Po smrti se probudit

Po smrti se probudit https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331831/mid_po-smrti-se-probudit-E89-331831.jpg 4 14 3

Předmluva Raymond Moody. „Jeden z nejúžasnějších zážitků blízké smrti, o kterých jsem kdy slyšel,“ napsal Raymond Moody, autor bestselleru Život po životě, o tomto pozoruhodném příběhu, pravdivém a nesmírně inspirativním. Před zážitkem blízké smrti byl dr. Rajiv Parti bohatý a úspěšný lékař se skvělou kariérou na kardiologické klinice v Kalifornii. Po probuzení ze stavu, v němž se mu dostalo zásadního poučení, dospěl k duchovní transformaci, dokázal změnit své zaměstnání, životní styl i základní životní přesvědčení.... celý text

Duchovní literatura Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Dying to Wake Up , 2016


více info...

Přidat komentář

VeruMalfoy
06.01.2021 3 z 5

Další z knih o tom, co nás čeká po životě, kterou jsem četla a i si bohužel koupila. Naneštěstí mě moc nenadchla a v hodně věcech jsem nad knížkou kroutila hlavou. Byly tam známé věci už od jiných autorů podané a vysvětlené tak, jakoby byly zcela nové, a občas velice podivné úvahy a domněnky, s kterými jsem nesouhlasila. Co se jí však musí nechat je fakt, že byla napsána docela dobře a zabalená do krásné obálky.

Lenka4
25.09.2017 2 z 5

Kniha není dobře napsána. Autor často opakuje zásadní momenty svého života a zdůrazňuje chyby, jichž se dopouštěl. Tato rekapitulace je hodně zjednodušená a působí příliš černobíle. Roztěkané líčení života "po" odráží těžký proces hledání sama sebe, ovšem výsledek připomíná spíše překotné vyprávění, než propracovaný text. Samotný zážitek je nepopiratelný a stojí za přečtení. Jen je otázka, nakolik se promíchal s reálnými obrazy všeho za život viděného a slyšeného uloženými v mozku, navíc ovlivněného silnými a dlouhodobými dávkami léků. Pozoruhodné je jeho křesťanské zaměření.


Jelitovna
05.04.2017

První část se mi četla hezky, zážitek byl "cítit", pak ovšem příběh poněkud "vyschl", což částečně přičítám vlivu spoluautora. A jelikož jsem netušila, že existuje také SDE (zážitek sdílené smrti), ocituji z knihy, co k tomu Rajivovi řekl Moody: "Povím vám několik věcí, které to pro mě znamená," odpověděl Moody. "Zaprvé to znamená, že jsme nějak všichni propojeni, jakýmsi neviditelným způsobem, stejně neviditelným, jakým jsme všichni spojeni s Bohem a s vesmírem. Máloco nám to může dokázat tak jako zážitky sdílené smrti. Další důležitá věc je, že tyto zážitky jsou transformativní. Všechny. Je jedno, jestli je to NDE, SDE nebo zkušenost mimo tělo, kterou lidé zažijí při meditaci; ti, kteří to zažijí, již nikdy nejsou stejní. Absolutně se změní."

Štítky knihy

tibetská literatura

Autoři knihy

Paul Perry
americká
Rajiv Parti
tibetská