Pod souhvězdím Oriónu

Pod souhvězdím Oriónu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15580/pod-souhvezdim-orionu-15580.jpg 5 6 3

Vyprávění o cestě, kterou podnikl autor v letech 1929-1930 po tehdejším Belgickém Kongu (nyní Zairu).

Přidat komentář

DuncanIdaho
15.03.2023 5 z 5

Pod souhvězdím Oriónu je jedna z mých nejoblíbenějších knížek v dětství. Když bylo vyhlášeno v ČV téma Kniha, kterou nebudete číst poprvé, sáhl jsem po ní. Znovu mohu říct, že je to poutavý popis cesty Afrikou, zvyků a života domorodců, krajiny, ... Dnes už si dokážu nějak přebrat ty drobné agitační průpovídky, ale jak jsem to chápal a pobral v dětství, to nevím.

kuruteku
12.08.2021 5 z 5

Kdysi jsem autora zažil na školní besedě. A od té doby čas od času zatoužím po nějaké jeho knize. Poslouchal jsem Songaré jako rozhlasovou hru, četl kdysi dávno Prales leopardů. Tak jsem se na jeden den dostal k této knize. A nelituji, až poslední kapitola je trochu poplatnější době, jinak je to nádherný a celkem realistický pohled na Afriku 20. a 30. let. Na šance, minulost, nastupující budoucnost. A to všechno jenom skrz popis jednoho průvodce. Dokonalé. A příhoda s hadem, kterou si jako dítě pamatuji z besedy, je jenom bonusem navíc.


DuncanIdaho
17.08.2011 5 z 5

Nádherné a poutavé vyprávění autora o jeho cestě po Belgickém Kongu. Autor putoval touto částí Afriky se svým černoškým průvodcem. Kniha je popisem života, zvyků a mravů domorodců. Vykresluje jejich život způsobem, kterým čtenáře nadchne pro Afriku. Popisované zážitky jsou z jedné strany často drsné a pro oba cestovatele i nebezpečné, ale z druhé strany jsou romantické. Kromě domorodců vykresluje i nádhernou africkou přírodu. Pro milovníky dobrodružných a romantických příběhů i pro milovníky Afriky tuto knihu vřele doporučuji.