Po pravdě

Po pravdě https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458800/bmid_po-pravde-ih4-458800.jpg 4 238 84

Po pravdě… všichni lžou. Lucy Harperová je talentová spisovatelka a autorka několika bestsellerů, díky kterým získala slávu, peníze i miliony fanoušků. Kromě toho má Dana – zneuznaného a žárlivého manžela, jehož pokusy stát se spisovatelem nedopadly valně. Teď Dan zmizel, a navíc to není poprvé, kdy se ztratil někdo z Lucyina okolí. Před třiceti lety zmizel i její bráška Teddy a nikdy ho nenašli. Lucy, jediná svědkyně, si o tom, co se stalo, bezradně vymýšlela jeden příběh za druhým. Vyšetřující detektiv zuřil a její rodiče propadali zoufalství. Právě tehdy zjistila, že dokáže vyprávět poutavé příběhy, a ze svého talentu těží dodnes. Z Lucy se však stala dospělá žena, která se nemůže věčně skrývat za smyšlenými historkami. Celý svět ji pozoruje, její život je pod drobnohledem… život plný příběhů, z nichž některé jsou uvěřitelnější, jiné už méně. Mohla tenkrát Teddymu ublížit? Zabila svého muže? Přichází chvíle, kdy Lucy Harperová konečně řekne pravdu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

To Tell You The Truth , 2020


více info...

čef
čef
05.02.2024 4 z 5

Zklamán jsem nebyl. Příběh byl sice vycpán o mnoho stránek, ale výsledek stál přeci jen za přečtení. Schizofrenní spisovatelka je pod velkým tlakem a odolává podezření z dvojité vraždy. Rafinovanost příběhu tedy tkví v drsné zápletce a osobě hrdinky, která trpí hlasem ve svojí hlavě. Není to tedy kniha, která mne nějak o něčem osvítila, ale pro jisté prvky příběhu ji také neodsuzuji.

micha-ella
micha-ella
19.01.2024 2 z 5

Knížka o pošahané ženské, která při své inteligenci by měla vědět, že je pošahaná a něco s tím dělat. Naprosto nevěrohodná postava! Děj se vleče, kolísá, je roztrhaný a nakonec vyústí neskutečným tunelem (kudy bez bázně projde v noci i malé dítě) do úplné blbosti. Autorčina knížka Chůva se mi líbila, tahle ale ne.


beer.veronika
beer.veronika
28.12.2023 2 z 5

Autorku knihy mám ráda, nicméně tato kniha mě nezaujala. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická a mrzel mě otevřený konec s Teddym.

Danago
Danago
02.09.2023 2 z 5

Celkem průměrná kniha s nic moc originálním námětem. A ano, celkově je kniha uzavřená pouze částečně, částečně si konec musí čtenář domyslet sám.

martineden
martineden
19.02.2023 3 z 5

Napínavý, to jo. Ale divně překombinovaný.

Leena
Leena
17.02.2023 2 z 5

Nic moc, jen jsem čekala, jak se vyjasní zmizení Teddyho a bohužel nijak:-(
Schizofrenní Lucy mě moc nebavila.

archivářka115
archivářka115
21.12.2022 2 z 5

Knížka mě nijak nezaujala. Stále jsem čekala, kdy se dozvím, že paranoidní Lucy zavraždila Teddyho. Nic jsem se nedozvěděla. Myslím, že to byla první i poslední kniha, kterou jsem si od této spisovatelky přečetla.

Antaki_Thorin
Antaki_Thorin
26.10.2022 3 z 5

Předesílám, že jsem nečetla předchozí komentáře, takže se omlouvám, pokud opakuji, co již zaznělo.
Začnu positivy - jednoznačně styl psaní. Ten mi sedl perfektně. Příběh mě zaujal od začátku a chemie od prvních stránek fungovala. Imaginární přítelkyně je spíš alter-ego. Taková rozštěpená osobnost, ale nejsem psychiatr.
Negativa - co se sakra stalo s Teddym? Čekala jsem celou dobu na wow moment a on nepřišel. Úvahy na posledních dvou stránkách mě doslova naštvaly. A vrahův motiv a modus operandi - to bylo zklamání! Dvě třetiny knihy byly parádní, poslední třetina to zabila.
Dávám 3* a Chůvě se raději vyhnu.

Mandlevest
Mandlevest
08.10.2022 4 z 5

Od autorky jsem četla vše, co u nás vyšlo. Její styl psaní mně vyhovuje, je spíše psychologický, ale s thrillerovou atmosférou. Oceňuji také různorodost prostředí a zápletek, každá z knih je trochu jiná, a to každý autor neumí anebo neriskuje. Přesto musím říct, že nejvíce se mi od Gilly líbila její kniha Spálená obloha, tou jsem byla nadšená. Další knihy ji, za mě, nepřekonaly a týká se to i tohoto románu. Má atmosféru, čte se velmi dobře, ale nějak mě ta hrdinka s rozdvojenou osobností moc nebrala a lapenovsky laděný konec tomu nasadil korunu :-). Po pravdě, přemýšlím, jestli se vůbec pustím příští rok do avizované novinky Dlouhý víkend. Slabší čtyři *.

crazyslunicko
crazyslunicko
28.07.2022 5 z 5

Kniha mě velmi rychle vtáhla do děje a nepustila. Lucy je úspěšná spisovatelka s velmi bujnou fantazií a imaginární přítelkyní. Kromě toho, že píše, tak je jinak absolutně nesamostatná a proto má všechno na starosti její manžel Dan. Když se ovšem Dan po hádce ztratí, tak se objevují podezřelé informace a nic není tak jak se zdá. Vše se začíná točit kolem jejího ztraceného brášky Teddyho. Najdou pravdu? Co se tenkrát stalo?

