Po zemi do Bangladéše

Po zemi do Bangladéše https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484124/bmid_po-zemi-do-bangladese-aTo-484124.jpg 4 22 6

Cesta plná dobrodružství autostopem do Asie. V roce 2019 jsem vyrazila autostopem do Asie. Přes Rusko a Kazachstán jsem pokračovala do Číny, dál přes Thajsko, Laos, Myanmu do Indie a Bangladéše, v němž jsem navštívila největší uprchlický tábor na světě. Cílem bylo vrátit se po zemi do Česka, ale koronavirus rozhodl jinak, a tak jsem vyrazila do Nepálu, kde jsem s místními oslavila tibetský Nový rok. Mou cestu přerušil lockdown Nepálu. Svět se uzavřel a místo po zemi jsem se domů vracela v repatriačním letem…... celý text

Přidat komentář

Kaja1
předevčírem 4 z 5

Obdivuji odvahu Majdy, zajímalo by mě, kde je hranice přes kterou by už nešla. Jako sama cestovat po zemích jako Bangladéš, klobouk dolů. Já vím, že člověka může někdo ohrozit kdekoliv, ale přesto bych se v takové zemi s muži necítila bezpečně, ještě s nimi jít k nim domů. Poslouchala jsem jako audioknihu na rádiu Wave.

Tída
30.04.2024 3 z 5

Dobrá oddechovka, poslouchala jsem na ČRo. Opět se mi potvrdilo, že všude žijí normální lidé, dobří i zlí, a cestování rozšiřuje obzory a napomáhá lepšímu porozumění světu. Zážitek by byl asi větší, kdybych měla tištěnou knihu s fotografiemi.


Puddle
01.10.2023 5 z 5

Úžasný cestopis z pro nás méně probádanách končin. Majda je velmi sympatická vypravěčka, která si z ničeho nedělá velkou hlavu. Nevidí překážky, ale cestu. Kniha je psaná nevěřitelně přístupným jazykem a je též prodchnutá překrásnými fotografiemi. Lákadlem je i to, že zaychuje některá horká současná témata (Ujguři v Číně, Rohingové v Barmě, začátek Covidu v Nepálu). Těším se na další autorčiny knížky.

Kory98
03.03.2022 5 z 5

Knížku jsem dostala jako vánoční dárek od kamarádky, která zná autorku osobně, takže je i s věnováním a pro mě o to cennější. Díky Majdě jsem se podívala do míst, na která bych ani nepomyslela a musím přiznat, že obdivuji její odvahu, protože já sama jsem spíš nešťastný cestovatel a cestování mě moc nebaví. Zato si velice ráda čtu cestopisy, cestovní deníky, různé reportáže z cest. Majdina knížka je doplněna nádhernými fotografiemi a tam, kde se fotografovat nedalo, tak autentickým popisem míst nebo krajiny, takže si člověk připadá, že je tam osobně. Navíc je plná vyprávění, životních příběhů a názorů lidí, kteří žijí v různých zemích, a které nám ani žádné noviny nepřinesou. Prostě osobní zážitky, o které s námi autorka podělila. Škoda, že covid-19 zasáhnul, protože pak by byla knížka určitě ještě bohatší. Ale i tak se nádherně četla v době, kdy se nikam nesmělo. Přeji Majdě spoustu dalších cest a určitě jako čtenáři budeme rádi, pokud se s námi o zážitky zase podělí.

Pog
17.01.2022 5 z 5

Jsem moc ráda, že jsem si knihu mohla přečíst, protože její autorka vypráví skutečně poutavě, děj krásně odsejpá, člověk se ani chvíli nenudí... Zároveň Majdu strašně obdivuju za její odvahu vydat se sama na tak dlouhou cestu v podstatě do neznáma. Styl vyprávění v člověku zanechá pocit, jako by tuhle nádhernou cestu sám prožil. Navíc je kniha doplněna moc hezkými fotografiemi přírody i lidí, což čtenáři vyprávění ještě líp přiblíží.
Doufám, že touto knihou autorčina tvorba nekončí :)

iveta4744
24.12.2021 5 z 5

Knihu jsem si koupila i s věnováním, protože mě zaujala už z vypravení a doporučení jiných lidí. Dalším důvodem bylo, že ji napsala moje kamarádka Majda, která je nejenom výborná fotografka, ale také úžasný člověk, který si plní své sny. Její příběhy o tom, kde všude byla, jak cestovala - pěšky, stopem, kde co všechno prožila,z naší svatby odjížděla kvůli další cestě,kdy ani přesně nevěděla, kde bude její cíl a co ji čeká... Na knihu se velice těším. Doporučená byla od 8 různých a cizích lidi, kteří Majdu neznají, kdy všech 8 tuto knihu hodnotilo velice pozitivně.

Štítky knihy

autostop

Autorovy knížky

2021  83%Po zemi do Bangladéše