Pod vajíčkom

Pod vajíčkom https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198961/pod-vajickom-198961.jpg 4 47 17

Keď trinásťročná Theodora Tenpennyová vyleje na obraz svojho nebohého starého otca fľašku s liehom, pod vrchným náterom objaví druhý obraz, ktorý pripomína diela renesančných majstrov. V prvej chvíli ju zaplaví radosť, pretože peniaze zaň by jej umožnili udržať si dvestoročný rodinný dom a postarať sa o svoju chorú mamu. Vzápätí sa jej však zmocnia obavy. Čo ak starý otec, ktorý pracoval ako strážnik v Metropolitnom múzeu, obraz ukradol? Ak chce Theo rozlúštiť záhadu, bude sa musieť prestať spoliehať len na seba. S pomocou nových a veľmi nezvyčajných priateľov precestuje celý Manhattan a odhalí nepoznanú stránku mesta aj starého otca.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Under the Egg


více info...

Přidat komentář

simca9342
12.07.2023 5 z 5

Přečtená před lety.

Smrt příbuzného ještě k tomu blízkého je samozřejmě hodně tragická a bolestná, ale téměř vždy skrývá velké tajemství a dědictví cenné hodnoty.
Dobrodružný příběh o tom, co může skrývat jeden obraz.
Theo o tom ví své, zažila si to sama. Po smrti dědy musí zachránit nejen psychicky nemocnou mamku, ale pomalu, ale jistě se rozpadající dům od prodeje. A aby toho nebylo málo, po menší extempore s lihem ještě zachraňuje možný poklad rodiny. Nebo dílo slavného malíře děda ukradl? To zjistí Bodhi s Theou a dalšími přáteli. Potěšilo mě, že jsem se mohla dozvědět něco málo o životě slavného renesančního malíře Rafaela a nejen o něm, jak jsem se později dočetla.

Knihomolka506
05.12.2021 5 z 5

Co má společného malíř, slavný obraz a úmrtí v rodině s druhou světovou?
Víc než si myslíte.


Broukodrak
09.09.2019 5 z 5

Nádherná detektivní zápletka. Bodhi je prostě SKVĚLÁ! Když potřebuje rentgen, tak si dokáže vykloubit ruku, aby se k němu dostala... Skvělá knížka, dokonalá detektivka pro děti.

Vierka_kikanika
30.09.2018 3 z 5

Milá, čítavá knižka so sympatickými postavami. Ak by som ju mala zhodnotiť jednou vetou, tak je to niečo ako Da Vinciho kód pre (možno) dvanásťročného čitateľa. Trochu histórie, trochu umenia, trochu napätia a veľké tajomstvo, všetko namiešané v tom správnom pomere.

SknihouVrukách
16.07.2018 4 z 5

Kniha sa mi veľmi páčila,ale nemá v sebe Wau efekt. Kniha je veľmi "čtivá" a čítala sa mi rýchlo aj vďaka veľkým písmenká. Autorka vytvorila zaujímavý príbeh so sympatickými postavami. Dejová linka nebola veľmi predvídateľná. Páčilo sa mi akoveľmi autorka do tejto detektvítky zapojila umenie a II.svetovú vojnu. Určite odporúčam, ale myslím si, že ak sa nezaujímate o históriu a umenie, tak by vás to nemuselo baviť.

Lucissia
17.06.2017 4 z 5

Knížku jsem přečetla na doporučení, byla to četba příjemná, milá, ale přesto to na pět hvězdiček není. Možná, kdybych ji četla v patnácti, tak bych hodnotila jinak. Ale určitě nelituji, že jsem ji přečetla. :-)

Lalina3
12.02.2017 3 z 5

Za mě poměrně slabá knížka, neoslovila mě...
Měli jsme to jako povinnou četbu, jinak bych po ní nesáhla...

klarinet02
17.03.2016 5 z 5

Zajímavě napsaný a poutavý děj. Příběh mě zaujal, určitě všem doporučuji.

tkometka
18.02.2016 5 z 5

Knihu jsem koupila dceři. Přečetla jsem si ji za jeden den. Nadchla mě, příběh dostal zajímavý spád. Jako oddychová četba je kniha velmi dobrá.

lama_on_line
07.12.2015 4 z 5

Zastavila jsem se už na straně 12... Mám takový divný pocit, že překlad úžasný-úžasný-úžasný-úžasný dědeček není úplně to... Ale knížka je hezká a pěkně se čte. :)

Apoška
28.10.2015 4 z 5

Je to zajímavá knížka ,ale doporučuju čtenářům kteří prošli aspoň 5.třídou- jinak by jste moc nepochopili o co ,tam jde :-D ;-)

kajčamach
27.07.2015 5 z 5

Knížka byla velmi zajímavá. Moc dobře se mi četla.

lulais
25.07.2015 5 z 5

Tato knížka je skvělá. Strašně mě bavila.

Katee
31.12.2014

Je to vážně čtivá knížka, i když mě trochu zarazila ta větší písmena :D Ale to je detail. Sice nejsem nadšenec do obrazů, takže mě některé pasáže bavily méně, ale přesto je to napsáno poutavě :) Mrzí mě, že byly časté chyby v čárkách a snad na každé stránce v uvozovkách. No, co se dá dělat :) Jinak ale kniha stojí za přečtení :)

Brambram
01.06.2014 4 z 5

Má-li vaše dítě zálibu v detektivkách, umění, tajemnu, tohle je to pravé. V mnohém to opravdu připomíná Brownovu Šifru, ale je to o hodně jednodušší. I vyřešené tajemství není až takovou celosvětovou bombou jako u Brownu. Přesto je to příjemné čtení. Pro nás Evropany, nad to starší ročníky masírované válečnou historii od první třídy, jsou některé historické informace o druhé světové válce poněkud úsměvné. Ale chápu, že Američané to tak nemají a bohužel ani naše současné děti v klesající kvalitě školské výuky k tomu pomalu spějí. Takže proč ne trochu základního popisu. Za mě doporučuji

Laivae
19.04.2014 4 z 5

Kniha je čtivá, má velká písmena a je zde poměrně jednoduše nastíněna historie i válečná minulost. Vše má pointu, proč něco dělat jednouše, když to jde složitě. Pár míst je tu však historicky přitažených za vlasy a je zde vidět jistý "americký" neznalý pohled na věc. Nicméně, to na věci nemění, že jde o zdařile napsanou knihu, která zaujme, pobaví a ještě se z ní člověk něco dozví. Pokud ji budou číst děti, ty malé nesrovnalosti nepoznají.

čika
14.04.2014 5 z 5

jedine co mi v knizke chybalo, je viac uzasnych ilustracii jeleny bryksenkovej, inak vyborny pribeh nielen pre nastky/nastnikov