť vyrazit někam vidět ho na vlastní oči. Je to příjemné čtení a řekla bych, ze i skvělé přeložené. Klidně bych si dala ještě něco dalšího od tohoto autora.


NienorNíniel
09.12.2019 3 z 5

Nejvíce mě štvaly jeho názory na náboženství a tak nějak mi zničil iluze o jednotlivých zemí :)

bruntal
23.07.2017 4 z 5

Netradiční cestopis, ale vtipný a zábavný. Je z něj cítit autorův nadhled a inteligence.

Štítky knihy

cestopisy

Autorovy knížky

2001  76%Pojďme se ztratit