Pohádky Elišky Krásnohorské

Pohádky Elišky Krásnohorské https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66817/bmid_pohadky-elisky-krasnohorske-AFz-66817.jpg 4 10 3

Vybrané pohádky z autorčiných sbírek Z pohádky do pohádky a Z daleka i z blízka seznamují naše malé čtenáře s literárním odkazem naší přední spisovatelky starší generace. Pro čtenáře od 7 let.

Přidat komentář

Ája27
15.11.2017 5 z 5

Jedna z nejhezčích pohádkových knížek mého dětství. Vřele doporučuji ke čtení i dnešním malým dětem. Pravda je, že ten text už je opravdu hodně "staročeský", nicméně s trochou péče a vysvětlení určitě vzbudí nadšení.

Aileena
24.01.2017 3 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem četla nahlas sedmileté dceři, dalo mi makačku "online" překládat do aktuálnější češtiny. Knížka už přece jen něco pamatuje... Když jsem byla malá, moc se mi líbila a ani po třiceti letech nijak výrazně nezklamala. Pohádky jsou různé, některé slabší, jiné veselé. Každopádně v dnešní záplavě knížek pro děti, s mnohdy diskutabilní kvalitou, mohu pohádky Elišky Krásnohorské směle doporučit, jako přinejmenším zajímavé okénko do pohádkové historie.


tyzik.cejka
24.06.2013

moc se mi tyto pohádky líbí rád je čtu