Pohádky bratří Grimmů (50 pohádek)

Pohádky bratří Grimmů (50 pohádek) https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44493/bmid_pohadky-bratri-grimmu-50-pohadek-qO9-44493.png 4 22 4

Soubor padesáti pohádek uspořádaný samotnými bratry Grimmy zahrnuje to nejlepší, co podle svého úsudku slavní sběratelé lidové slovesnosti v podání dobových vypravěčů zachytili. Ve výběru nechybí Šípková Růženka, Popelka, Sněhurka, Brémští muzikanti, O neposlušných Kůzlátkách či O Jeníčkovi a Mařence a O Palečkovi. S ilustracemi Adolfa Borna.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Brio
Originální název:

Kinder- und Hausmärchen


více info...

Přidat komentář

trudoš
03.10.2020 5 z 5

Jeden z nejpovedenějších pohádkových kompletů, co se mi v dospělosti dostal do rukou, přičemž na mysli mám konkrétně vydání z roku 2004. Nakladatelství Brio odvedlo skvělou práci a už jen pro technické a grafické zpracování si zaslouží pochvalu před nastoupenou jednotkou. Ilustrace Adolfa Borna fantasticky dotvářejí občas až hororovou atmosféru rozprávek bratří Grimmů, které umí být stejnou měrou bláznivé, jako strašidelné (ti, co pamatují Fitcherova ptáka či Jalovec, jistě vědí, o čem mluvím).
Za zmínku stojí také jméno Hany Neborové, která coby redaktorka uhladila text do srozumitelné a snadno čtivé češtiny. To se může zdát jako maličkost, ale přiznám se, že takhle čistě se mi nečetlo už dlouho. Žádné opakující se výrazy v jednom odstavci, kostrbaté slovní obraty nebo nesmyslně postavené věty. Kvalita samotných pohádek je pak různorodá, důležité ovšem je, že obsahují všechny ingredience, které moje děti mají tolik rády a snad kromě tří až pěti povídek si užily každou jednu z nich.

LPG
24.01.2019 5 z 5

Na veletrhu knih jsme narazili na tuhle krásnou a obrovskou knihu. Původně jsme mysleli, že to bude parádní věc na čtení pohádek před spaním. Jj bohužel to nešlo. Ale taky co se dalo čekat že? Tak se to dětem bude číst až za pár let no. Rozhodně teď patří mezi největší klenoty naší knihovny.


wooloong
25.12.2014 5 z 5

Měli jsme vydání s krásnými obrázky od Jiřího Trnky. Milovala jsem je jako dítě a dodnes nepřestala. Ovšem většina z nich jsou pořádné horory.

Jíťa
30.11.-0001 5 z 5

Měla jsem ještě jiné vydání než tu je, ale obsah byl stejný. Co k tomu napsat, prostě překrásné pohádky, na kterých jsme vyrůstali a které známe i v jiných podobách. Jen čas ukáže kvalitní dílo a u Grimmů se to určitě potvrdilo.