Pohlreich

Pohlreich https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182527/pohlreich-182527.jpg 4 8 3

Nový český fenomén má jméno ZDENĚK POHLREICH. Vládne pomalu všem kuchyním, protože o něm uslyšíme ve většině domácností a také restaurací. Ve světě patří špičkoví kuchaři mezi celebrity dlouhodobě, u nás jen několik let. Je však nepochybné, že právě hrdina této knihy měřítkem popularity zastínil všechny své kolegy. Jak tohle vzrůstem nevelký a prostovlasý muž dokázal? Je zřejmé, že platí za zkušeného a skvělého kuchaře, ale to není sám, Zdeněk Pohlreich však ostatní brzy "převálcuje" úžasným uměním komunikace s kolegy, hosty restaurací, a zejména s televizním divákem. Dnes je u nás bezpochyby nejznámějším a také nejkontroverznějším kuchařem. Pozná ho snad každý, jeho televizní hlášky se staly součástí lidové slovesnosti podobně jako hlášky z nejslavnějších českých filmů. Na jeho gastronomických představeních v rámci nejrůznějších festivalů bývá přeplněno, pražské kurzy vaření jsou téměř okamžitě vyprodány. Vlastní v metropoli dvě vyhlášené restaurace - secesní Café Imperial a italskou Divinis, které patří mezi dostaveníčka gurmánů a gurmetů z celého světa. Kuchařky, kterých vydal několik v záviděníhodných nákladech, jsou z nejprodávanějších na trhu.... celý text

Přidat komentář

TheCiko5
13.07.2021 4 z 5

Rychlá svižná oddechovka. Příjemně prokládané rozhovory. Nijak závažné. Kdo nezná osobu Zdeňka Pohlreicha, ideální knížka k seznámení s ním. Škoda delších pasáží, které nebyly moc o něm. Není to žádný maraton kompletní biografie, je to spíš takový sborníček 400 metrů překážek

Zorka
27.10.2017 4 z 5

Knížka pro mě byla zajímavým rozptýlením. Zdeňka Pohlreicha si vážím, je to profesionál, který je sice trochu svůj, ale svému oboru rozumí, ve své restauraci poskytuje skvělý servis a neváhá přivítat hosty osobně a podat si s nimi na uvítanou ruku, pokud je zrovna přítomen. Díky této biogragii jsem se o něm dozvěděla několik nových informací. Bonusem pak bylo, že kniha obsahuje fotografie z regionu, ve kterém žiji.


Janie1989
06.01.2016 5 z 5

kniha se mi moc líbí. je skvělé vědět, že se člověk k tomu, co má opravdu propracoval tvrdou pílí a nepřišel k tomu jak slepý k houslím :)