Pohádkové příběhy z celého světa

Pohádkové příběhy z celého světa https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318971/bmid_pohadkove-pribehy-z-celeho-sveta-3BX-318971.jpg 4 15 5

Pohádky, bajky, povídky. V této knize se setkáte s odvážnými rytíři a princeznami, které potřebují zachránit, s vychytralými zvířátky a fantastickými bytostmi, s dobrými vílami i falešnými čarodějnicemi. A jako zázrakem všechno dobře skončí. Nejkrásnější pohádky, bajky a povídky z různých dob a z nejedné exotické země převyprávěl Peter Holeinone a doprovází je nádherné barevné ilustrace. Kolekce pohádek z různých koutů světa je určena všem dětem a jejich rodičům. Ocení ji začínající čtenáři, starší děti i rodiče k předčítání. Budou stálicí v rodinné knihovně.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Le Fiabe piú Belle , 2006


více info...

Přidat komentář

lenkaBajza
20.05.2019 4 z 5

Fajn pohádky pro děti před spaním. Jsou krátké a většinou s poučením.
Chybela mi poznámka, odkud pohadka pochazí, ne vždy to šlo odhadnout.
A na nějakou italskou pohádku, kde chlapeček zlobil a pak si vzpomnel na hrnecek s jedem a prohlásil- asi se zabiju! nejde zapomenout. Ta byla proste psycho!

janasim
04.11.2017 5 z 5

Skvělá knížka rozmanitých pohádek z nejrůznějsích zemí světa.Některé pohádky jsou trochu jné,než je známe,ale i přestojsou poutavé.


martinkaLLL
12.07.2017 4 z 5

Parádní knížka, jedna z těch lepších. Nádherné obrázky! Jediné co mi vadilo byly pohádky z Ruska.

Janka28
12.02.2017 5 z 5

Deväťdesiatdva známych aj (pre mňa doposiaľ) neznámych rozprávok a bájok z celého sveta upravených tak, aby ani s bohatými ilustráciami nepresiahli pár stránok. U niektorých mi to vadilo viac (najmä osekaná Andersenova Snehová kráľovná), u iných menej (Pinocchio). Tiež je, myslím, škoda, že u jednotlivých príbehov ani inde v knihe nie sú uvedení pôvodní autori: napr. Andersen, Collodi, La Fontaine, bratia Grimmovci, Swift, Perrault, alebo aspoň krajiny, z ktorých pochádzajú. To je ale pohľad "dospeláka". Štvorročnej dcére sa kniha veľmi páči a rada jej z nej predčítam.

Prateri
09.02.2017 5 z 5

Tentokrát hodnotím podle nadšení svých téměř šestiletých vnoučků, kteří prohlásili, že jsou to nejhezčí pohádky. Takže, i kdybych nechtěla, musím dát hvězdičky všechny.