Podstata křesťanství

Podstata křesťanství https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410591/mid_podstata-krestanstvi-o2M-410591.png 4 5 2

Proč toužíme po spravedlnosti? Proč hledáme duchovní rozměr života? Proč nás přitahuje krása? Proč se trápíme ve vztazích? Jak dát svět znovu do pořádku? Podle N. T. Wrighta jsou tyto odvěké otázky ozvěnou hlasu, který tušíme jen mlhavě, ale bytostně toužíme jej zaslechnout. Tyto otázky nás přivádějí k samotné podstatě Boha, jeho charakteru a jeho vůle. Křesťanství na tyto otázky odpovídalo po celá dvě tisíciletí. Přední novozákonní badatel a anglikánský biskup N. T. Wright ukazuje, že na ně může odpovídat i dnes. Podobně jako to učinil v minulé generaci C. S. Lewis ve svém díle K jádru křesťanství, N. T. Wright nyní objasňuje základní obsah křesťanské víry a ukazuje na způsob, jak ji autenticky žít v dnešním světě. Jeho kniha Podstata křesťanství nabízí vysvětlení hledajícím i skeptikům a přináší novou inspiraci i dlouholetým věřícím.... celý text

Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Biblion
Originální název:

Simply Christian: Why Christianity Makes Sense , 2010


více info...

Přidat komentář

Etilik585585
29.10.2023

Kniha je ,ale i není teologickým spisem , také je patrně , že je inspirovaná či možná navazuje na dílo C. S. Lewise K jádru křesťanství. Nicméně její myšlenky jsou aktuální a mněly by bít a doufám , že pro někoho i jsou povzbuzením a posilou v naplňování jeho životního cíle. Pro jiné by mohly a snad i budou ony myšlenky obsažené v knize jistým vyburcování k zamyšlení zda by i oni se neměli přidat na stranu těch kdo se o jejich naplnění smaží.

tomas1291
01.10.2023 5 z 5

Ač je autor anglikánský biskup, píše velice zajímavě. Již jsem od něj začal číst knihu o pandemii, ale nedočetl. Po přečtení tohoto přehledu hlavních bodů křesťanské víry uvažuji, že se k ní vrátím, právě tak jako ke všemu z produkce nakladatelství Biblion, protože i pro nepraktikujícího katolíka to určitě má cenu.
Knihou se jako červená nit line několik témat (spravedlnost, spiritualita, krása, vztahy, napravení porušeného stvoření) a na prostoru 16 kapitol (namátkou: Bůh, Ježíš, Duch svatý, Bible, etc.) po vzoru svého předchůdce C. S. Lewise (K jádru křesťanství) představuje tuto pozoruhodnou Cestu jak nevěřícím, tak laikům. Kniha končí jak jinak než eschatologickou nadějí, a Hospodin ví, že po hrůze dějin si lidské bytosti absolutní budoucnost zaslouží. Doporučuji všem zainteresovaným. Amen.