Po provaze ke Kristu

Po provaze ke Kristu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497942/po-provaze-ke-kristuIoWpyv-xdT-.jpg 5 8 8

„Křesťanská víra je vírou velkých paradoxů! Chceme-li postupovat duchovně vzhůru, musíme sestupovat dolů, ke kořenům zdravé, tradiční a čisté spirituality. Chceme-li Božím slovem ovlivnit okolí, musíme jím ovlivnit nejprve sami sebe. Chceme-li jít ve vztahu k Bohu dopředu, musíme se vrátit zpět k jeho evangeliu. Chceme-li budovat nadpřirozené, musíme začít u přirozeného.“ Za úspěchem knížek Maxe Kašparů stojí hluboká lidskost autora i jeho znalost lidských srdcí. Provaz či lano je obrazem a symbolem křehkosti, provizoria i umění cesty k Bohu. Jako lidé vycházíme z „kopečku naší obyčejné všednodennosti, situovaného na okraji srázu naší konečnosti“ a přicházíme k „vysoké hoře, jejíž vrchol je vždy nad oblaky a na jejímž temeni stojí živý Ježíš“. Inspirativní dílko je adresováno všem, kteří hledají v životě novou, trochu akrobatickou, ale přesto bezpečnou cestu ke smyslu života – k Bohu. 2. vydání... celý text

Přidat komentář

Aquarius586
16.12.2019 4 z 5

Pěkně strukturované a názorné. Líbilo se mi přirovnání cesty víry k chůzi po provaze - jeho upevnění na obou koncích, zatloukání kotevních bodů, orientace a směru ("zády k hříchu, čelem ke Kristu").
Velmi užitečné v začátcích, třeba po přečtení K jádru Křesťanství od Lewise.

martunka
03.02.2015 5 z 5

Musím uznat, že tohle je jedna z nejlepších duchovních knih, kterou jsem kdy četla. Autor Max Kašparů je skvělý teolog. Tuhle knihu doporučuji všem.


Vojslava
04.01.2015 4 z 5

Zajímavé úvahy přesně v autorových liniích - i když mám pocit, že jako mluvené slovo (kterým texty pravděpodobně původně byly) to mělo ještě určitou vyšší přidanou hodnotu. Ale spoustu podnětů je fakt dobrých, už jenom pro ně stálo za to knížku vzít do ruky.