Po kolejích za pohádkou

Po kolejích za pohádkou https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454517/bmid_po-kolejich-za-pohadkou-hTp-454517.jpg 5 9 5

Pohádky o vlacích a všech bytostech, které se objevují kolem nich Tudum tudum... tudum tudum... Slyšíte, jak si koleje a pražce povídají? Vyprávějí si o vlacích a nádražích, o blízkých i dalekých cestách, o lidech a zvířátkách, o věcech kouzelných i docela obyčejných. Vydejte se s námi po kolejích za pohádkovými příběhy. Mezi hrdiny se objeví třeba toulavý kocour, anděl vyrábějící hračky, zaječí holka nebo zlobivé dveře. Trochu se kouzlí, nechybí humor, napětí, ukryté tajemství ani špetka dojetí ze šťastného shledání.... celý text

Přidat komentář

simca9342
24.06.2023 5 z 5

Prázdniny pomalu, ale jistě přicházejí tak proč si nepřečíst o jednom prázdninovém dobrodružství?
Vlak je kromě rychlého dopravního prostředku taky kamarád a vypravěč v jedné osobě. Přesvědčí se o tom dvě děti , které spolu s maminkou cestují k moři. Ilustrace pěkné, ale některé příběhy byly slabší.

adela2316
02.03.2023 5 z 5

Každý večer jsem se těšila, až budeme číst další pohádku, možná víc jak děti :-D
Příběhy jsou pěkné, ne nijak složité, poučné. Určitě je to jedna z knih, ke které bych se chtěla vrátit a precist znovu.


Ishir
15.10.2022 5 z 5

Moc pěkné pohádky doporučuji.

Marunator
22.03.2021 3 z 5

Syn je milovník vlaků (a všeho na kolejích), tak jsme na čtení před spaním zkusili železniční pohádky. Některé jsou lepší, některé slabší, ilustrace moc hezké. Já z ní odvařená úplně nejsem, syn si některé docela oblíbil (třeba tu o pavouku Karlovi, který pavučinami dokáže zachránit nádraží před demolicí nebo o závodu vlaků Praha - Brno, který děti učí, že je lepší pomoci druhým než myslet jenom na vítězství). Nicméně nevím, jsem z ní trochu rozpačitá, takže dávám 3* a uvidím, jestli se k ní budeme vracet nebo zapadne.

SBH
11.10.2020 5 z 5

Moderní pohádky z prostředí železnice. První mě chytila za srdce, bohužel hned druhá zaútočila na na mou hypertrofovanou logiku. Malé děti v noci pobíhají v kolejišti bez oranžové vesty, odpojují vagon a lehkým postrčením ho přemístí mimo koleje, jako fakt? Co takhle troška magie na výpomoc? Proč stejně lehce nedopravily vagon zpátky na nádraží? Naštěstí to v další pohádce anděl, vynálezce drezíny zase zachránil. Takže pět hvězd, protože bez ohledu na moje výhrady si vnučky čtení naprosto užívaly a neustále vyžadovaly pokračování. Dojemné, poetické, vtipné. Doporučuji.

Štítky knihy

vlaky pro děti od 5 let

Autorovy další knížky

2020  93%Po kolejích za pohádkou
2022  %Mína a Maxík letí balónem

Kniha Po kolejích za pohádkou je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x