Holly.W
Holly.W
01.07.2022 3 z 5

Moje druhá kniha od této autorky. Chůva se mi moc nelíbila, tato byla jen o chlup lepší. Začátek nudný. Potom, jak zmizel Dan to bylo trošku zajímavější. Přesto mi přišel děj hrozně zamotaný a komplikovaný – přeskakování od jedné události ke druhé, zkrátka to bylo moc chaotické. Konec hrozný, nezajímavý, žádné překvapení. A to, co chtěl od začátku asi každý čtenář vědět, se stejně nedozvěděl.

Prateri
Prateri
03.04.2022 3 z 5

Abych po pravdě řekla, tak se moje pocity během čtení pěkně střídaly. Lucy byla pořádný mimoň. Žádné velké sympatie nevzbuzovala a její jednání se také moc od doby, kdy byla malá holka, příliš nezměnilo. Slavná spisovatelka s bujnou fantazií, ale v realitě se neskutečně plácá. Ve skutečném životě lidstva někdy otazníky přetrvávají a ne vše se podaří objasnit. U knih očekávám dotažení příběhu do konce, ale tady - kde je Tedy?

Toňula
Toňula
27.01.2022 3 z 5

Trochu rozpolcenost-na jedné straně čtivý a napínavý příběh, ale na druhé nevyrovnaná hrdinka, slavná spisovatelka stále komunikující s imaginární kamarádkou a hrdinkou svých románů.. Čekala jsem trochu více, předchozí romány byly lepší..

Fleur213
Fleur213
15.01.2022 1 z 5

Předchozí kniha Vyvrhel mě oslovila moc, nedala mi vydechnout, dokud jsem ji nedočetla. Sáhla jsem po další knize autorky, ale dostalo se mi jen zklamání. Těch 300 stran se rozhodně dalo využít lépe, hlavní i vedlejší dějové linky lépe rozehrát. S hlavní hrdinou jsem se neztotožnila, byla pro mě neuchopitelná. Celou dobu čekáte tu velkou pointu, COŽE SE TEDY STALO a ono... nic. Žádné "wow" nakonec. Jako by si autorka na konci už nevěděla rady a vymyslela si úplně jiný konec, než by zde patřil. Příběh by mohl být údernější a stačilo by mu 180 stran. Jako úvod do rádoby detektivky pro nenáročné čtenáře možná, ale čekala jsem stejnou kvalitu, ale bohužel.

pch1976
pch1976
08.01.2022 2 z 5

Kniha se dala číst ( i dočíst do konce), ale to je tak vše pozitivní. Velké zklamání byl závěr, celou dobu čekáte, co se stalo s Tedym.....Nudná a hloupá byla dějová linie s imaginární přítelkyní, to bylo i značně nadbytečné a hlavní postava pak vypadala ,jak když to nemá v hlavě srovnané. Vrcholem ale byla postava manžela....to jsem už vůbec nepobírala, proč autorka udělala z hlavní hrdinky postavu, která je tak naivní až hloupá a nechá se manželem takto ovládat a manipulovat. Nechápu, jak může být tato kniha označena jako bestseller.Hlavní postava neměla mé sympatie. Na celé knize byl zajímavý jen příběh o Tedym a to byl příběh bez konce....

Majulle
Majulle
22.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha mě od samého začátku bavila i když nikde nebylo vysvětleno kdo je vlastně Eliza. Nějak sem si domyslela že je to imaginární přítelkyně.. Co mě na knize nejvíce bavilo byl příběh Teddyho a tešila jsem se co se mu vlastně stalo. Proto pro mě byla kniha velice napínava.. Nakonec jsem byla v šoku tím že jsme se to vlastně nedozvěděli.. Tím u mě kniha klesla.. :(

gordon13
gordon13
01.12.2021 5 z 5

Tak tahle kniha se mi moc líbila! Ovšem uznávám, že zdaleka nesedne každému čtenáři thrillerů, je to spíš psychothriller, kde se vlastně rádoby nic moc neděje...
Já jsem velice nadšená, příběh jsem spolykala jak malinu a dokonce mi nevadil ani neuzavřený konec, k tomuhle typu vyprávění mi to ukončení i sedělo.
Za mě skvělé!

Magdyla.8
Magdyla.8
11.11.2021 3 z 5

Příběh je velmi čtivý. Je to zajímavý thriller, kdy naše hlavní hrdinka působí jako schizofrenička a má svůj svět. Bohužel mě příběh spíše zklamal (hlavně ke konci). Nebyla vysvětlena postava Elizy, chování manžela Dana (musel mít důvod k jeho ohavnému, manipulátorskému chování), vysvětlení vztahů mezi sousedy a v neposlední řadě osud Teddyho (ikdyž jeho osud nám byl nastíněn). Příběh má větší potenciál, mohl být více využit. Vyzkouším ostatní knihy spisovatelky.

HanulkaK.
HanulkaK.
10.11.2021 5 z 5

To bylo super, jsem ráda, že to dopadlo takhle.

iveta3689
iveta3689
09.11.2021 3 z 5

Snad až do půlky jsem měla chuť knihu odložit, teprve potom mě nějak zaujala. Nebylo to ale nic strhujícího, spíš jsem už chtěla konečně vědě, jak to dopadne (bez zdržování). Autorčin styl je neslaný nemastný, postavy jsou protivné. Hlavní hrdinka se podivně nechá manipulovat, je nevyrovnaná, naivní, možná až hloupá. Její manžel je macho, kterého jsem měla chuť proplesknout skoro při každé větě, kterou pronesl. Na autorku jsem četla samou chválu, ale po této knize nemám chuť sáhnout po nějaké další.